Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr.595

Rīgā 2009.gada 31.augustā (prot. Nr.52 74.§)

Par valsts aģentūras "Latvijas Akadēmiskā bibliotēka" reorganizāciju

 

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 15.panta trešās daļas 1.punktu, Publisko aģentūru likuma 8.panta otro daļu un Augstskolu likuma 21.panta otro daļu ar 2009.gada 1.oktobri reorganizēt izglītības un zinātnes ministra pārraudzībā esošo valsts aģentūru "Latvijas Akadēmiskā bibliotēka" (turpmāk - aģentūra) un nodot to atvasinātai publisko tiesību juridiskai per­sonai - Latvijas Universitātei.

2. Noteikt, ka Latvijas Universitāte ir aģentūras funkciju, personāla, tiesību, saistību, prasību, finanšu līdzekļu, krājumu, arhīva, kā arī materiālo un nemateriālo vērtību pārņēmēja.

3. Izglītības un zinātnes ministrijai izstrādāt un izglītības un zinātnes ministram līdz 2009.gada 1.septembrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā kā Ministru kabineta lietu ar aģentūras reorganizāciju saistītus tiesību aktu projektus, tai skaitā rīkojuma projektu par aģentūras bilancē esošo nekustamo īpašumu (turpmāk - valsts nekustamais īpašums) saglabāšanu valsts īpašumā un nodošanu Latvijas Universitātes valdījumā. Minētajā rīkojuma projektā paredzēt, ka Latvijas Universitātei valsts nekustamo īpašumu aizliegts atsavināt, ieķīlāt vai iznomāt bez attiecīga Ministru kabineta lēmuma.

4. Izglītības un zinātnes ministram līdz 2009.gada 1.septembrim izveidot aģentūras reorganizācijas komisiju. Reorganizācijas komisijai:

4.1. līdz 2009.gada 1.oktobrim veikt aģentūras materiālo un finanšu līdzekļu inventarizāciju, noteikt aģentūras mantas vērtību un saistību apjomu un nodrošināt aģentūras finanšu līdzekļu, mantas, saistību, arhīva un lietvedības nodošanu Latvijas Universitātei;

4.2. līdz 2009.gada 15.oktobrim sastādīt aģentūras slēguma bilanci.

5. Ar reorganizāciju saistītos izdevumus segt no likumā "Par valsts budžetu 2009.gadam" Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta programmā 05.03.00 "Valsts aģentūras "Latvijas Akadēmiskā bibliotēka" darbības nodrošināšana" plānotajiem līdzekļiem.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Izglītības un zinātnes ministre T.Koķe

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par valsts aģentūras "Latvijas Akadēmiskā bibliotēka" reorganizāciju Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 595Pieņemts: 31.08.2009.Stājas spēkā: 31.08.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 139, 02.09.2009.
196879
31.08.2009
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"