Aptauja ilgs līdz 23. oktobrim.
Ministru kabineta noteikumi Nr. 301
Rīgā 2016. gada 17. maijā (prot. Nr. 23 20. §) Noteikumi par maksimāli pieļaujamo transtaukskābju daudzumu pārtikas produktos
1. Noteikumi nosaka maksimāli pieļaujamo transtaukskābju daudzumu pārtikas produktos, kas ražoti Latvijā, tai skaitā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos, ievesti no citām Eiropas Savienības dalībvalstīm un Eiropas Ekonomikas zonas valstīm vai trešajām valstīm un paredzēti izplatīšanai Latvijā. 2. Noteikumu prasības piemēro pārtikas produktiem, kuru sastāvā ir transtaukskābes, kas radušās šādos pārtikas ražošanas tehnoloģiskajos procesos: 2.1. hidrogenējot eļļu; 2.2. spiežot eļļu augstā temperatūrā; 2.3. pārtikas produktus cepot un karsējot eļļā; 2.4. cepot un grilējot taukus saturošus pārtikas produktus. 3. Noteikumu prasības nepiemēro dzīvnieku izcelsmes taukiem un produktiem, kuru sastāvā transtaukskābes radušās dabiski un nav pievienotas pārtikas ražošanas procesā. 4. Maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums pārtikas produktos nedrīkst pārsniegt 2 g uz 100 g kopējā tauku daudzuma, izņemot šo noteikumu 5. un 6. punktā minētos pārtikas produktus. 5. Maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums pārtikas produktos, kuros kopējais tauku daudzums ir mazāks par 3 %, nedrīkst pārsniegt 10 g uz 100 g kopējā tauku daudzuma. 6. Maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums pārtikas produktos, kuros kopējais tauku daudzums ir no 3 % līdz 20 %, nedrīkst pārsniegt 4 g uz 100 g kopējā tauku daudzuma. 7. Pārtikas produktus, kuros pārsniegts šo noteikumu 4., 5. vai 6. punktā noteiktais maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums, var izplatīt Latvijā līdz 2018. gada 1. jūnijam. Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2015. gada 9. septembra Direktīvas Nr. 2015/1535/ES, ar ko nosaka informācijas sniegšanas kārtību tehnisko noteikumu un Informācijas sabiedrības pakalpojumu noteikumu jomā. Ministru prezidents Māris Kučinskis
Veselības ministrs Guntis Belēvičs |
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par maksimāli pieļaujamo transtaukskābju daudzumu pārtikas produktos
Statuss:
Spēkā esošs
Dokumenta valoda:
Satura rādītājs
Saistītie dokumenti
|