Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.873

Rīgā 2007.gada 18.decembrī (prot. Nr.70 13.§)
Kārtība, kādā maksātnespējas procesa administrators sniedz ziņas un dokumentus valsts aģentūrai "Maksātnespējas administrācija"
Izdoti saskaņā ar Maksātnespējas likuma 63.panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā maksātnespējas procesa administrators (turpmāk - administrators) sniedz ziņas un dokumentus valsts aģentūrai "Mak­sāt­nespējas administrācija" (turpmāk - Maksātnespējas administrācija) par mak­sāt­nespējas procesa gaitu.

2. Administrators sniedz Maksātne­spējas administrācijai normatīvajos ak­tos noteiktās ziņas un dokumentus vai citas ziņas un dokumentus 10 darb­dienu laikā pēc Maksātnespējas administrācijas pieprasījuma nosūtīšanas dienas.

3. Administrators sniedz Maksātne­spējas administrācijai administratora darbības pārskatu (turpmāk - pārskats) par maksātnespējas procesa gaitu šajos noteikumos noteiktajā kārtībā (1.pielikums).

4. Administrators iesniedz Maksātnespējas administrācijā pārskatu par katru maksātnespējas procesu 10 darbdienu laikā pēc noslēguma kreditoru sa­pulces. Ja pārskata iesniegšanu pieprasa Maksātnespējas administrācija, administrators pārskatu iesniedz 10 darbdienu laikā pēc Maksātnespējas administrācijas pieprasījuma nosūtīšanas dienas.

5. Ja Maksātnespējas administrācija piešķīrusi naudas līdzekļus maksāt­nespējas procesa izdevumu segšanai vai darbinieku prasījumu apmierināšanai (turpmāk - naudas līdzekļi), administrators papildus šo noteikumu 4.punktā minētajam pārskatam iesniedz Maksāt­nespējas adminis­trācijā pārskatu šādos termiņos:

5.1. 10 darbdienu laikā pēc Maksātnespējas administrācijas lēmuma pie­ņem­šanas par naudas līdzekļu piešķiršanu;

5.2. par katru sešu mēnešu periodu (par perioda sākumu uzskata pārskata iesniegšanas datumu saskaņā ar šo noteikumu 5.1.apakšpunktu), ja šajā periodā naudas līdzekļi nav atmaksāti Maksātnespējas administrācijai, bet ne vēlāk kā10 darbdienu laikā pēc pārskata perioda beigām.

6. Ja šo noteikumu 5.2.apakšpunktā minētajā pārskata periodā dati nav mai­nījušies, administrators nosūta Maksātnespējas administrācijai ziņojumu (2.pie­likums) ne vēlāk kā 10 darbdienu laikā pēc pārskata pe­rioda beigām.

7. Ja Maksātnespējas administrācija piešķīrusi naudas līdzekļus, bet mai­nījušies administratori, pārskatus sniedz šādā kārtībā:

7.1. iepriekšējais administrators - 10 darbdienu laikā pēc tiesas lēmuma pieņemšanas par administratora atcelšanu vai atkāpšanos;

7.2. nākamais administrators - 30 darbdienu laikā pēc tiesas lēmuma pieņemšanas par administratora iecelšanu.

8. Pēc šo noteikumu 7.2.apakšpunktā minētā pārskata iesniegšanas admi­nistrators turpmāk pārskatu iesniedz par katru sešu mēnešu periodu, ja šajā periodā naudas līdzekļi nav atmaksāti Maksātne­spējas administrācijai, bet ne vēlāk kā 10 darbdienu laikā pēc pārskata perioda beigām.

9. Administrators pārskatu par maksātnespējas procesa gaitu un šo no­teikumu 6.punktā minēto ziņojumu iesniedz elektroniski (EXCEL formātā). Aizpildītu pārskata veidlapu vai ziņojumu nosūta uz Maksātnespējas administrācijas elektroniskā pasta adresi (parskati@mna.gov.lv).

10. Par pārskatā veikto ierakstu un Maksātnespējas administrācijā iesniegto dokumentu pareizību atbild administrators.

11. Nosūtot šo noteikumu 9.punktā minēto informāciju, elektroniskās vēstules nosaukumā administrators norāda:

11.1. šo noteikumu punktu, ar kuru saskaņā informācija ie­snieg­ta;

11.2. maksātnespējas subjekta nosau­kumu.

12. Iesniedzot pārskatu, administrators aizpilda visas pārskata ailes un norāda informāciju uz pārskata aizpildīšanas dienu. Ja adminis­tratora rīcībā nav datu, kurus ierakstīt kādā no pārskata ailēm, administrators attiecīgajā ailē ieraksta "Nav datu".

13. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2005.gada 26.jūlija noteikumus Nr.565 "Noteikumi par maksātnespējas procesa administratora dar­bības pārskata iesniegšanas kārtību un termiņiem" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 119.nr.).

14. Noteikumi stājas spēkā ar 2008.gada 1.janvāri.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Tieslietu ministrs G.Bērziņš
1.pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 18.decembra noteikumiem Nr.873

26.JPG (106289 bytes)

27.JPG (17283 bytes)

Tieslietu ministrs G.Bērziņš
2.pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 18.decembra noteikumiem Nr.873
28.JPG (43491 bytes)
Tieslietu ministrs G.Bērziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā maksātnespējas procesa administrators sniedz ziņas un dokumentus valsts aģentūrai .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 873Pieņemts: 18.12.2007.Stājas spēkā: 01.01.2008.Zaudē spēku: 01.11.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 205, 21.12.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
168379
01.01.2008
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"