Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Par Likumi.lv

Tiesību aktu vietnes Likumi.lv lietošanas noteikumi

1. NOTEIKUMOS LIETOTIE TERMINI

Lietotājs – jebkura fiziska vai juridiska persona, kura izmanto Likumi.lv saturu un pakalpojumus.

Autorizēts lietotājs – jebkurš portālā reģistrējies un autorizējies lietotājs.

Portāls – tiesību aktu vietne Likumi.lv.

Portāla uzturētājs – oficiālais izdevējs VSIA „Latvijas Vēstnesis”.

Portāla redakcija – tiesību aktu vietnes Likumi.lv redakcija, kas nodrošina tiesību aktu sistematizāciju, uztur un attīsta portālu, kā arī atbild par tā sniegtajiem pakalpojumiem.

Lietotāju serviss – portāla lietotāju atbalsta dienests, sniedzot palīdzību Likumi.lv satura un pakalpojumu lietošanā.

Vispārīgās lietošanas iespējas – portāla satura un pakalpojumu lietošana, kas pieejama ikvienam.

Personalizētās lietošanas iespējas – autorizēto lietotāju papildu iespējas un priekšrocības.

Lietotāja atbildība – ikviena lietotāja pienākums ievērot gan tiesību aktos, gan šajos noteikumos paredzēto, pretējā gadījumā uzņemoties likumos noteikto atbildību un rēķinoties ar sekām, ko šajos noteikumos paredzējusi portāla redakcija.

Lietotāja profils  – autorizēta lietotāja personalizētā sadaļa Likumi.lv, kas satur individualizētus datus, paša portāla lietotāja norādīto informāciju un izveidoto saturu.

2. VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI

2.1. Portāla lietošanas kārtību noteic vispārējie tiesību akti un šie noteikumi tādā redakcijā, kādā tie ir publicēti Likumi.lv. Šie noteikumi ir saistoši visiem portāla lietotājiem.

2.2. Portāla redakcijai ir tiesības neierobežoti skaitā un saturā grozīt šos noteikumus, ciktāl tie nenonāk pretrunā ar normatīvajiem aktiem.

2.3. Portāla uzturētājs ir oficiālais izdevējs VSIA „Latvijas Vēstnesis” Bruņinieku ielā 41, Rīgā, LV-1011. Reģistrācijas Nr. 40003113794.

2.4. Portāla saturu veido sistematizēti tiesību akti. Saskaņā ar likumu tiem ir informatīvs raksturs. Ja tiek konstatēta pretruna starp sistematizēto tiesību aktu un tiesību akta oficiālo publikāciju, vadās pēc oficiālās publikācijas. Viss portāla saturs ir pieejams bez maksas.

2.5. Lietotāju serviss ir pieejams darbadienās no plkst. 9:00 līdz 17:00, zvanot pa tālruni 67898741 vai rakstot sadaļā “Atsauksmēm”.

2.6. Attiecībā uz visiem personu datiem, kas nonākuši to rīcībā, portāla uzturētājs un redakcija atbilstoši normatīvajiem aktiem ievēro un izpilda fizisko personu datu aizsardzības prasības. Attiecīgi, izvēloties kļūt par portāla autorizēto lietotāju, persona pauž piekrišanu tās personas datu (vārds, uzvārds, e-pasts u.c.) apstrādei saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likuma noteikumiem.

2.7. Personas datu apstrādes pārzinis ir VSIA „Latvijas Vēstnesis” Bruņinieku ielā 41, Rīgā, LV-1011. Šo datu apstrāde tiek veikta, lai autorizētajiem lietotājiem nodrošinātu personalizētās lietošanas iespējas.

2.8. Portāla uzturētājs un redakcija apņemas ievērot konfidencialitāti attiecībā uz to rīcībā esošajiem personu un portāla lietotāju profila datiem.

2.9. Autorizētā lietotāja e-pasta adrese var tikt izmantota, lai informētu par iespējamiem traucējumiem portāla tehniskajā darbībā, kā arī jaunumiem vai piedāvājumiem. Jebkurā gadījumā attiecīgajā sūtījumā tiks norādīta iespēja atteikties no turpmākas šādu sūtījumu saņemšanas.

3. AUTORIZĒTIEM LIETOTĀJIEM

3.1. Autorizētie lietotāji portālā var izmantot gan vispārīgās, gan personalizētās lietošanas iespējas un priekšrocības.

3.2. Uzturētājs ir tiesīgs mainīt, likvidēt un ieviest jaunas portāla lietošanas iespējas vai pakalpojumus vai piemērot samaksu par sniegto pakalpojumu turpmāku izmantošanu.

3.3. Par jebkurām 3.2. punktā minētajām un plānotajām izmaiņām autorizētais lietotājs tiek informēts, tam nosūtot paziņojumu uz lietotāja profilu.

3.4. Portālā var autorizēties (attiecīgajā laukā norādot lietotājvārdu un paroli) ar Likumi.lv kontu vai kādu no piedāvāto sociālo tīklu datiem.

3.5. Līdz ar sekmīgu reģistrāciju – elektroniskā pieteikuma aizpildīšanu – portālā tiek izveidots Likumi.lv konts jeb autorizētā lietotāja personalizētais profils. Tā informāciju un datus – vārds/uzvārds vai nosaukums – veido ziņas, ko autorizētais lietotājs par sevi ir sniedzis, gan aizpildot reģistrācijas pieteikumu, gan papildinot profila sadaļu „Iestatījumi”.

