Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Apstiprinu:

Rīgas domes Kultūras pārvaldes priekšnieks R.Juraševskis
1998.gada 16.decembrī

Rīgas domes kultūras projektu finansēšanas konkursa nolikums

1. Pasūtītājs:

Rīgas domes Kultūras pārvalde, K.Valdemāra ielā 5, Rīga, LV-1010

2. Konkursa veids:

atklāts

3. Pretendenti

3.1. Konkursā var piedalīties jebkura Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā reģistrēta juridiska persona vai jebkura ārvalstīs reģistrēta juridiska persona, kultūras institūcijas, kā arī jebkura fiziska persona.

3.2. Pretendenta iesniegts konkursa pieteikums ir pierādījums tam, ka viņš ir iepazinies ar šo konkursa nolikumu, ievēros to pilnībā un uzņems atbildību par šajā nolikumā minēto noteikumu neizpildi.

4. Konkursa mērķis

4.1. Konkursa mērķis ir noteikt piemērotāko personu, kura var piedāvāt Rīgas pilsētai visatbilstošāko nozīmīgu kultūras projektu un tā finansēšanu, kurā būtu pamatota rīcības programma tā realizēšanai, detalizēti atspoguļots organizēšanas mehānisms un izvērtēts finansēšanas aspekts kultūras projekta ātrākai realizēšanai, norādot nepieciešamo finansēšanas apmēru un avotus.

4.2. Konkursam izvirzītajiem projektiem jābūt nozīmīgiem Rīgas pilsētas kultūras mantojuma saglabāšanā, Rīgas pilsētai raksturīgās kultūrvides veidošanā un stiprināšanā mūsdienās un perspektīvā, kultūrnozaru attīstības un jaunrades procesam, Rīgas pilsētas kultūras kontaktu veicināšanā ar citām pilsētām Latvijā un ārvalstīs, iezīmējot Rīgas kā kultūrpilsētas savdabību un apliecinot tās piederību pasaules kultūrvētībām.

5. Konkursa termiņi

5.1. Konkursu izsludina, sākot ar 1999.gada 1.janvāri. Konkurss notiek divas reizes gadā.

5.2. Pretendentu pieteikšanās notiek, iesniedzot pieteikumus konkursa pasūtītājam Rīgā, K.Valdemāra ielā 5, 4.stāvā, 401. istabā, līdz 1999.gada 1.februārim uz pirmo pusgadu un līdz 1999.gada 1.augustam uz otro pusgadu.

5.3. Savu lēmumu par konkursa uzvarētāja noteikšanu konkursa komisija pieņem ne vēlāk kā līdz 1999.gada 20.februārim par pirmo pusgadu un līdz 1999.gada 20. augustam par otro pusgadu.

5.4. Līgums ar konkursa uzvarētāju tiek noslēgts ne vēlāk kā 14 dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par konkursa uzvarētāja noteikšanu.

5.5. Konkursa komisija var, informējot par to pretendentus, pagarināt pieteikumu iesniegšanas un citus termiņus.

6. Konkursa izsludināšana

6.1. Konkursu izsludina konkursa pasūtītājs ar publikācijām laikrakstos "Latvijas Vēstnesis", "Diena" un "Rīgas Balss".

6.2. Publikācijā tiek norādītas šādas ziņas:

6.2.1. pasūtītājs,

6.2.2. konkursa nosaukums,

6.2.3. konkursa objekta apraksts,

6.2.4. konkursa noteikumu saņemšanas vieta,

6.2.5. pieteikumu pieņemšanas termiņš,

6.2.6. tālruņu numuri informācijai.

7. Konkursa objekts

7.1. Konkursa objekts ir Rīgas pilsētai nozīmīgas kultūras programmas un tā finansēšanas projekts. Projektā obligāti jābūt paredzētai pretendenta vai citas personas līdzdalībai tā finansēšanā ne mazāk kā 25% apmērā.

7.2. Par konkursa projektu netiek uzskatīti par oficiāliem atzītie Rīgas astoņsimtgades projekti. Informāciju par oficiāli atzītiem Rīgas astoņsimtgades projektiem pretendenti var saņemt Rīgas domes Kultūras pārvaldē.

