Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Aktualitātes

24.05.2013.
 4 komentāri
Atklāta Likumi.lv jaunā vietne!

Šodien, 24. maijā, oficiāli publiskojam Likumi.lv jauno versiju. Vienlaikus lietotājiem piedāvājam operatīvu pieeju vietnes saturam arī caur viedtālruņiem mobilajā versijā.

 

Jaunā Likumi.lv versija testa režīmā bija pieejama jau kopš 15. aprīļa. Šī vairāk nekā mēneša laikā daļa lietotāju vietni jau sāka izmantot ikdienā. Turklāt vairāki simti lietotāju jau ir izveidojuši savu Likumi.lv kontu un izmanto jaunās vietnes piedāvātās bezmaksas papildiespējas autorizētajiem lietotājiem.


Kā vietnes veidotāji un uzturētāji varam atzīt, ka jaunā Likumi.lv versija ir veidota mūsdienīgā vizuālajā izpildījumā un ir papildināta ar virkni jaunu tehnisku risinājumu, kas lietotājiem nodrošinās gan informācijas pārskatāmību, gan noderīgas papildiespējas. Vietnes dizainu izstrādāja viens no vadošajām Latvijas web dizaina uzņēmumiem.

 

Vietnes jaunumi:

  • pilnveidots izvērstais meklētājs;
  • tiesību aktu saraksti pēc izdevēja un veida, kas papildināti ar dažādiem filtriem;
  • jaunas iespējas pie tiesību akta (pievienot piezīmi, pievienot saviem tiesību aktiem, pieteikties paziņojumiem par izmaiņām tiesību aktā, satura rādītājs pantu līmenī);
  • ērta izeja uz tiesību akta oficiālo publikāciju izdevumā „Latvijas Vēstnesis”;
  • iespējas pie pantiem (pievietot piezīmi, drukāt, saglabāt PDF, dalīties soc. tīklos, aplūkot Ministru kabineta noteikumus, kas izdoti uz konkrētā panta pamata).

Sava Likumi.lv konta izveide


Būtiskākais jaunievedums ir autorizētajiem lietotājiem piedāvātās papildiespējas. Savu Likumi.lv kontu bez maksas var izveidot ikviens, reģistrējoties Likumi.lv vai autorizējoties ar kādu no sociālajiem tīkliem. Izveidotajā personīgajā kontā bez maksas ir pieejamas šādas papildiespējas:

  • veidot savus tiesību aktu sarakstus;
  • pievienot tiesību aktiem un pantiem piezīmes;
  • saņemt savā profilā vai e-pastā paziņojumus par tiesību akta izmaiņām (jauns grozījums, mainījies statuss).

Mobilā versija – m.likumi.lv


Mūsdienīga vietne šodien nav iedomājama bez mobilās versijas. Tāda ir izstrādāta arī jaunajiem Likumi.lv. Tā paredzēta lietošanai mobilajās iekārtās vai mazāk jaudīgos datoros. Mobilā versija nodrošina piekļuvi pilnam Likumi.lv saturam (jaunumiem un arhīvam), kā arī ērtu tiesību akta pārlūkošanu.


Mobilā versija būs ļoti piemērota arī lietotājiem, kuriem nepieciešama vienīgi vietnes pamatfunkcionalitāte, kā arī vājredzīgām personām, kuras tīmekļa pārlūkošanai izmanto speciālu programmatūru.


Pārejas posma jaunievedumi


Likumi.lv redakcijas un veidotāju vārdā vēlos izteikt pateicību par jūsu jau līdz šim saņemtajām Likumi.lv jaunās versijas atsauksmēm. Balstoties uz tām esam veikuši vairākus uzlabojumus, to skaitā izstrādājām divas jaunas iespējas:

  • ērti iekopējamu atsauci uz tiesību aktu, piem., Ministru kabineta 2004.gada 13.aprīļa noteikumi Nr.279 "Noteikumi par normatīvo aktu sistematizāciju". Tā atrodama tiesību akta rīku joslā zem simbola „Dalīties”;
  • iespēju skatīt tiesību aktu pa visu ekrānu bez labās slejas papildiespējām.

Vairāk nekā gadu paralēli ikdienas darbam strādājot pie jaunās Likumi.lv versijas esam tiekušies uz to, lai jaunā Likumi.lv vietne Jums kļūtu par vēl ērtāku un noderīgāku palīgu ikdienā.

 

Likumi.lv ir vienīgā vietne, kurā Latvijas valsts saviem iedzīvotājiem nodrošina bezmaksas piekļuvi sistematizētiem tiesību aktiem. Vietni Likumi.lv uztur un pilnveido oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis”, kurš darbojas saskaņā ar Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumu.

 

Atsauksmes vai jautājumus arī turpmāk lūdzam iesūtīt sadaļā “Atsauksmēm”.

 

Uz veiksmīgu sadarbību!

Inese Luste, Likumi.lv galvenā redaktore

4 komentāri
pievienot savu
Kārlis
30.05.2013. 20:10
vai jaunajā versijā civilprocesa likums arī būs pieejams pilnā versijā vai tikai pirmā daļa :)
Vecā versija bija krietni parocīgāka un lietotājam draudzīgāka!
dat85orists
28.05.2013. 11:47
Un vispār- viss ir pārāk sarežģīti. Tā tomēr ir "tautas" versija, nevis iekšējā sistēma kaut kur akadēmijā...Izskatās, ka drīz TM būs jāŗīko kursi šīs sistēmas lietotājiem. Arī pensionariem.
Jurists 125
28.05.2013. 09:59
Nekādas būtiskas novitātes nesaskatu. Labāki,šķiet, kļuvuši tikai dokumentu teksti. Uzskatu, ka NAIS sistēma joprojām ir labāka ,drošāka un pārāka.
MD
27.05.2013. 11:32
600px plata vieta likuma tekstam? Un pārējais laukums gnadrīz neizmantots...
Ļoti draudzīgi lietotājiem, paldies par "uzlabojumiem".
Vārds:
Komentārs:
Drošības kods:
drošības attēls
Rādīt
jaunu kodu
pievienot komentāru
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"