Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.248

Rīgā 2017.gada 14.martā (prot. Nr.89, 1.§)

Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21.panta pirmās daļas 1.punktu un 24.pantu

1. Izdarīt Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1.1. papildināt saistošos noteikumus ar 19.3.4.1apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.3.4.1 Rīgas pilsētas Vidzemes dzimtsarakstu nodaļa (ar Rīgas pilsētas izpilddirektora reglamentu izveidota struktūrvienība);";

1.2. izdarīt atbilstošus labojumus 2.pielikumā "Rīgas pašvaldības pārvaldes struktūra";

1.3. papildināt saistošo noteikumu 4.pielikumu ar 38.1 un 38.2punktu šādā redakcijā:

"38.1 Rīgas domes Juridiskās pārvaldes Administrācijas tiesiskā nodrošinājuma nodaļas vadītājs;

38.2 Rīgas domes Juridiskās pārvaldes Administrācijas tiesiskā nodrošinājuma nodaļas galvenais jurists;".

2. Saistošo noteikumu 1.1. un 1.2.apakšpunkts stājas spēkā 2017.gada 2.maijā.

Rīgas domes priekšsēdētāja p.i. A.Ameriks

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2017.gada 14.marta saistošajiem noteikumiem Nr.248 "Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

"Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums"" (turpmāk - saistošie noteikumi) nosaka izmaiņas Rīgas pilsētas pašvaldības institucionālajā struktūrā - tiek grozīts struktūrvienību, kas ir Rīgas pilsētas izpilddirektora pakļautībā, saraksts, papildinot ar Rīgas pilsētas Vidzemes dzimtsarakstu nodaļu, kā arī izdarīti labojumi saistošo noteikumu 2.pielikumā "Rīgas pašvaldības pārvaldes struktūra". Bez tam tiek papildināts Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošo noteikumu Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" 4.pielikums, kurā uzskaitīti Rīgas pilsētas pašvaldības darbinieku, kas ir tiesīgi Rīgas pilsētas pašvaldību pārstāvēt kasācijas instances tiesā, amati.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Ņemot vērā, ka atbilstoši apkopotajai informācijai par iedzīvotājiem sniegto pakalpojumu apjomu, ko veic Rīgas pilsētas Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļa Zemgaļu ielā 1, Rīgā, secināts, ka apjoms pārsniedz vidējos rādītājus, un šī nodaļa minētajā adresē var darboties kā atsevišķa struktūrvienība; lai izlīdzinātu darbinieku noslogojumu, plānots reorganizēt Rīgas pilsētas pašvaldības struktūrvienību - Rīgas pilsētas Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļu, izveidojot jaunu struktūrvienību - Rīgas pilsētas Vidzemes dzimtsarakstu nodaļu. Šie saistošie noteikumi nepieciešami, lai precizētu struktūrvienību, kas ir Rīgas pilsētas izpilddirektora pakļautībā, uzskaitījumu Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums", ņemot vērā iepriekšminētās strukturālās izmaiņas. Ar Rīgas pilsētas izpilddirektora 25.01.2017. rīkojumu Nr.65-ip "Par Rīgas pilsētas pašvaldības centrālās administrācijas, Rīgas pilsētas dzimtsarakstu nodaļu, Rīgas domes Administratīvās komisijas un Rīgas pilsētas zemes komisijas, kā arī Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas darbinieku amatu un algu sarakstu apstiprināšanu" ir apstiprināti amati trijās dzimtsarakstu nodaļās - Rīgas pilsētas dzimtsarakstu nodaļā, Rīgas pilsētas Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļā un Rīgas pilsētas Pārdaugavas dzimtsarakstu nodaļā. Kopā visās trijās nodaļās ir apstiprinātas 3 nodaļas vadītāju, 6 nodaļas vadītāju vietnieku, 26 vecāko inspektoru un 2 inspektoru amata slodzes. Reorganizējot Rīgas pilsētas Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļu un izveidojot Rīgas pilsētas Vidzemes dzimtsarakstu nodaļu, tiks izveidota viena nodaļas vadītāja amata vieta, pārveidojot esošo nodaļas vadītāja vietnieka amata vietu, un viena vecākā inspektora amata vieta tiks pārveidota par nodaļas vadītāja vietnieka amata vietu. Minēto darbību rezultātā, ievērojot Civilstāvokļa aktu reģistrācijas likuma 12.panta otro daļu, kurā noteikts, ka dzimtsarakstu nodaļā var būt ne vairāk kā divi dzimtsarakstu nodaļas vadītāja vietnieki, kopumā visās četrās dzimtsarakstu nodaļās darbinieku skaits paliks nemainīgs - par vienu amata vietu palielinās nodaļas vadītāju skaits, par vienu amata vietu samazinās vecāko inspektoru skaits.

Civilprocesa likuma 82.panta septītajā daļā noteikts, ka juridisko personu lietas kasācijas instances tiesā ved to amatpersonas, kas darbojas likumā, statūtos vai nolikumā piešķirto pilnvaru ietvaros, vai arī lietas tiek vestas ar advokāta starpniecību. Ar saistošajiem noteikumiem tiek izpildīts minētajā tiesību normā noteiktais, proti, saistošajos noteikumos ir uzskaitītas Rīgas pilsētas pašvaldības amatpersonas, kurām ar saistošajiem noteikumiem piešķirtas pilnvaras pārstāvēt Rīgas pilsētas pašvaldību kasācijas instances tiesā.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Rīgas pilsētas Vidzemes dzimtsarakstu nodaļas vadītāja un vadītāja vietnieka mēnešalgas noteikšanai (palielināšanai pret pašreizējo mēnešalgu) 2017.gadā (pieņemot, ka jaunā nodaļa darbu sāks maijā) ir nepieciešams 4451 euro un attiecīgo valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšanai 1050 euro. Papildu budžeta finansējums atalgojumam nav nepieciešams, palielinājums tiek segts no budžeta finansējuma, kas ieekonomēts, veicot Rīgas pilsētas dzimtsarakstu nodaļas un Rīgas pilsētas Austrumu dzimtsarakstu nodaļas reorganizāciju 2016.gadā.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Neietekmē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas nav notikušas.

Rīgas domes priekšsēdētāja p.i. A.Ameriks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 248Pieņemts: 14.03.2017.Stājas spēkā: 17.03.2017.Zaudē spēku: 01.09.2023.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
289499
17.03.2017
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"