8. Iesniedzamie dokumenti un informācija

8.1. Lai piedalītos konkursā, pretendentam ir jāiesniedz pieteikums, kurā jānorāda šādas ziņas un jāpievieno dokumentu kopijas:

8.1.1. pretendenta nosaukums, reģistrācijas numurs, nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs un bankas rekvizīti (juridiskām personām),

8.1.2. pretendenta pases kopija (fiziskām personām),

8.1.3. pretendenta adreses, tālruņa (faksa) numuri,

8.1.4. pretendenta vadītāja un kontaktpersonas amati, vārdi un uzvārdi (juridiskām personām),

8.1.5. pretendenta vārds, uzvārds un personas kods (fiziskām personām),

8.1.6. pretendenta līdzšinējās darbības (pieredzes) īss apraksts,

8.1.7. beznosacīts solījums pasūtījuma piešķiršanas gadījumā pildīt visus šim nolikumama pievienotā līguma projektā norādītos pienākumus,

8.1.8. pretendenta piedāvājums,

8.1.9. projekta realizācijai nepieciešamais kopējais finansēšanas apjoms, kurā iekļautas visas izmaksas, tai skaitā visas nodevas, nodokļi u.c. maksājumi, kas izteikti latos un pretendenta vai citas personas (norādot konkrētu personu) līdzekļu apmērs un avots, ko ieguldīt projekta finansēšanā,

8.1.10. ja projekta finansēšanā piedalīsies pretendenta norādīta persona, tās rakstiska piekrišana finansēt projektu, norādot līdzekļu apmēru un avotu,

8.1.11. projekta realizēšanas iespējas (termiņi u.c.),

8.1.12. pretendenta reģistrācijas apliecības kopija (juridiskām personām),

8.1.13. Valsts ieņēmumu dienesta un Valsts sociālās apdrošināšanas fonda izziņas par nodokļu samaksu, ka pretendentam nav nodokļu parādu uz pieteikuma iesniegšanas brīdi (juridiskām personām),

8.1.14. izziņa no LR Uzņēmumu reģistra, ka pretendents nav atzīts par maksātnespējīgu, neatrodas likvidācijas stadijā, viņa saimnieciskā darbība nav apturēta vai pārtraukta,

8.1.15. rakstisks apliecinājums, ka pretendents piekrīt konkursa noteikumiem,

8.1.16. pieteikums jāparaksta pretendenta (juridiskas personas) vadītājam, pretendentam — fiziskai personai pašam pretendentam.

Piedāvājums jāiesniedz par visu konkursa priekšmetu kopumā.

8.2. Pasūtītājs garantē, ka tā informācija, kuru pretendenti būs iesnieguši ar norādi "konfidenciāli", bez viņu piekrišanas netiks izpausta trešajām personām, izņemot tiesību aktos noteiktajos gadījumos.

9. Piedāvājuma iesniegšanas kārtība

9.1. Visiem piedāvājuma dokumentiem jābūt noformētiem atbilstoši šī nolikuma prasībām, latviešu valodā un cauršūtiem.

9.2. Pieteikums un tam pievienotie dokumenti jāiesniedz slēgtā aploksnē un uz tās jābūt norādītam konkursa nosaukumam (juridiskām personām) un vārdam, uzvārdam (fiziskām personām). Pretendenta nosaukumam, pasūtītāja adrese: Rīgas domes Kultūras pārvalde, Rīga, K.Valdemāra iela 5, LV 1010 un atzīmei "Pieteikums". Aploksnē jāievieto aploksnes satura saraksts.

9.3. Pieteikumi jāiesniedz konkursa pasūtītājam Rīgas domes Kultūras pārvaldei Rīgā, K.Valdemāra ielā 5, 4.stāvā, 401.istabā.

9.4. Visi piedāvājumi, kas tiks iesniegti pēc noteiktā termiņa vai nebūs noformēti atbilstoši šī nolikuma prasībām, netiks pieņemti un bez atvēršanas tiks atdoti vai nosūtīti pretendentam.

