Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr.112

Rīgā 2008.gada 25.jūlijā (prot. Nr.30 2.p.)

Grozījumi "Normatīvajos noteikumos par kārtību, kādā ziņojama informācija par darījumiem ar Eiropas Ekonomikas zonas valstu regulētajos tirgos iekļautajiem finanšu instrumentiem"

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 09.11.2007. normatīvajos noteikumos Nr.156 "Normatīvie noteikumi par kārtību, kādā ziņojama informācija par darījumiem ar Eiropas Ekonomikas zonas valstu regulētajos tirgos iekļautajiem finanšu instrumentiem" (turpmāk tekstā - noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Tirgus dalībnieks ne vēlāk kā līdz nākamās darba dienas plkst. 16.30 elektroniski XML (Extensible Markup Language) faila formātā saskaņā ar Komisijas sagatavoto XSD (XML Schema Definition) shēmu nosūta Komisijai informāciju par iepriekšējā darba dienā noslēgtajiem darījumiem ar finanšu instrumentiem."

2. Izslēgt 15. punktu.

3. Izteikt 16. punktu šādā redakcijā:

"16. Tirgus dalībnieks informāciju par darījumiem ar finanšu instrumentiem nosūta elektroniski, izmantojot Datu ziņošanas sistēmu (turpmāk tekstā - DZS), kuras interneta adrese ir http://dati.fktk.lv."

4. Papildināt 23. punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Iesniegums DZS lietotāju reģistrācijai iesniedzams Komisijai nekavējoties, tiklīdz šo noteikumu 2. punktā minētajam tirgus dalībniekam iestājas pienākums saskaņā ar šiem noteikumiem ziņot informāciju par darījumiem."

5. Papildināt 24. punktu aiz vārda "Komisija" vārdiem "nekavējoties, bet ne vēlāk kā".

6. Izteikt 26. punktu šādā redakcijā:

"26. Tirgus dalībniekam un trešajai personai ir pienākums nekavējoties ziņot Komisijai, ja kāds no tirgus dalībnieka vai trešās personas pārstāvjiem zaudē tiesības ielādēt DZS ziņojumus par tirgus dalībnieka darījumiem ar finanšu instrumentiem."

7. Papildināt noteikumus ar V nodaļu "Noslēguma jautājumi" šādā redakcijā:

"V. Noslēguma jautājumi

29. Šo noteikumu 2. punktā minētais tirgus dalībnieks, ja tas Komisijai nav iesniedzis šo noteikumu 3. pielikumā minēto iesniegumu, bet tam saskaņā ar šiem noteikumiem Komisijai par darījumiem ir jāziņo, iesniegumu Komisijai iesniedz ne vēlāk kā 15.08.2008.

30. Ziņošanu par darījumiem, izmantojot šo noteikumu 16. punktā minēto sistēmu, tirgus dalībnieks sāk 01.09.2008. Līdz 01.09.2008. tirgus dalībnieks informāciju par darījumiem ar finanšu instrumentiem Komisijai iesniedz kārtībā, kādā tas tika darīts kopš šo noteikumu spēkā stāšanas dienas, - nosūta elektroniski uz Komisijas e-pasta adresi dzs@fktk.lv, darījumu ziņošanas failus šifrējot ar Komisijas sagatavoto atslēgu, jo darījumu ziņošanas failu šifrēšana un elektroniskā parakstīšana notiek, ievērojot Komisijas "Informācijas šifrēšanas un elektroniskās parakstīšanas noteikumos" noteikto kārtību."

8. Aizstāt šo noteikumu 3. pielikumā vārdu "darījumu" ar vārdu "datu".

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja I.Krūmane

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi "Normatīvajos noteikumos par kārtību, kādā ziņojama informācija par darījumiem ar .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija Veids: noteikumi Numurs: 112Pieņemts: 25.07.2008.Stājas spēkā: 31.07.2008.Zaudē spēku: 25.04.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 116, 30.07.2008.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
179014
31.07.2008
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"