Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr. 301

Rīgā 2016. gada 17. maijā (prot. Nr. 23 20. §)
Noteikumi par maksimāli pieļaujamo transtaukskābju daudzumu pārtikas produktos
Izdoti saskaņā ar
Pārtikas aprites uzraudzības likuma
4. panta septiņpadsmito daļu

1. Noteikumi nosaka maksimāli pieļaujamo transtaukskābju daudzumu pārtikas produktos, kas ražoti Latvijā, tai skaitā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos, ievesti no citām Eiropas Savienības dalībvalstīm un Eiropas Ekonomikas zonas valstīm vai trešajām valstīm un paredzēti izplatīšanai Latvijā.

2. Noteikumu prasības piemēro pārtikas produktiem, kuru sastāvā ir transtaukskābes, kas radušās šādos pārtikas ražošanas tehnoloģiskajos procesos:

2.1. hidrogenējot eļļu;

2.2. spiežot eļļu augstā temperatūrā;

2.3. pārtikas produktus cepot un karsējot eļļā;

2.4. cepot un grilējot taukus saturošus pārtikas produktus.

3. Noteikumu prasības nepiemēro dzīvnieku izcelsmes taukiem un produktiem, kuru sastāvā transtaukskābes radušās dabiski un nav pievienotas pārtikas ražošanas procesā.

4. Maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums pārtikas produktos nedrīkst pārsniegt 2 g uz 100 g kopējā tauku daudzuma, izņemot šo noteikumu 5. un 6. punktā minētos pārtikas produktus.

5. Maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums pārtikas produktos, kuros kopējais tauku daudzums ir mazāks par 3 %, nedrīkst pārsniegt 10 g uz 100 g kopējā tauku daudzuma.

6. Maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums pārtikas produktos, kuros kopējais tauku daudzums ir no 3 % līdz 20 %, nedrīkst pārsniegt 4 g uz 100 g kopējā tauku daudzuma.

7. Pārtikas produktus, kuros pārsniegts šo noteikumu 4., 5. vai 6. punktā noteiktais maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums, var izplatīt Latvijā līdz 2018. gada 1. jūnijam.

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2015. gada 9. septembra Direktīvas Nr. 2015/1535/ES, ar ko nosaka informācijas sniegšanas kārtību tehnisko noteikumu un Informācijas sabiedrības pakalpojumu noteikumu jomā.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Veselības ministrs Guntis Belēvičs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par maksimāli pieļaujamo transtaukskābju daudzumu pārtikas produktos Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 301Pieņemts: 17.05.2016.Stājas spēkā: 20.05.2016.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 96, 19.05.2016. OP numurs: 2016/96.10
Dokumenta valoda:
LVEN
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
282210
20.05.2016
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"