10. Pretendentu tiesības piedalīties konkursa komisijas sēdē

10.1. Konkursa pretendenti vai to pārstāvji (juridiskām personām) var piedalīties pretendentu pieteikumu atvēršanas procedūrā, bet tālākajā konkursa komisijas sēdes gaitā viņi piedalīties nedrīkst.

11. Konkursa norises procedūra

11.1. Konkursa procedūra, tajā skaitā pretendentu pieteikumu atvēršana, sākas konkursa pieteikumu iesniegšanas termiņa beigu dienā — 1999.gada 2.februārī un 1999.gada 2.augustā pulksten 11 Rīgas domes Kultūras pārvaldes telpās Rīgā, K.Valdemāra ielā 5, 4.stāvā, 401.istabā.

11.2. Konkurss notiek, ja pieteikušies vismaz divi pretendenti.

11.3. Pirms konkursa komisijas sēdes katrs konkursa komisijas loceklis paraksta apliecinājumu, ka nav tādu apstākļu, kuru dēļ varētu uzskatīt, ka viņš ir personīgi ieinteresēts kāda pretendenta darbā. Ja šāds paziņojums netiek iesniegts, attiecīgais komisijas loceklis nepiedalās balsojumā.

11.4. Visi konkursa komisijas sēdē klātesošie pretendenti paziņo savu vārdu, uzvārdu, juridisko personu pārstāvji arī uzņēmuma, organizācijas nosaukumu un savu ieņemamo amatu un iesniedz pilnvaras.

11.5. Konkursa komisija pretendentu klātbūtnē atver pretendentu piedāvājumus un skaļi nolasa katra piedāvājuma galvenos datus. Par galvenajiem datiem, kas norādīti piedāvājumos, uzskatāmas šādas ziņas: pretendenta nosaukums, piedāvājuma būtība, projekta veids un tā finansēšanas avots un apmēri.

11.6. Ja pretendenti nav iesnieguši visu nepieciešamo informāciju un nepieciešamo dokumentu kopijas, komisija šos priekšlikumus neizskata.

11.7. Visi konkursa komisijas locekļi parakstās uz katra pieteikuma.

11.8. Pretendentiem, kuri snieguši nepatiesu informāciju, tiek aizliegts piedalīties konkursā.

11.9. Vienlaikus ar konkursam iesniegto pieteikumu izskatīšanu notiek pretendentu kvalifikācijas pārbaude. Kvalifikācijas pārbaudes mērķis ir pārliecināties, vai:

11.9.1. pretendentam ir nepieciešamie finansu resursi un citas materiālās iespējas, kā arī attiecīgā pieredze un reputācija;

11.9.2. pretendentam ir juridiskā rīcībspēja un tiesībspēja slēgt attiecīgo līgumu;

11.9.3. pretendents nav pasludināts par maksātnespējīgu, neatrodas likvidācijas stadijā, viņa saimnieciskā darbība nav apturēta vai pārtraukta (juridiskām personām);

11.9.4. pretendentam nav nodokļu parādu.

11.10. Novērtējot pretendentu pieteikumus, konkursa komisija vadās no šādiem galvenajiem kritērijiem:

11.10.1 pretendentam piedāvātais finansējamais kultūras projekts;

11.10.2. projekta finansēšanai nepieciešamie līdzekļi un iespējas ieguldīt daļu nepieciešamo līdzekļu;

11.10.3. pretendentu uzticamība un reputācija;

11.10.4. pretendenta pieredze.

Konkursa komisijai ir tiesības uzaicināt pretendentus uz individuālām pārrunām, lai precizētu piedāvājumu un novērtētu piedāvājuma priekšrocības, kā arī uzaicināt neatkarīgus ekspertus. Pēc pārrunām un kvalifikācijas pārbaudes konkursa komisija izvēlas visizdevīgāko piedāvājumu un nosaka konkursa uzvarētājus.

11.12. Komisija savu lēmumu par pasūtījuma piešķiršanu trīs darba dienu laikā pēc konkursa uzvarētāja (uzvarētāju) noteikšanas rakstiski paziņo visiem pretendentiem, kuru pieteikumi tika izskatīti konkursā. Konkursa rezultāti tiek publicēti laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" 20 dienu laikā pēc līguma noslēgšanas ar konkursa uzvarētājiem.

