Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā

Izdarīt Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2002, 23.nr.; 2004, 2.nr.; 2005, 15.nr.; 2006, 1., 14.nr.; 2007, 9., 14.nr.; 2008, 24.nr.; Latvijas Vēstnesis, 2009, 97.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 2.pantu ar 3.1 daļu šādā redakcijā:

"(31) Šā likuma noteikumi nav piemērojami, ja atsavināma operatīvās darbības nodrošināšanas pasākumu īstenošanā izmantojamā valsts manta un tās atsavināšana ir saskaņota ar Ministru kabinetu. Operatīvās darbības iestādes vadītājs minēto mantu atsavina par iespējami augstāku cenu. Pēc mantas atsavināšanas iegūtos līdzekļus operatīvās darbības iestāde ieskaita valsts budžeta ieņēmumos."

2. Izteikt 3.panta pirmās daļas 5.punktu šādā redakcijā:

"5) nododot piegādātājam un izdarot ieskaitu (ja manta ir iepirkta);".

3. Papildināt 4.pantu ar 1.1 daļu šādā redakcijā:

"(11) Valsts vai pašvaldības kustamās mantas maiņu vai nodošanu piegādātājam, izdarot ieskaitu, attiecībā uz valsts kustamo mantu Ministru kabineta noteiktajos gadījumos, bet attiecībā uz pašvaldības kustamo mantu - attiecīgās domes noteiktajos gadījumos var ierosināt, arī nenoskaidrojot iestāžu vajadzību pēc citām iestādēm nevajadzīgās kustamās mantas."

4. Aizstāt 38.panta trešajā daļā vārdus "Nosacītās cenas starpība" ar vārdiem "Maināmo kustamo mantu nosacīto cenu starpība" un vārdus "un to sedz naudā" - ar vārdiem "un šo starpību sedz naudā".

5. Papildināt likumu ar 38.1 pantu šādā redakcijā:

"38.1 pants. (1) Valsts vai pašvaldības kustamo mantu var mainīt pret līdzvērtīgu citas personas kustamo mantu, kas nepieciešama valsts vai pašvaldības funkciju izpildes nodrošināšanai. Valsts vai pašvaldības kustamās mantas maiņu pret līdzvērtīgu citas personas kustamo mantu var piemērot, iepriekš neveicot pārdošanu izsolē vai pārdošanu par brīvu cenu.

(2) Valsts vai pašvaldības maināmo kustamo mantu un līdzvērtīgu citas personas kustamo mantu novērtē šajā likumā noteiktajā kārtībā un nosaka tās nosacīto cenu (8.pants).

(3) Maināmo kustamo mantu nosacīto cenu starpība nedrīkst pārsniegt 20 procentus, un šo starpību sedz naudā.

(4) Valsts vai pašvaldības kustamās mantas maiņu izsludina valsts vai pašvaldības iestādes mājaslapā internetā. Ministru kabinets nosaka kārtību, kādā iestāde izvēlas piedāvājumu valsts vai pašvaldības kustamās mantas maiņai pret līdzvērtīgu citas personas kustamo mantu."

6. Izteikt 39.panta pirmo daļu šādā redakcijā:

"(1) Valsts vai pašvaldības kustamo mantu var atsavināt, nododot to piegādātāja īpašumā un izdarot ieskaitu, ja šī kustamā manta tiek iepirkta atbilstoši Publisko iepirkumu likumam. Minēto atsavināšanas veidu var izmantot, neveicot pārdošanu izsolē vai pārdošanu par brīvu cenu."

Likums Saeimā pieņemts 2009.gada 18.jūnijā.

Valsts prezidents V.Zatlers

Rīgā 2009.gada 30.jūnijā

 

Redakcijas piebilde: likums stājas spēkā ar 2009.gada 14.jūliju.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 18.06.2009.Stājas spēkā: 14.07.2009.Tēma: Komerctiesības; Pašvaldības; Nekustamais īpašums, būvniecībaPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 100, 30.06.2009.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 16, 27.08.2009.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
194090
14.07.2009
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"