Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.1251

Rīgā 2009.gada 3.novembrī (prot. Nr.77 68.§)
Noteikumi par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu pašvaldībām garantētā minimālā ienākumu līmeņa pabalsta un dzīvokļa pabalsta izmaksām

1. Noteikumi nosaka valsts budžeta līdzekļu piešķiršanas nosacījumus pašvaldībām garantētā minimālā ienākumu līmeņa pabalsta un dzīvokļa pabalsta izmaksu nodrošināšanai un to piešķiršanas kārtību.

2. Valsts budžeta līdzekļus pašvaldībai piešķir šādā apmērā:

2.1. garantētā minimālā ienākumu līmeņa pabalsta izmaksām – 50 procentu apmērā no mēnesī pašvaldībā garantētā minimālā ienākumu līmeņa pabalstam izlietotajiem līdzekļiem;

2.2. dzīvokļa pabalsta izmaksām – 20 procentu apmērā no mēnesī pašvaldībā dzīvokļa pabalstam izlietotajiem līdzekļiem.

3. Lai saņemtu valsts budžeta līdzekļus, pašvaldība līdz pārskata mēnesim sekojošā mēneša piecpadsmitajam datumam iesniedz Labklājības ministrijā pieprasījumu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanai (turpmāk – pieprasījums) (pielikums), sniedzot informāciju par pašvaldībā sociālajiem pabalstiem izlietoto līdzekļu apmēru un nepieciešamo valsts budžeta līdzekļu apmēru.

4. Labklājības ministrija izvērtē pašvaldības iesniegto pieprasījumu un valsts iestāžu un pašvaldību budžeta pārskatu informācijas sistēmā iekļauto informāciju par pašvaldības budžeta izpildi un lemj par attiecīgās pašvaldības atbilstību šajos noteikumos noteiktajām līdzfinansējuma piešķiršanas prasībām.

5. Labklājības ministrija katru mēnesi līdz divdesmit piektajam datumam pārskaita valsts budžeta līdzekļus garantētā minimālā ienākumu līmeņa pabalsta un dzīvokļa pabalsta izmaksu nodrošināšanai pašvaldības norādītajā kontā vai nosūta attiecīgās pašvaldības domei pamatotu atteikumu piešķirt līdzekļus.

6. Labklājības ministrija veic pārbaudes izlases kārtībā, pieprasot paš­valdības domei vai pašvaldības sociālajam dienestam šādus pamatojuma dokumentus:

6.1. maksājuma dokumentus vai to apstiprinātas kopijas, kas apliecina sociālā dienesta faktiski izmaksātos sociālās palīdzības pabalstus;

6.2. pašvaldības domes saistošos noteikumus par sociālās palīdzības pabalstiem.

7. Valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu pašvaldībai atsaka, ja:

7.1. pašvaldība nav iesniegusi pieprasījumu noteiktajā termiņā;

7.2. konstatēta neatbilstība starp pašvaldības pieprasījumā un valsts iestāžu un pašvaldību budžeta pārskatu informācijas sistēmā iekļauto informāciju par pašvaldības budžeta izpildi;

7.3. konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi garantētā minimālā ienākumu līmeņa pabalsta, dzīvokļa pabalsta vai citu sociālās palīdzības pabalstu aprēķināšanā vai piešķiršanā.

8. Ja pašvaldības izdarīto pārkāpumu vai citu iemeslu dēļ Labklājības ministrija konstatē valsts budžeta līdzekļu pārmaksu, pārmaksātie līdzekļi tiek ieturēti no nākamajā mēnesī pašvaldībai paredzētajiem valsts budžeta līdzekļiem.

9. Ja objektīvu iemeslu dēļ nav iespējams ieturēt šo noteikumu 8.punktā minēto pārmaksu, pašvaldība atmaksā nepamatoti saņemtos līdzekļus, ieskaitot tos valsts pamatbudžeta ieņēmumos.

10. 2009.gadā valsts budžeta līdzekļus garantētā minimālā ienākumu līmeņa pabalsta un dzīvokļa pabalsta izmaksu nodrošināšanai pašvaldībām piešķir par pārskata periodu no 2009.gada 1.oktobra līdz 31.decembrim.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Labklājības ministrs U.Augulis
Pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 3.novembra noteikumiem Nr.1251

Labklājības ministrs U.Augulis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu pašvaldībām garantētā minimālā ienākumu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 1251Pieņemts: 03.11.2009.Stājas spēkā: 01.12.2009.Zaudē spēku: 01.01.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 181, 13.11.2009.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
200590
01.12.2009
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"