Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.111

Rīgā 2011.gada 18.janvārī (prot. Nr.48, 20.§)

Grozījumi Rīgas domes 2007.gada 3.jūlija saistošajos noteikumos Nr.83 "Transporta pakalpojumu samaksas kārtība Rīgas pašvaldībā personām, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu"

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 3.panta trešo daļu un likuma
"Par invalīdu medicīnisko un sociālo aizsardzību" 15.panta trešo daļu

1. Izdarīt Rīgas domes 2007.gada 3.jūlija saistošajos noteikumos Nr.83 "Transporta pakalpojumu samaksas kārtība Rīgas pašvaldībā personām, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu" šādus grozījumus:

1.1. izteikt 2.punktu šādā redakcijā::

"2. Samaksu par Pakalpojumu piešķir un izmaksā Rīgas Sociālais dienests (turpmāk - Sociālais dienests), neizvērtējot Personas ienākumus un materiālo stāvokli, ja Persona, kas deklarējusi pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, nesaņem ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas sniegtos pakalpojumus vai neatrodas ieslodzījumā.";

1.2. aizstāt 3.1., 3.2. un 3.3.apakšpunktā summu "Ls 180" ar summu "Ls 200";

1.3. aizstāt 3.5.apakšpunktā vārdu "izsniegta" ar vārdu "izsniegts" un vārdu "izziņa" ar vārdu "atzinums";

1.4. aizstāt 5.1.apakšpunktā vārdus "izsniegta izziņa" ar vārdiem "izsniegts atzinums" un vārdu "izziņa" ar vārdu "atzinums".

2. Personai, kura ar iesniegumu par transporta pakalpojuma samaksas piešķiršanu 2011.gadam atbilstoši 2007.gada 3.jūlija saistošo noteikumu Nr.83 "Transporta pakalpojumu samaksas kārtība Rīgas pašvaldībā personām, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu" 3.1., 3.2., 3.3.apakšpunktam Sociālajā dienestā vērsusies līdz šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdim, Sociālais dienests veic pārrēķinu, piešķirot samaksu par transporta pakalpojumu, kuras apmērs ir Ls 200 gadā.

3. Rīgas domes Labklājības departaments ir atbildīgs par saistošo noteikumu izpildes novērošanu.

4. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un Rīgas pilsētas pašvaldības portālā www.riga.lv un stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

Rīgā 2011.gada 25.janvārī



 

Paskaidrojuma raksts Rīgas domes 2011.gada 18.janvāra saistošajiem noteikumiem Nr.111 "Grozījumi Rīgas domes 2007.gada 3.jūlija saistošajos noteikumos Nr.83 "Transporta pakalpojumu samaksas kārtība Rīgas pašvaldībā personām, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Kopš 2007.gada 8.augusta spēkā ir Rīgas domes 2007.gada 3.jūlija saistošie noteikumi Nr.83 "Transporta pakalpojumu samaksas kārtība Rīgas pašvaldībā personām, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu" (turpmāk - saistošie noteikumi Nr.83), kas nosaka pakalpojuma samaksas apmēru, pakalpojuma pieprasīšanas, piešķiršanas un samaksas kārtību.

Saistošajos noteikumos Nr.83 paredzēts veikt šādas izmaiņas:

1) precizēt kritēriju, kad personai tiek piešķirta pakalpojuma samaksa, un pakalpojuma samaksas nepieciešamības pamatojuma dokumenta nosaukumu;

2) personai paredzēto pakalpojuma samaksas apmēru paaugstināt par Ls 20 gadā (no Ls 180 uz Ls 200 gadā), ja piešķirto finansējumu persona izmanto speciālā autotransporta (mikroautobusa) pakalpojuma un taksometra pakalpojuma samaksai vai degvielas iegādei personīgajam autotransportam.

Saistošie noteikumi tiek izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3.panta trešo daļu un likuma "Par invalīdu medicīnisko un sociālo aizsardzību" 15.panta trešo daļu.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Saistošos noteikumus Nr.83 piemērojot praksē, ir radusies nepieciešamība tajos veikt redakcionālas izmaiņas. Lai veicinātu sociāli mazaizsargātas iedzīvotāju grupas - personu, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu, integrāciju sabiedrībā, atbilstoši pašvaldības budžeta iespējām palielināts piešķiramā pakalpojuma samaksas apmērs.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Pašvaldības budžeta finanšu līdzekļi plānoti 2011.gada budžetā Ls 622 600 apmērā (3113 klienti x Ls 200), kas salīdzinājumā ar 2010.gadu ir par Ls 51 220 vairāk.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Šo jomu neskar.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Pakalpojuma samaksu administrē Rīgas Sociālais dienests.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Ņemti vērā Rīgas domei un Rīgas domes Labklājības departamentam pakalpojuma samaksas saņēmēju daudzkārt izteiktie lūgumi palielināt pakalpojuma samaksas apmēru.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Rīgas domes 2007.gada 3.jūlija saistošajos noteikumos Nr.83 "Transporta pakalpojumu samaksas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 111Pieņemts: 18.01.2011.Stājas spēkā: 10.02.2011.Zaudē spēku: 21.02.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 22, 09.02.2011.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
225527
10.02.2011
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"