Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes lēmums Nr.162 

Rīgā 2012.gada 20.decembrī

Par normatīvo aktu "Kārtība, kādā izskata elektronisko plašsaziņas līdzekļu pieteikumus par apraides tiesību piešķiršanu"

Pamatojoties uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 9. panta trešo daļu, 10. panta trešo daļu, 15. un 16. pantu un 2012. gada 19. jūnija lēmumu apstiprināto "Elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozares attīstības nacionālo stratēģiju 2012. - 2017. gadam", Padome

nolemj:

1. Apstiprināt normatīvo aktu "Kārtība, kādā izskata nacionālo un reģionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu pieteikumus par apraides tiesību piešķiršanu".

2. Izdarīt nepieciešamos grozījumus Padomes 2010. gada 23. septembra ar lēmumu Nr. 153 apstiprinātajā nolikumā "Kārtība, kādā nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome izsludina un organizē konkursus apraides tiesību piešķiršanai".

Pielikumā: normatīvais akts "Kārtība, kādā izskata nacionālo un reģionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu pieteikumus par apraides tiesību piešķiršanu".

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu
padomes priekšsēdētājs A.Dimants



 

Apstiprināts
ar Padomes 2012.gada 20.decembra
lēmumu Nr.162
Padomes priekšsēdētājs A.Dimants

Kārtība, kādā izskata elektronisko plašsaziņas līdzekļu pieteikumus par apraides tiesību piešķiršanu

1. Šī Kārtība izdota saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 9. panta trešo daļu un 10. panta trešo daļu, 15. un 16. pantu, kā arī ievērojot Elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozares attīstības nacionālajā stratēgijā 2012. - 2017. gadam (turpmāk - Stratēģija) noteikto.

2. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (turpmāk - Padome) savā mājaslapā www.neplpadome.lv regulāri, bet ne retāk kā vienu reizi gadā, ievieto informāciju par frekvences piešķīrumiem, kurus tā paredz izmantot jaunu komerciālu plašsaziņas līdzekļu darbības uzsākšanai vai aptveršanas zonu palielināšanai. Publicētā informācija pamatojas uz VAS "Elektroniskie sakari" (turpmāk - VAS ES) Padomei sniegtajām ziņām par brīvajiem frekvences piešķīrumiem un to plānoto aptveršanu, kuru izmantošanai var piešķirt apraides tiesības.

3. Padome atsevišķi norāda tos frekvences piešķīrumus, par kuru lietošanu tiks rīkots konkurss par apraides tiesību piešķiršanu. Konkursu rīko saskaņā ar EPLL 16. pantā un Padomes 2010. gada 23. septembra lēmumā Nr. 153 "Kārtība, kādā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome izsludina un organizē konkursus apraides tiesību piešķiršanai" noteikto.

4. Nacionālo un reģionālo komerciālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu pieteikumi par apraides tiesībām nacionālā vai reģionālā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa programmas aptveršanas zonas palielināšanai (turpmāk - Pieteikums) tiek izskatīti to iesniegšanas secībā Padomē.

5. Pieteikumi saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 64. panta pirmajā daļā un otrajā noteikto tiek izskatīti viena mēneša laikā no to saņemšanas datuma Padomē, nepieciešamības gadījumā termiņu pagarinot.

6. Pēc Pieteikuma saņemšanas Padomes juriskonsults izskata to un nepieciešamības gadījumā pieprasa no VAS ES rakstisku informāciju par attiecīgu frekvences piešķīrumu izmantošanas iespējām Pieteikumā norādītajā ģeogrāfiskajā vietā.

7. Pēc informācijas saņemšanas no VAS ES Pieteikums tiek virzīts izskatīšanai Padomes sēdē. Lēmumu par konkursa izsludināšanu vai nacionālā vai reģionālā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa programmas aptveršanas zonas palielināšanu pieņem Padome.

8. Gadījumā, ja viena mēneša laikā tiek iesniegti vairāki pieteikumi par nacionālā vai reģionālā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa programmas aptveršanas zonas palielināšanu vienā un tajā pašā ģeogrāfiskajā vietā, Padome pieprasa informāciju no VAS ES par iespējām palielināt nacionālā vai reģionālā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa programmas aptveršanas zonu visos iesniegtajos Pieteikumos.

9. Gadījumā, ja saskaņā ar VAS ES sniegto informāciju nav iespējams palielināt visos iesniegtajos Pieteikumos norādītās aptveršanas zonas, Padome lemj par konkursa rīkošanu.

10. Gadījumā, ja saskaņā ar VAS ES sniegto informāciju noteikts frekvences piešķīrums ir izmantojams tikai konkrēta elektroniskā plašsaziņas līdzekļa darbībai elektromagnētiskās saderības nodrošināšanas apsvērumu dēļ, Padome pieņem lēmumu atļaut palielināt aptveršanas zonu bez konkursa izsludināšanas.

11. Pieteikumi par nacionālā vai reģionālā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa programmas aptveršanas zonas palielināšanu, kuri iesniegti Padomē līdz šīs kārtības stāšanās spēkā datumam, tiek izskatīti to iesniegšanas secībā.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par normatīvo aktu "Kārtība, kādā izskata elektronisko plašsaziņas līdzekļu pieteikumus par .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome Veids: lēmums Numurs: 162Pieņemts: 20.12.2012.Stājas spēkā: 20.12.2012.Zaudē spēku: 28.08.2014.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 3, 04.01.2013. OP numurs: 2013/3.7
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Citi saistītie dokumenti
253843
20.12.2012
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"