Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Līgums par Centrālās un Austrumeiropas Reģionālā vides centra juridisko statusu

Šā Līguma Puses,

ņemot vērā, ka 1990.gadā tika nodibināts Centrālās un Austrumeiropas Reģionālais vides centrs (REC) un tam tika dots uzdevums atbalstīt vides jautājumu risināšanu galvenokārt Centrālajā un Austrumeiropā,

atsaucoties uz 1996.gada REC Hartu (turpmāk - Harta),

atzīstot, ka REC laika gaitā ir attīstījies par de facto starptautisku organizāciju, kas īsteno starptautisku mandātu un sastāv no Galvenā Biroja un valstu biroju tīkla,

atsaucoties uz Centrālās un Austrumeiropas Reģionālā vides centra Hartas Parakstītāju REC 20. dibināšanas gadadienas deklarāciju, kas pieņemta 2010.gada 18.jūnijā, kurā Parakstītājas ieteica "bruģēt ceļu harmonizācijai, ieinteresētajām Parakstītājām noslēdzot jaunu, fakultatīvu, daudzpusēju dokumentu",

būdamas pārliecinātas, ka ir nepieciešams radīt iespēju Hartas Parakstītājām kļūt par pusi līgumam, kurā REC ir skaidri noteiktas starptautiskas juridiskas personas tiesības, nemainot Hartas kā REC darbības pamatdokumenta pašreizējo funkciju,

ir vienojušās par sekojošo:

1.pants

1. Puses ar šo atzīst, ka REC ir starptautiska organizācija ar atrašanās vietu Sentendrē, Ungārijā.

2. Puses ar šo atzīst, ka REC ir starptautiska juridiska persona. Tai arī piemīt tāda tiesībspēja un rīcībspēja, kāda nepieciešama tās funkciju pildīšanai un mērķu realizēšanai, tai skaitā spēja slēgt līgumus, iegūt īpašumā un atsavināt kustamu un nekustamu īpašumu, ierosināt lietas tiesā un piedalīties tiesvedībā.

2. pants

Šis Līgums neietekmē Hartā noteiktos REC uzdevumus, īpašības un organizatorisko uzbūvi, kā arī tas neietekmē REC juridisko statusu tām Hartas Parakstītājām, kas nav šā Līguma Puses.

3.pants

Šis Līgums neietekmē REC tiesības un pienākumus, kas var celties no līgumsaistībām, ko tas noslēdzis ar kādu valdību vai trešo pusi.

4.pants

Neviena šā Līguma Puse nav atbildīga par REC darbību, bezdarbību, saistībām vai parādiem, pamatojoties uz kādu no Līguma noteikumiem.

5.pants

1. Šo Līgumu var parakstīt Hartas Parakstītājas.

2. Šo Līgumu ratificē, apstiprina vai pieņem. Ratifikācijas, apstiprināšanas vai pieņemšanas dokumentus iesniedz Ungārijas Republikas valdībai.

3. Šim Līgumam var pievienoties visas Hartas Parakstītājas. Pievienošanās dokumentus iesniedz Ungārijas Republikas valdībai.

4. Šis Līgums stājas spēkā 30.dienā pēc trešā ratifikācijas, apstiprināšanas vai pieņemšanas dokumenta iesniegšanas. Katrai Hartas Parakstītājai, kas ratificē, apstiprina, pieņem vai pievienojas Līgumam pēc trešā ratifikācijas, apstiprināšanas, vai pieņemšanas dokumenta iesniegšanas, Līgums stājas spēkā 30.dienā pēc šādas Hartas Parakstītājas ratifikācijas, apstiprināšanas, pieņemšanas vai pievienošanās dokumenta iesniegšanas.

Sastādīts Budapeštā 2011.gada 13.jūlijā


 
Tiesību akta pase
Saistītie dokumenti
  • Tulkojums
  • Citi saistītie dokumenti
247476
195
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"