Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.138

Rīgā 2008.gada 3.martā (prot. Nr.13 12.§)
Kārtība, kādā piešķir valsts budžeta dotāciju pašvaldībai, lai kompensētu nekustamā īpašuma nodokļa prognozes samazinājumu
Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts budžetu 2008.gadam" 4.panta 2.punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķir valsts budžeta dotāciju pašvaldībai, kuras kopējā nekustamā īpašuma nodokļa par zemi un ēkām prognoze (turpmāk - nekustamā īpašuma nodokļa prognoze) 2008.gadam ir samazinājusies salīdzinājumā ar nekustamā īpašuma nodokļa prognozi 2007.gadam, lai kompensētu nekustamā īpašuma nodokļa prognozes samazinājumu.

2. Finanšu ministrija līdz 2008.gada 14.martam aprēķina izmaiņas starp nekustamā īpašuma nodokļa prognozi 2008.gadam salīdzinājumā ar nekustamā īpašuma nodokļa prognozi 2007.gadam.

3. Finanšu ministrija, pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem par pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību attiecīgajā budžeta gadā, apkopo informāciju par pašvaldībām, kurām nekustamā īpašuma nodokļa prognoze 2008.gadam salīdzinājumā ar nekustamā īpašuma nodokļa prognozi 2007.gadam ir samazinājusies, norādot attiecīgās pašvaldības nekustamā īpašuma nodokļa prognozes samazinājuma apmēru.

4. Valsts budžeta dotācija pašvaldībai, kuras nekustamā īpašuma nodokļa prognoze 2008.gadam salīdzinājumā ar nekustamā īpašuma nodokļa prognozi 2007.gadam samazinās vairāk nekā par 100 latiem, ir 90 % no šo noteikumu 3.punktā minētā samazinājuma apmēra. Tām pašvaldībām, kurām nekustamā īpašuma nodokļa prognozes samazinājums ir mazāks par 100 latiem, valsts budžeta dotācija netiek paredzēta.

5. Valsts budžeta dotāciju pašvaldībai piešķir, pamatojoties uz Ministru kabineta rīkojumu. Finanšu ministrija sagatavo Ministru kabineta rīkojuma projektu. Rīkojuma projekta pielikumā norāda attiecīgajai pašvaldībai piešķiramās dotācijas apmēru.

6. Valsts budžeta dotāciju attiecīgajai pašvaldībai pārskaita vienā maksājumā mēneša laikā pēc šo noteikumu 5.punktā minētā Ministru kabineta rīkojuma spēkā stāšanās.

Ministru prezidents I.Godmanis

Finanšu ministrs A.Slakteris
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā piešķir valsts budžeta dotāciju pašvaldībai, lai kompensētu nekustamā īpašuma .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 138Pieņemts: 03.03.2008.Stājas spēkā: 12.03.2008.Zaudē spēku: 01.01.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 39, 11.03.2008.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
172210
12.03.2008
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"