Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Neoficiāls tulkojums

SAPRAŠANĀS MEMORANDS PAR LATVIJAS REPUBLIKAS VALDĪBAS UN AMERIKAS SAVIENOTO VALSTU VALDĪBAS LĪGUMU PAR STARPTAUTISKO NODOKĻU PIENĀKUMU IZPILDES UZLABOŠANU UN LIKUMA PAR ĀRVALSTU KONTU NODOKĻU PIENĀKUMU IZPILDI (FATCA) IEVIEŠANU

Šodien parakstot Latvijas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības Līgumu par starptautisko nodokļu pienākumu izpildes uzlabošanu un likuma par ārvalstu kontu nodokļu pienākumu izpildi (FATCA) ieviešanu (turpmāk - Līgums), Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu pārstāvji vēlas apstiprināt turpmāk izklāstīto vienošanos:

Attiecībā uz Līguma 1. panta 1. punktu (Definīcijas), ja vērtspapīri ir reģistrēti Latvijas Centrālajā depozitārijā, kā tas noteikts Finanšu instrumentu tirgus likuma E daļā, un kurus tur viena vai vairākas citas Finanšu iestādes, kas nav Ārvalstu Finanšu iestādes, kas nav Dalībnieces, tiks uzskatīts, ka attiecīgos Finanšu kontus tur šīs citas Finanšu iestādes, un šīs citas Finanšu iestādes būtu atbildīgas par jebkādu ziņošanu attiecībā uz šādiem Finanšu kontiem. Tiek saprasts, ka Centrālais depozitārijs var ziņot šādu citu Finanšu iestāžu vārdā saskaņā ar Līguma 5. panta 3. punktu.

Attiecībā uz II pielikuma V sadaļu (No Finanšu Kontiem Izslēgtie Konti), ja kontus tur vienības, kas atzītas par no ieturēšanas atbrīvotiem patiesā labuma guvējiem saskaņā ar II pielikuma II sadaļu, tad šādi konti ir izslēgti no Finanšu Kontu definīcijas un nav uzskatāmi par ASV kontiem, par kuriem ir jāsniedz ziņojums.

Parakstīts Rīgā, divos eksemplāros, angļu valodā, 2014. gada 27.jūnijā.

LATVIJAS REPUBLIKAS
VALDĪBAS VĀRDĀ:
Andris Vilks

AMERIKAS SAVIENOTO VALSTU
VALDĪBAS VĀRDĀ:
Marks Pekala

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: SAPRAŠANĀS MEMORANDS PAR LATVIJAS REPUBLIKAS VALDĪBAS UN AMERIKAS SAVIENOTO VALSTU VALDĪBAS LĪGUMU .. Veids: starptautisks dokuments Pieņemts: 27.06.2014.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 247, 11.12.2014.
Saistītie dokumenti
  • Tulkojums
  • Citi saistītie dokumenti
270923
195
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"