Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.1079

Rīgā 2010.gada 30.novembrī (prot. Nr.69 7.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 4.augusta noteikumos Nr.857 "Kārtība, kādā nodrošināma sakaru tīklu darbība Kuģu satiksmes uzraudzības un informācijas datu apmaiņas sistēmas ietvaros"

Izdoti saskaņā ar Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likuma 45.panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2009.gada 4.augusta noteikumos Nr.857 "Kārtība, kādā nodrošināma sakaru tīklu darbība Kuģu satiksmes uzraudzības un informācijas datu apmaiņas sistēmas ietvaros" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 126., 130.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 25.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"25.1. nodrošina nacionālās SSN sistēmas vadību, tostarp datu lietotāju un datu sniedzēju darbības saskaņošanu valsts līmenī, kā arī nodrošina Apvienoto Nāciju Tirdzniecības un transporta vietu koda (UN LOCODES) piešķiršanu un nepieciešamās informāciju tehnoloģijas valsts infrastruktūras izstrādi un uzturēšanu;".

2. Izteikt 27.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"27.3. kuģošanas informāciju ir iespējams pēc pieprasījuma nekavējoties nosūtīt citas Eiropas Savienības dalībvalsts nacionālajai kompetentajai institūcijai, izmantojot EK SSN sistēmu."

3. Papildināt noteikumus ar 28.1 punktu šādā redakcijā:

"28.1 Sadarbojoties Eiropas Savienības nolīgumu ietvaros vai arī saskaņā ar Eiropas Savienības starpreģionāliem vai starptautiskiem projektiem, koordinācijas centrs nodrošina, lai šo projektu ietvaros izstrādātās informācijas sistēmas vai tīkli atbilstu šo noteikumu prasībām un būtu savietojami un saslēgti ar EK SSN sistēmu."

4. Izteikt 32.punktu šādā redakcijā:

"32. Kuģa kapteinis, operators vai īpašnieks, izmantojot nacionālās kompetentās institūcijas nodrošināto pieeju nacionālajai SSN sistēmai, pieprasītajā kvalitātē un apjomā elektroniski iesniedz nacionālajā SSN sistēmā šādu informāciju:

32.1. informāciju par kuģa ienākšanu ostā un iziešanu no tās - saskaņā ar normatīvajiem aktiem par formalitātēm, kas saistītas ar kuģu ienākšanu ostā un iziešanu no tās;

32.2. 1965.gada Konvencijā par starptautiskās jūras satiksmes atvieglošanu (ar grozījumiem) noteikto informāciju - saskaņā ar normatīvajiem aktiem par formalitātēm, kas saistītas ar kuģu ienākšanu ostā un iziešanu no tās;

32.3. Eiropas Parlamenta un Padomes 2004.gada 31.marta Regulas (EK) Nr. 725/2004 par kuģu un ostas iekārtu drošības pastiprināšanu 6.pantā un SOLAS konvencijas XI-2 nodaļas 9.noteikuma 2.punktā noteikto aizsardzības informāciju - saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kuģu, kuģošanas kompāniju, ostu un ostas iekārtu aizsardzības funkciju izpildi un uzraudzību;

32.4. informāciju par nepieciešamību veikt paplašinātu inspekciju ostas valsts kontroles ietvaros - saskaņā ar normatīvajiem aktiem par ostas valsts kontroles kārtību;

32.5. informāciju par bīstamām un piesārņojošām kuģu kravām - saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā sniedzami ziņojumi par bīstamām un piesārņojošām kuģu kravām;

32.6. informāciju par kuģa radītajiem atkritumiem un kravas pārpalikumiem - saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kuģu radīto atkritumu un kravu pārpalikumu pieņemšanu un apsaimniekošanu."

5. Aizstāt 33.punkta ievaddaļā vārdus "izmantojot koordinācijas centra mājaslapā internetā izvietoto datu ievadīšanas netiešsaistes moduli" ar vārdiem "izmantojot tiešo pieeju nacionālajai SSN sistēmai".

6. Svītrot 33.2.apakšpunktā vārdus "vai koordinācijas centra mājaslapā internetā izvietoto datu ievadīšanas netiešsaistes moduli".

7. Izteikt 35.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"35. Papildus šo noteikumu 32. un 33.punktā noteiktajām personām paziņojumus nacionālajā SSN sistēmā ievada:".

8. Svītrot 35.2.apakšpunktā vārdus "paziņojumus par bīstamām kravām uz aizejošiem kuģiem (HAZMAT)".

9. Papildināt 36.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Autorizētie lietotāji, pieprasot piekļuves tiesības sistēmai, vienlaikus iesniedz dokumentus, kas apliecina šīs tiesības."

10. Papildināt noteikumus ar 36.1 punktu šādā redakcijā:

"36.1 Ja persona vairs nav atzīstama par autorizēto lietotāju, šī persona vai tās darba devējs nekavējoties informē par to nacionālo kompetento institūciju. Nacionālā kompetentā institūcija attiecīgajai personai anulē piekļuves tiesības sistēmai."

11. Izteikt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām šādā redakcijā:

"Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no:

1) Eiropas Parlamenta un Padomes 2002.gada 27.jūnija Direktīvas 2002/59/EK, ar ko izveido Kopienas kuģu satiksmes uzraudzības un informācijas sistēmu un atceļ Padomes Direktīvu 93/75/EEK;

2) Eiropas Parlamenta un Padomes 2009.gada 23.aprīļa Direktīvas 2009/17/EK, ar kuru groza Direktīvu 2002/59/EK, ar ko izveido Kopienas kuģu satiksmes uzraudzības un informācijas sistēmu."

Ministru prezidents,
reģionālās attīstības un
pašvaldību lietu ministrs V.Dombrovskis

Satiksmes ministrs U.Augulis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 4.augusta noteikumos Nr.857 "Kārtība, kādā nodrošināma sakaru .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 1079Pieņemts: 30.11.2010.Stājas spēkā: 04.12.2010.Zaudē spēku: 01.01.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 192, 03.12.2010.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
222144
04.12.2010
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"