Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.320

Rīgā 2000.gada 19.septembrī (prot. Nr.44, 4.§)
Kravu starptautisko autopārvadājumu atļauju izsniegšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar Autopārvadājumu likuma 6.panta otro daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā Satiksmes ministrija nodrošina starptautiskajos nolīgumos par pārvadājumiem ar autotransporta līdzekli paredzēto dokumentu — starptautisko autopārvadājumu atļauju (turpmāk — atļauja) un Eiropas transporta ministru konferences atļauju (turpmāk — konferences atļauja) — saņemšanu un izsniegšanu Latvijas pārvadātājiem.

2. Atļauja dod pārvadātājam tiesības ar kravu starptautiskajiem pārvadājumiem atbilstošu autotransporta līdzekli veikt kravas starptautisko pārvadājumu tās valsts teritorijā, ar kuru ir noteikts atļauju režīms un kura attiecīgo atļauju ir izdevusi.

3. Konferences atļauja ir daudzpusēja atļauja, kas dod tiesības Eiropas transporta ministru konferences (turpmāk — transporta konference) noteiktās kvotas ietvaros tās dalībvalstīs reģistrētajiem pārvadātājiem veikt ar atbilstošām prasībām reģistrētu autotransporta līdzekli kravas starptautiskos pārvadājumus no vienas dalībvalsts teritorijas uz otru dalībvalsts teritoriju un tranzītā cauri vienas vai vairāku dalībvalstu teritorijām.

4. Atļaujas veidus nosaka Latvijas Republikas noslēgtie starptautiskie nolīgumi par pārvadājumiem ar autotransporta līdzekli vai šajos nolīgumos paredzēto kopējo komisiju (turpmāk — kopējā komisija) sanāksmju protokoli.

5. Kopējā komisija ir institūcija, ko izveido līgumslēdzēju pušu kompetentas institūcijas, lai nodrošinātu starptautisko nolīgumu par pārvadājumiem ar autotransporta līdzekli izpildi. Kopējā komisija vienojas par atļauju skaitu, ar kādu katru gadu savstarpēji apmainās dalībvalstu kompetentās institūcijas.

6. Ārvalstu pārvadātājiem paredzētajā atļaujā, kas dod tiesības veikt autopārvadājumus Latvijas teritorijā, norādāma šāda informācija un rekvizīti:

6.1. atļaujas nosaukums;

6.2. atļaujas izdevējs;

6.3. atļaujas sērija un numurs;

6.4. atļaujas saņēmējas valsts apzīmējums;

6.5. braucienu skaits;

6.6. atļaujā paredzēto autopārvadājumu veidu uzskaitījums;

6.7. pārvadātāja nosaukums un adrese;

6.8. transportlīdzekļa dati;

6.9. atļaujas derīguma termiņš;

6.10. atļaujas izdevēja paraksts un zīmogs;

6.11. atļaujas izsniedzējs, izsniegšanas vieta un datums;

6.12. atļaujas izsniedzēja paraksts un zīmogs;

6.13. muitas iestādes zīmogs un datums;

6.14. informācija pārvadātājam par atļaujas izmantošanas pamatnosacījumiem.

II. Atļauju pieteikšana un sadale

7. Lai saņemtu atļauju, pārvadātājs vai tā pilnvarotā persona vēršas Autotransporta direkcijā, uzrāda starptautisko autopārvadājumu licenci, pašpārvadājumu sertifikātu vai robežas vienreizējās šķērsošanas atļauju un norāda, kādas valsts atļauja nepieciešama autopārvadājuma veikšanai.

(Grozīts ar MK 20.04.2004. noteikumiem Nr. 329)

8. Ja uz atsevišķām valstīm piešķirto atļauju skaits nenodrošina pārvadātāju pieprasījumu un pārējie rādītāji ir līdzīgi, atļaujas Latvijas pārvadātājiem tiek piešķirtas, ņemot vērā šādus kritērijus:

8.1. starptautisko kravas autopārvadājumu apjomi saskaņā ar ilgtermiņa līgumsaistībām;

8.2. laikposms, kādā pārvadātājs nodarbojies ar starptautiskajiem kravas autopārvadājumiem;

8.3. fiksēto pārkāpumu skaits starptautiskajos kravas autopārvadājumos pēdējo divu darbības gadu laikā.

9. Autotransporta direkcija uz savstarpēja līguma pamata var nodot Latvijas starptautisko pārvadātāju asociācijām daļu ārvalstīs izsniegto atļauju to tālākai sadalei pārvadātājiem, ņemot vērā šo noteikumu 8.punktā minētos kritērijus un Satiksmes ministrijas un attiecīgās pārvadātāju asociācijas vienošanos par atļauju izsniegšanu un uzskaiti.

