Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.316

Rīgā 2009.gada 7.aprīlī (prot. Nr.23 32.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 19.marta noteikumos Nr.127 "Epizootiju uzliesmojuma likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar Veterinārmedicīnas likuma 26.panta pirmo daļu un 27.panta trešo daļu

 

Izdarīt Ministru kabineta 2002.gada 19.marta noteikumos Nr.127 "Epizootiju uzliesmojuma likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2002, 47.nr.; 2004, 27., 193.nr.; 2005, 130.nr.; 2007, 100., 201.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Ja ir epizootiskas slimības (turpmāk - slimība) uzliesmojums (situācija, kad dzīvniekam ir konstatēta saslimšana, kuras apstiprināšanai laboratoriskie izmeklējumi veikti Pārtikas un veterinārā dienesta Nacionālajā diagnostikas centrā vai citā Eiropas Savienības dalībvalsts laboratorijā, kurai piešķirtas references laboratorijas tiesības slimību diagnostikas jomā (turpmāk - oficiāli apstiprināta diagnoze)), Pārtikas un veterinārā dienesta valsts galvenais pārtikas un veterinārais inspektors informē Zemkopības ministriju par šo faktu. Zemkopības ministrija informē Krīzes vadības padomes priekšsēdētāju par sevišķi bīstamas infekcijas slimības (epizootijas) izplatību. Ja slimības uzliesmojums ir tuvu valsts robežai un karantinējamā vai inficētā zona aptver divu vai vairāku valstu teritorijas, Pārtikas un veterinārais dienests sadarbojas ar kaimiņvalsts infekcijas slimību uzraudzības kompetento iestādi un vienojas par veicamajiem pasākumiem."

2. Aizstāt 4.1.apakšpunktā vārdus "un tos iznīcina" ar vārdiem "un organizē to iznīcināšanu saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2002.gada 3.oktobra Regulu (EK) Nr.1774/2002, ar ko nosaka veselības aizsardzības noteikumus attiecībā uz dzīvnieku izcelsmes blakusproduktiem, kuri nav paredzēti cilvēku uzturam".

3. Izteikt 4.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.4. informē par slimības apkarošanas pasākumiem dzīvnieku īpašniekus vai turētājus, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktu pārstrādes, dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu pārstrādes un dzīvnieku barības ražošanas komersantus un slimības apkarošanas pasākumos iesaistītās valsts iestādes un pašvaldības;".

4. Aizstāt 10.punkta ievaddaļā vārdus "bet attiecīgā struktūrvienība - rajona pašvaldībai" ar vārdiem "bet teritoriālā struktūrvienība - attiecīgajai pašvaldībai".

5. Izteikt 11.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.3. izstrādā detalizētu pakļautības ķēdi, lai nodrošinātu ātru lēmumu pieņemšanas un īstenošanas procedūru. Pakļautības ķēdē paredz sadarbību starp Zemkopības ministriju un valsts iestādēm un pašvaldībām, kas iesaistītas Valsts civilās aizsardzības plānā iekļauto preventīvo, reaģēšanas un seku likvidēšanas neatliekamo pasākumu veikšanā saskaņā ar Civilās aizsardzības likumu;".

6. Izteikt 14.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"14. Šo noteikumu 4.3.apakšpunktā minētā ekspertu grupa asistē Pārtikas un veterinārajam dienestam un piedalās epizootoloģisko pētījumu analīzē. Pārtikas un veterinārais dienests epizootoloģisko pētījumu laikā:".

7. Izteikt 22.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"22. Ja ir slimības uzliesmojums, Pārtikas un veterinārā dienesta valsts galvenais pārtikas un veterinārais inspektors ar rīkojumu nosaka šādas karantīnas teritorijas:".

8. Aizstāt 26.punkta ievaddaļā vārdus "Valsts un pašvaldību iestādes" ar vārdiem "Valsts iestādes un pašvaldības".

Ministru prezidents, bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrs V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

 

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2009.gada 16.aprīli.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 19.marta noteikumos Nr.127 "Epizootiju uzliesmojuma likvidēšanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 316Pieņemts: 07.04.2009.Stājas spēkā: 16.04.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 57, 15.04.2009.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
190531
16.04.2009
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"