Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Tērvetes novada domes 2019. gada 11. janvāra saistošos noteikumus Nr. 2 "Par Tērvetes novada pašvaldībai piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu nomas maksu".
Tērvetes novada domes saistošie noteikumi Nr. 1

Tērvetes novada Tērvetes pagastā 2015. gada 22. janvārī
Tērvetes novada pašvaldībai piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu nomas maksas noteikšanas kārtība
APSTIPRINĀTI
ar Tērvetes novada domes 2015. gada
22. janvāra sēdes lēmumu (prot. Nr. 1, 4. §),
ar precizējumiem Tērvetes novada domes
2015. gada 19. marta sēdē (prot. Nr. 4, 9. §)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta
2007. gada 30. oktobra noteikumu Nr. 735
"Noteikumi par publiskas personas
zemes nomu
" 18. punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk tekstā – Noteikumi) nosaka Tērvetes novada pašvaldībai (turpmāk tekstā – pašvaldība) piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu nomas maksas noteikšanas kārtību.

2. Zemesgabals šo noteikumu izpratnē ir zemes vienība ar noteiktu kadastra apzīmējumu vai tās daļa, par kuru tiek slēgts nomas līgums.

II. Neapbūvētu zemesgabalu bez apbūves tiesībām nomas maksa

3. Neapbūvētu zemesgabalu bez apbūves tiesībām nomas maksu vai nomas maksas izsoles sākumcenu nosaka šādā apmērā:

3.1. ja zemesgabals izmantojams lauksaimniecības vajadzībām (personīgo palīgsaimniecību, lauksaimniecības produkcijas ražošanai):

3.1.1. zemesgabaliem platībā līdz 0,5 hektāriem (ieskaitot) – 1,5 % no zemesgabala kadastrālās vērtības gadā;

3.1.2. zemesgabaliem platībā virs 0,5 hektāra līdz 2 hektāriem (ieskaitot) – 2 % no zemesgabala kadastrālās vērtības gadā;

3.1.3. zemesgabaliem platībā virs 2 hektāriem līdz 10 hektāriem (ieskaitot) – 3 % no zemesgabala kadastrālās vērtības gadā;

3.1.4. zemesgabaliem platībā virs 10 hektāriem – 5 % no zemesgabala kadastrālās vērtības gadā;

3.2. ja zemesgabals tiek iznomāts citiem mērķiem, nomas maksa saskaņā ar Domes lēmumu tiek noteikta no 1,5 līdz 5 % no zemesgabala kadastrālās vērtības gadā neatkarīgi no zemesgabala platības.

4. Zemesgabaliem, kuriem nepieciešama rekultivācija (augsnes sakopšana lauksaimnieciskai izmantošanai), saskaņā ar Domes lēmumu šo noteikumu 3. punktā noteiktā zemes nomas maksa var tikt samazināta, bet ne mazāk kā 1,5 % no zemesgabala kadastrālās vērtības gadā.

III. Neapbūvētu zemesgabalu ar apbūves tiesībām nomas maksa

5. Neapbūvētu zemesgabalu ar apbūves tiesībām nomas maksa vai nomas maksas izsoles sākumcena saskaņā ar Domes lēmumu tiek noteikta no 1,5 % līdz 5 % no zemesgabala kadastrālās vērtības gadā.

IV. Noslēguma jautājums

6. Atzīt par spēku zaudējušiem Tērvetes novada domes 2014. gada 18. septembra saistošos noteikumus Nr. 13 "Tērvetes novada pašvaldībai piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu iznomāšanas un nomas maksas noteikšanas kārtība".

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika
Tērvetes novada domes 2015. gada 22. janvāra saistošo noteikumu Nr. 1 "Tērvetes novada pašvaldībai piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu nomas maksas noteikšanas kārtība"
paskaidrojuma raksts
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojumsTērvetes novada pašvaldības valdījumā un īpašumā ir neapbūvēti zemesgabali, kurus pašvaldība ir tiesīga iznomāt fiziskām un juridiskām personām.

Nomas maksas apmēru par pašvaldības valdījumā un īpašumā esošiem zemesgabaliem nosaka 30.10.2007. Ministru kabineta noteikumi Nr. 735 "Noteikumi par publiskas personas zemes nomu". Minēto noteikumu 18. punkts nosaka, ka pašvaldībai ir tiesības noteikt lielāku nomas maksas apmēru, izdodot saistošos noteikumus.

Tērvetes novada dome 2014. gada 18. septembrī ir izdevusi saistošos noteikumus Nr. 13 "Tērvetes novada pašvaldībai piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu iznomāšanas un nomas maksas noteikšanas kārtība", kas šobrīd regulē Tērvetes novada pašvaldībai piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu nomas maksas aprēķināšanas kārtību un kurus, atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas lūgumam un ieteikumiem, ir nepieciešams precizēt.

Ievērojot minēto, ir izstrādāti jauni saistošie noteikumi, kas aizstās līdzšinējos saistošos noteikumus un noteiks Tērvetes novada pašvaldībai piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu nomas maksas aprēķināšanas kārtību.

2. Īss projekta satura izklāsts1. Saistošie noteikumi aizstāj Tērvetes novada domes 2014. gada 18. septembra saistošos noteikumus Nr. 13 "Tērvetes novada pašvaldībai piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu iznomāšanas un nomas maksas noteikšanas kārtība" un nosaka Tērvetes novada pašvaldībai piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu nomas maksas aprēķināšanas kārtību.

2. Saistošie noteikumi nemaina līdz šim noteikto Tērvetes novada pašvaldībai piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu nomas maksas aprēķināšanas kārtību

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošo noteikumu izpildei netiek prognozēta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāIetekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā netiek paredzēta.

 

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Saistošie noteikumi nerada jaunas administratīvās procedūras un nemaina privātpersonām veicamo darbību līdzšinējo kārtību.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmPēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības tīmekļa vietnē internetā www.tervetesnov.lv, saņemto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, tos, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos. Plānotais sabiedrības līdzdalības veids – priekšlikumu un iebildumu ievērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.tervetesnov.lv;

Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi – paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Tērvetes novada pašvaldībai piekrītošo un piederošo neapbūvētu zemesgabalu nomas maksas noteikšanas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Tērvetes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 1Pieņemts: 22.01.2015.Stājas spēkā: 09.04.2015.Zaudē spēku: 01.01.2019.Publicēts: Laikam līdzi, 28, 08.04.2015.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
298576
09.04.2015
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"