III. Konferences atļauju pieteikšana un sadale

10. Lai saņemtu konferences atļauju nākamajam gadam, pārvadātājs vai tā pilnvarotā persona ne vēlāk kā līdz kārtējā gada 1.decembrim iesniedz Autotransporta direkcijā rakstisku pieteikumu, kurā sniedz ziņas atbilstoši šo noteikumu 11.punktā minētajiem kritērijiem.

11. Prioritāte, piešķirot Latvijas pārvadātājiem konferences atļaujas, ja pārējie rādītāji ir līdzīgi, tiek noteikta, ņemot vērā šādus kritērijus:

11.1. konferences atļaujas izmantošanas efektivitāte kārtējā gadā;

11.2. laikposms, kādā pārvadātājs nodarbojies ar starptautiskajiem autopārvadājumiem;

11.3. fiksēto pārkāpumu skaits starptautiskajos kravas autopārvadājumos pēdējo divu darbības gadu laikā.

IV. Atļaujas un konferences atļaujas izmantošanas pamatnosacījumi

12. Veicot starptautiskos kravas autopārvadājumus, attiecīgā atļauja vai konferences atļauja atrodas transportlīdzeklī un to uzrāda pēc personu pieprasījuma, kuras ir pilnvarotas veikt kontroli.

13. Izsniegto atļauju un konferences atļauju aizliegts bez saskaņošanas ar Autotransporta direkciju nodot citam pārvadātājam.

14. Ja atļaujā norādīto braucienu skaits ir izmantots, pārvadātājs mēneša laikā nodod atļauju institūcijai, kas to izsniegusi.

15. Informāciju par autopārvadājumiem, kas veikti saskaņā ar konferences atļauju, pārvadātājs ieraksta reģistrācijas žurnālā. Aizpildītās reģistrācijas žurnāla lapas pārvadātājs divu nedēļu laikā pēc katra kalendāra mēneša beigām nodod Autotransporta direkcijai. Izmantoto konferences atļauju pārvadātājs nodod Autotransporta direkcijai mēneša laikā pēc kalendāra gada beigām.

V. Atļauju un konferences atļauju izsniegšanas un publicitātes nodrošināšanas pasākumi

16. Satiksmes ministrija iesniedz publicēšanai laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" šādu informāciju:

16.1. katru gadu līdz 1.decembrim ( informāciju par atļaujas veidiem un Latvijai citu valstu piešķirto atļauju skaitu;

16.2. katra ceturkšņa pirmajā mēnesī ( informāciju par iepriekšējā ceturksnī izsniegto atļauju skaitu;

16.3. katru gadu līdz 1.septembrim ( informāciju par konferences atļauju skaitu nākamajam gadam.

17. Satiksmes ministrija:

17.1. organizē ārvalstu pārvadātājiem paredzēto atļauju izgatavošanu un nosaka to aizsardzības pakāpi;

17.2. organizē atļauju un konferences atļauju izsniegšanu un izmantošanas kontroli;

17.3. organizē izsniegto atļauju un konferences atļauju uzskaiti, pārvadātāju datu bāzes izveidi un šo datu publicēšanu sabiedrības saziņas līdzekļos;

17.4. sastāda un katru gadu līdz 15.oktobrim iesniedz transporta konferences sekretariātā pieteikumu par Latvijai paredzēto konferences atļauju skaitu un veidiem saskaņā ar transporta konferences noteikto pamatkvotu.

VI. Atļauju un konferences atļauju anulēšana un pretenziju izskatīšana

18. Autotransporta direkcija ir tiesīga anulēt atļaujas un konferences atļaujas, pārtraukt to izmantošanu, pieprasīt tās nodot un ierobežot to skaitu nākamajam laikposmam, ja pārvadātājs nepilda starptautiskajos nolīgumos, transporta konferences dokumentos un citos normatīvajos aktos noteiktās prasības, kas regulē starptautiskos kravas autopārvadājumus, vai ja pārvadātājs cita iemesla dēļ pārtrauc veikt starptautiskos kravas autopārvadājumus.

19. Pārvadātāja pretenzijas par Autotransporta direkcijas lēmumu izskata Satiksmes ministrija. Ministrijas lēmumu var pārsūdzēt tiesā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Satiksmes ministrs A.Gorbunovs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kravu starptautisko autopārvadājumu atļauju izsniegšanas kārtība Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 320Pieņemts: 19.09.2000.Stājas spēkā: 23.09.2000.Zaudē spēku: 01.04.2005.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 331/333, 22.09.2000.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
10947
{"selected":{"value":"01.05.2004","content":"<font class='s-1'>01.05.2004.-31.03.2005.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"01.05.2004","iso_value":"2004\/05\/01","content":"<font class='s-1'>01.05.2004.-31.03.2005.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"23.09.2000","iso_value":"2000\/09\/23","content":"<font class='s-1'>23.09.2000.-30.04.2004.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
01.05.2004
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"