Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.971

Rīgā 2008.gada 25.novembrī (prot. Nr.83 19.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 7.jūnija noteikumos Nr.402 "Noteikumi par reklāmas objektu vai informācijas objektu izvietošanu gar ceļiem, kā arī kārtību, kādā saskaņojama reklāmas objektu vai informācijas objektu izvietošana"

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 40.panta otro daļu

 

Izdarīt Ministru kabineta 2005.gada 7.jūnija noteikumos Nr.402 "Noteikumi par reklāmas objektu vai informācijas objektu izvietošanu gar ceļiem, kā arī kārtību, kādā saskaņojama reklāmas objektu vai informācijas objektu izvietošana" šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Noteikumi neattiecas uz reklāmām:

2.1. kas izvietotas uz ēkām;

2.2. ko izvieto valsts akciju sabiedrība "Ceļu satiksmes drošības direkcija" ceļu satiksmes drošības kampaņu ietvaros."

2. Aizstāt 4.punktā vārdu "kopumā" ar vārdiem "vienā plaknē".

3. Izteikt 5. un 6.punktu šādā redakcijā:

"5. Reklāmas objektus izvieto:

5.1. ne tuvāk par 50 metriem no autoceļa klātnes šķautnes, ja reklāmas objekts netiek novietots paralēli ceļa asij, un ne tuvāk par 30 metriem no autoceļa klātnes šķautnes, ja reklāmas objekts tiek novietots paralēli ceļa asij;

5.2. ja ceļa posmā atļautais braukšanas ātrums ir 70 km/h vai mazāks, reklāmas objektu atļauts izvietot perpendikulāri ceļa asij ne tuvāk par 30 metriem no autoceļa klātnes šķautnes;

5.3. autoceļam piegulošajā stāvvietā, atpūtas vietā vai degvielas uzpildes stacijā - ne vairāk kā divus reklāmas objektus un ne tuvāk par 10 metriem no autoceļa brauktuves malas.

6. Attālums starp reklāmas objektiem vienā ceļa pusē ir vismaz 500 metru, ja reklāmas objekts ir novietots ne tuvāk par 30 metriem no autoceļa klātnes šķautnes. Attālums starp reklāmas objektiem vienā ceļa pusē ir vismaz 250 metru, ja reklāmas objekts ir novietots ne tuvāk par 50 metriem no autoceļa klātnes šķautnes."

4. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā:

"8. Pie vienas nobrauktuves atļauts izvietot ne vairāk kā divus informā­cijas objektus, no kuriem viens nedrīkst būt augstāks par vienu metru no zemes virsmas, un abiem informācijas objektiem kopā jāatbilst šo noteikumu 4.punktā minētajām prasībām."

5. Papildināt 9.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Reklāmas objektus nedrīkst izvietot tuvāk par 50 metriem no ceļa zīmēm."

6. Izteikt 15.punktu šādā redakcijā:

"15. Pie vienas nobrauktuves atļauts izvietot ne vairāk kā divus informā­cijas objektus, no kuriem viens nedrīkst būt augstāks par vienu metru no zemes virsmas, un abiem informācijas objektiem kopā jāatbilst šo noteikumu 4.punktā minētajām prasībām."

7. Izteikt 19.punktu šādā redakcijā:

"19. Atļauju reklāmas objekta vai informācijas objekta izvietošanai izsniedz uz trim gadiem ceļa īpašnieks vai tā pilnvarota persona."

8. Izteikt 22.punktu šādā redakcijā:

"22. Ja mainās satiksmes organizācija uz ceļa vai reklāmas objekts vai informācijas objekts atrodas ceļa rekonstrukcijas zonā, ceļa īpašniekam ir tiesības pieprasīt reklāmas objekta vai informācijas objekta demontāžu triju mēnešu laikā pēc rakstiska pieprasījuma nosūtīšanas reklāmas objekta vai informācijas objekta īpašniekam."

9. Papildināt noteikumus ar 23.1 punktu šādā redakcijā:

"23.1 Par reklāmas objekta vai informācijas objekta izvietošanu netiek uzskatīta reklāmas objekta vai informācijas objekta īpašnieka (valdītāja) maiņa vai reklāmas objekta vai informācijas objekta pārveidošana, izņemot gadījumu, ja tiek pārbūvēti (rekonstruēti) reklāmas vai informācijas objekta nostiprināšanas pamati un mainīta tā atrašanās vieta."

10. Izteikt VII nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"VII. Noslēguma jautājumi".

11. Papildināt noteikumus ar 25.punktu šādā redakcijā:

"25. Reklāmas objekti vai informācijas objekti, kas izvietoti gar ceļiem un neatbilst šo noteikumu 4., 5., 6., 8., 9. un 15.punktā noteiktajām prasībām, sakārtojami atbilstoši minētajām prasībām vai demontējami līdz 2011.gada 31.decembrim."

Ministru prezidents I.Godmanis

Satiksmes ministrs A.Šlesers

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2008.gada 3.decembri.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 7.jūnija noteikumos Nr.402 "Noteikumi par reklāmas objektu vai .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 971Pieņemts: 25.11.2008.Stājas spēkā: 03.12.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 187, 02.12.2008.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
184560
03.12.2008
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"