11.13. Konkursa komisija savu lēmumu par konkursa uzvarētāju trīs darba dienu laikā rakstiski (ierakstītas vēstules formā) paziņo konkursa uzvarētājiem, norādot, kad un kur uzvarētājiem jāierodas, lai saskaņotu un parakstītu līgumu.

11.14. Līgums ar konkursa uzvarētājiem tiks noslēgts divu nedēļu laikā pēc konkursa uzvarētāju noteikšanas.

11.15. Konkursa projekta fondu veido Rīgas domes pasūtītājam iedalīta summa. Pēc līguma noslēgšanas ar konkursa uzvarētāju projekta finansēšanu pasūtītājs apmaksā saskaņā ar tāmi, pamatojoties uz pasūtītājam iesniegtajiem rēķiniem.

11.16. Konkursā uzvarējušo projektu autori ir atbildīgi par projektu realilizāciju un pārskaitīto vai izmaksāto līdzekļu izmantošanu saskaņā ar līgumu.

11.17. Ne pasūtītājs, ne konkursa komisija nav atbildīgi, ja pretendents netiek atzīts par konkursa uzvarētāju.

Ja pretendenti nepiedāvā pieņemamus priekšlikumus, konkursa komisija ir tiesīga noraidīt visus pieteikumus, neinformējot pretendentus par šādas rīcības motīviem.

12.Konkursa komisija

12.1. Konkursa komisija tiek veidota ar Rīgas domes Kultūras pārvaldes rīkojumu.

12.2. Konkursa komisija darbojas saskaņā ar šo nolikumu, likumu "Par valsts un pašvaldības pasūtījumu" un Ministru kabineta noteikumiem "Noteikumi par izsolēm un konkursiem valsts un pašvaldību pasūtījuma piešķiršanā".

12.3. Konkursa komisija sastāv no 13 locekļiem, tajā skaitā komisijas priekšsēdētāja.

12.4. Konkursa komisija ir lemttiesīga, ja tajā piedalās ne mazāk kā 7 locekļi.

12.5. Komisijas kompetencē ir:

12.5.1. izskatīt pretendentu pieteikumus,

12.5.2. lemt par konkursam iesniegto dokumentu atdošanu iesniedzējam bez izskatīšanas sakarā ar iesniegšanas noteikumu pārkāpšanu vai sakarā ar neatbilstību konkursa nolikumam,

12.5.3. veikt citas darbības atbilstoši konkursa nolikumam.

12.6. Komisijas tiesības:

12.6.1. pieprasīt papildu informāciju no pretendentiem, kas piedalās konkursā,

12.6.2. pieaicināt komisijas darbā neatkarīgus ekspertus atzinumu sniegšanai,

12.6.3. atteikties no visiem piedāvājumiem.

12.7. Komisijas darbu vada priekšsēdētājs. Komisijas lēmumi tiek pieņemti komisijas sēdes laikā, atklāti balsojot. Lēmums tiek atzīts par pieņemtu, ja par to balsojis komisijas locekļu vairākums. Balsīm sadaloties vienādi, izšķirošā ir priekšsēdētāja balss.

12.8. Komisijas sēdes tiek fiksētas audioierakstā un tiek protokolētas. Protokolu paraksta visi komisijas locekļi.

13. Sūdzību izskatīšanas kārtība

13.1. Pretendents ir tiesīgs iesniegt sūdzību, ja uzskata, ka pasūtītājs ir pārkāpis likuma nosacījumus valsts un pašvaldības pasūtījuma piešķiršanā.

13.2. Sūdzība iesniedzama Rīgas domē 30 dienu laikā no dienas, kad pretendentam nosūtīts rakstisks paziņojums par konkursa uzvarētāja noteikšanu.

13.3. Visi strīdi un domstarpības starp pasūtītāju un pretendentu tiek risināti pārrunu ceļā. Ja pārrunu rezultātā puses nespēs vienoties, tad strīds tiks izskatīts saskaņā ar Latvijas Republikas tiesību aktiem.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Rīgas domes kultūras projektu finansēšanas konkursa nolikums Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Rīgas dome Veids: nolikums Pieņemts: 16.12.1998.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 10, 14.01.1999.
20839
675
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"