3.6. Autorizēts lietotājs ir tiesīgs jebkurā brīdī labot un mainīt sava Likumi.lv profila datus, kā arī dzēst profilu.

3.7. Piekļuvi personalizētajam profilam nodrošina vienīgi autorizēšanās. Profilā uzkrātā informācija un ziņas par tā lietotāju ir pieejamas un redzamas tikai pašam lietotājam.

3.8. Autorizēts lietotājs ir atbildīgs par savu piekļuves datu neizpaušanu trešajām personām, un tas nevar vērst nekādas pretenzijas pret portāla uzturētāju vai redakciju situācijā, kad profilam ir piekļuvusi jebkura trešā persona, izmantojot paša autorizētā lietotāja izpausto, tostarp nevērīgi glabāto lietotājvārdu un paroli.

3.9. Uzturētājs nenodrošina autorizētā lietotāja piekļuvi savam kontam caur sociālajiem tīkliem, ja tiem ir tehniska rakstura problēmas vai mainīta funkcionalitāte. Ieteicama ir autorizācija, izmantojot Likumi.lv reģistrētu profilu.

3.10. Portālā tiek lietotas sīkdatnes (cookies), kas palīdz sistēmai identificēt lietotāju.

3.11. Uzturētājs vai redakcija nav atbildīga par zaudējumiem, kas autorizētajam lietotājam ir radušies vai varētu rasties saistībā ar personalizēto pakalpojumu izmantošanu tehnisku problēmu vai trešās personas nesankcionētas piekļūšanas rezultātā u.c.

3.12. Ar šiem noteikumiem autorizēts lietotājs tiek informēts, ka tehnisku problēmu dēļ Likumi.lv kontā jeb profilā uzkrātā informācija pilnībā vai daļēji var pazust bez portāla uzturētāja un redakcijas iespējām to atjaunot.

3.13. Ja autorizētā lietotāja profils nepārtrauktu divu gadu periodā nav apmeklēts ne reizi, uzturētājam ir tiesības no portāla dzēst šī lietotāja kontu.

3.14. Sekmīga reģistrācija portālā nav iespējama pirms iepazīšanās ar šiem portāla lietošanas noteikumiem, par to izdarot attiecīgu atzīmi reģistrācijas pieteikumā. Šie noteikumi to aktuālajā redakcijā automātiski ir pieejami katra autorizētā lietotāja profilā, tai skaitā, ja autorizēšanās veikta, izmantojot sociālo tīklu piekļuves datus. Tādēļ portāla uzturētājs un redakcija prezumē, ka ikviens autorizētais lietotājs ar šiem noteikumiem ir iepazinies un pārzina to saturu. Neskaidrību gadījumā lūgums rakstīt uz e-pastu: likumi@lv.lv.

4. VISPĀRĪGĀS LIETOŠANAS IESPĒJAS

4.1. Vispārīgās lietošanas iespējas ir visiem lietotājiem pieejās bezmaksas iespējas.

4.2. Vispārīgās lietošanas iespējas ir:

  • ātrais un izvērstais meklētājs;
  • tiesību aktu saraksti pēc veida, tēmas, pēc skatījumu skaita un datuma (jaunākie);
  • iespējas pie tiesību akta (konsolidētās versijas, pase, satura rādītājs, saistītie dokumenti u.c.);
  • iespējas pie pantiem. Sk. vairāk šeit.

5. PERSONALIZĒTĀS LIETOŠANAS IESPĒJAS

5.1. Personalizētās lietošanas iespējas ir visu autorizēto lietotāju papildu bezmaksas iespējas un priekšrocības.

5.2. Personalizētās lietošanas iespējas ir:

  • izveidot un neierobežoti skaitā rediģēt lietotāja profilu ar saviem individuālajiem datiem;
  • atskaite par pēdējiem portālā skatītajiem tiesību aktiem;
  • piezīmes pievienošana tiesību aktam un pantam;
  • tiesību aktu sarakstu veidošana;
  • paziņojumi  lietotāja profilā vai e-pastā par izmaiņām (jauns grozījums, mainījies statuss) interesējošajos (lietotāja atzīmētajos) tiesību aktos. Sk. vairāk šeit.

6. INFORMĀCIJAS ATKALIZMANTOŠANA

6.1. Portālā sistematizētie tiesību akti ir pieejami atkalizmantošanai normatīvajos aktos par informācijas atklātību noteiktajā kārtībā. Ministru kabinets nosaka maksu par portālā sistematizēto tiesību aktu atkalizmantošanu.

6.2. Atkalizmantošanu organizē portāla uzturētājs.

6.3. Saišu uz portāla tiesību aktiem un tā sadaļām ievietošana citās mājaslapās ir atļauta, norādot informācijas avotu.

7. MINIMĀLĀS TEHNISKĀS PRASĪBAS DARBSTACIJAI

7.1. Lai nodrošinātu pilnvērtīgu portāla funkcionalitātes darbību, nepieciešama datorsistēma, kas atbilst vismaz šādām sistēmas un programmatūras prasībām:

  1 GB operatīvā atmiņa (RAM)

  2 GB operatīvā atmiņa (RAM)

 

  * IE8 lietotājiem nav pieejamas iespējas pie pantiem  (drukāt, PDF, pievienot piezīmi, kopēt saiti uz pantu)

7.2. Lietotāji, kuru pārlūkprogramma būs neatbilstoša augstākminētajām minimālajām prasībām, tiks automātiski novirzīti uz Likumi.lv mobilo versiju – m.likumi.lv.

 

Noteikumi aktualizēti 01.02.2021.

Videogidi: septiņi rīki, kas atvieglos ikdienas darbu: #AtverLikumiLV
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"