Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.9
Rīgā 2005.gada 4.janvārī (prot. Nr.1 26.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"
Izdoti saskaņā ar Augu aizsardzības likuma 5.panta 4.punktu
Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003., 119.nr.; 2004., 50.nr.) šādus grozījumus: 1. Aizstāt 11.punktā skaitli un vārdu "1.augustam" ar skaitli un vārdu "30.septembrim". 2. Izteikt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām šādā redakcijā: "Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no: 1) Padomes 1976.gada 23.novembra Direktīvas 76/895/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem; 2) Padomes 1986.gada 24.jūlija Direktīvas 86/362/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās; 3) Padomes 1990.gada 27.novembra Direktīvas 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamā daudzuma noteikšanu konkrētos augu izcelsmes produktos un uz tiem, ieskaitot augļus un dārzeņus; 4) Padomes 2002.gada 11.jūlija Direktīvas 2002/63/EK, ar ko nosaka Kopienas paraugu ņemšanas metodes pesticīdu atlieku oficiālajai kontrolei augu un dzīvnieku izcelsmes produktos un uz to virsmas un ar ko atceļ direktīvu 79/700/EEK." 3. 1.pielikuma I nodaļā: 3.1. aizstāt 2.3.2.apakšpunktā vārdu "pipargurķīši" ar vārdu "cukini"; 3.2. aizstāt 2.5.1.apakšpunktā vārdu "endives" ar vārdu "endīvijas". 4. 1.pielikuma II nodaļā: 4.1. svītrot 6.punktu; 4.2. izteikt 9.punktu šādā redakcijā: "9.  | Folpets un   | 3,00 — sulīgajiem augļiem,   | | kaptāns   | ogām un sīkajiem augļiem,   | | (summa)  | vīnogām, tomātiem   | | | 2,00 — pupām, endīvijām,   | | | puraviem, kauliņaugļiem,   | | | salātiem, zirņiem   | | | 0,10 — pārējiem   | | | produktiem";  |
4.3. svītrot 14.punktu; 4.4. izteikt 16.punktu šādā redakcijā: "16.  | Folpets  | 10,00 — vīnogām";  |
4.5. izteikt 20.punktu šādā redakcijā: "20.  | Metilbromīds  | 0,10 — riekstiem,   | | | aprikozēm, persikiem,   | | | plūmēm, vīģēm un vīnogām";  |
4.6. svītrot 21. un 24.punktu. 5. 2.pielikumā: 5.1. papildināt II nodaļu ar 146., 147., 148., 149., 150., 151., 152., 153., 154., 155., 156., 157., 158., 159., 160., 161., 162., 163. un 164.punktu šādā redakcijā: "146.  | 2,4-DB  | 0,05* p1  | 147.  | Linurons  | 0,05* p1  | 148.  | Imazamoks  | 0,05* p1  | 149.  | Pendimetalīns  | 0,05* p1  | 150.  | Oksasulfurons  | 0,05* p1  | 151.  | Etoksisulfurons  | 0,05* p1  | 152.  | Foramsulfurons  | 0,01* p1  | 153.  | Oksadiargils  | 0,01* p1  | 154.  | Ciazofamīds  | 0,02* p1  | 155.  | Metilparations  | 0,02*   | 156.  | Fenamifoss (fenamifosa   | 0,02 *  | | un tā sulfoksīda un   | | | sulfona summa, izteikta   | | | kā fenamifoss)  | | 157.  | Dzīvsudraba savienojumi  | 0,01*  | 158.  | Kampehlors (hlorēts   | 0,1*  | | kamfēns ar 67 - 69 % hlora)  | | 159.  | 1,2-Dibrometāns  | 0,01*  | 160.  | 1,2-Dihloretāns  | 0,01*  | 161.  | Dinosebs  | 0,01*  | 162.  | Binapakrils  | 0,01*  | 163.  | Nitrofens  | 0,01*  | 164.  | Etilēna oksīds (etilēna oksīda   | 0,01*";  | | un 2-hloro-etanola summa,   | | | izteikta kā etilēna oksīds)  | |
5.2. aizstāt piezīmēs tekstu "p - stājas spēkā ar 2007.gada 14.jūliju." ar tekstu "p - līdz 2007.gada 14.jūlijam noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā."; 5.3. papildināt piezīmes ar tekstu šādā redakcijā: "p1 - līdz 2007.gada 31.decembrim noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā." 6. 3.pielikumā: 6.1. aizstāt visā pielikumā: 6.1.1. vārdu "endives" ar vārdu "endīvijas"; 6.1.2. vārdu "korgetes" ar vārdu "kabači"; 6.1.3. vārdu "pipargurķīši" ar vārdu "cukini"; 6.2. 2.nodaļā: 6.2.1. izteikt 2.1.apakšnodaļu šādā redakcijā: "2.1. Acefāts, hlorotalonils un hlorpirifoss Nr.   | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli   | | | | p.k.  | pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums  | Acefāts  | Hlorotalonils  | Hlorpirifoss  | 1  | 2  | 3  | 4  | 5  | 1.  | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti,   | 0,02*  | | | | saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti:  | | | | 1.1.  | citrusaugļi:  | | 0,01*  | | | apelsīni  | | | | | citroni  | | | 0,2  | | greipfrūti  | | | | | laimi  | | | | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un   | | | 2  | | līdzīgus hibrīdus)  | | | | | pampelmūzes  | | | | | pārējie  | | | 0,3  | 1.2.  | koku rieksti (lobīti vai nelobīti):  | | 0,01*  | 0,05*  | | Indijas rieksti  | | | | | Brazīlijas rieksti  | | | | | ciedru rieksti  | | | | | kastaņi  | | | | | kokosrieksti  | | | | | lazdu rieksti  | | | | | Makadamijas rieksti  | | | | | mandeles  | | | | | pekanrieksti  | | | | | pistācijas  | | | | | valrieksti  | | | | | pārējie  | | | | 1.3.  | sulīgie augļi:  | | 1  | 0,5  | | āboli  | | | | | aivas  | | | | | bumbieri  | | | | | pārējie  | | | | 1.4.  | kauliņaugļi:  | | | | | aprikozes  | | 1  | | | ķirši  | | | 0,3  | | persiki (ieskaitot gludos persikus un   | | 1  | 0,2  | | līdzīgus hibrīdus)  | | | | | plūmes  | | | 0,2  | | pārējie  | | 0,01*  | 0,05*  | 1.5.  | ogas un sīkie augļi:  | | | | 1.5.1.  | vīnogas:  | | | 0,5  | | galda vīnogas  | | 1  | | | vīnogas pārstrādei  | | 3  | | 1.5.2.  | zemenes (izņemot meža)  | | 3  | 0,2  | 1.5.3.  | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):  | | | | | avenes  | | 10  | 0,5  | | kazenes  | | 10  | | | Logana ogas  | | | | | pārējās  | | 0,01*  | 0,05*  | 1.5.4.  | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):  | | | | | dzērvenes  | | 2  | | | mellenes  | | | 0,5  | | ērkšķogas  | | 10  | | | jāņogas (sarkanās un baltās)  | | 10  | | | upenes  | | 10  | | | pārējās  | | 0,01*  | 0,05*  | 1.5.5.  | savvaļas ogas un augļi  | | 0,01*  | 0,05*  | 1.6.  | dažādi augļi:  | | | | | ananasi  | | | | | avokado  | | | | | banāni  | | 0,2  | 0,05*  | | dateles  | | | | | granāti  | | | | | kivi augļi  | | | 2  | | kumkvats  | | | | | licijas  | | | | | mango  | | | | | olīvas  | | | 0,05*  | | pasiflora  | | | | | vīģes  | | | | | pārējie  | | 0,01*  | 0,05*  | 2.  | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti,   | 0,02*  | | | | saldēti vai žāvēti:  | | | | 2.1.  | sakņu un bumbuļu dārzeņi:  | | | | | galda bietes  | | | | | batātes  | | | | | burkāni  | | 1  | 0,1  | | saldie kartupeļi  | | | | | kāļi  | | | | | mārrutki  | | | | | pastinaks  | | | | | plostbārdis  | | | | | redīsi, rutki  | | | 0,2  | | sakņu pētersīļi  | | | | | selerijas  | | 1  | | | topinambūrs  | | | | | rāceņi  | | | | | pārējie  | | 0,01*  | 0,05*  | 2.2.  | sīpolu dārzeņi:  | | | | | ķiploki  | | 0,5  | | | sīpoli  | | 0,5  | 0,2  | | šalotes  | | 0,5  | | | vasaras sīpoli  | | | | | pārējie  | | 0,01*  | 0,05*  | 2.3.  | augļu dārzeņi:  | | | | 2.3.1.  | nakteņu augi:  | | 2  | 0,5  | | baklažāni  | | | | | paprika  | | | | | tomāti  | | | | | pārējie  | | | | 2.3.2.  | ķirbjaugi ar ēdamu mizu:  | | | 0,05*  | | gurķi  | | 1  | | | kabači  | | | | | cukini  | | 5  | | | pārējie  | | 0,01*  | | 2.3.3.  | ķirbjaugi ar neēdamu mizu:  | | 1  | 0,05*  | | arbūzi  | | | | | melones  | | | | | ķirbji  | | | | | pārējie  | | | | 2.3.4.  | cukurkukurūza  | | 0,01*  | 0,05*  | 2.4.  | krustziežu dārzeņi:  | | | | 2.4.1.  | ziedošie krustzieži:  | | 3  | 0,05*  | | sparģeļkāposti  | | | | | ziedkāposti  | | | | | pārējie  | | | | 2.4.2.  | galviņu krustzieži:  | | | | | rožu kāposti (Briseles)  | | 0,5  | | | galviņkāposti  | | 3  | 1  | | pārējie  | | 0,01*  | 0,05*  | 2.4.3.  | lapu krustzieži:  | | 0,01*  | | | Ķīnas kāposti  | | | 0,5  | | virziņkāposti (Savojas)  | | | | | pārējie  | | | 0,05*  | 2.4.4.  | kolrābji  | | 0,01*  | 0,05*  | 2.5.  | lapu dārzeņi un garšaugi:  | | | | 2.5.1.  | salāti un salātveidīgie:  | | 0,01*  | 0,05*  | | kreses  | | |   | | salāti  | |   | | | salātu baldriņi  | | | | | endīvijas  | | | | | pārējie  | | | | 2.5.2.  | spināti un tiem līdzīgie:  | | 0,01*  | 0,05*  | | spināti  | | | | | biešu lapas (lapu bietes)  | | | | | pārējie  | | | | 2.5.3.  | ūdens kreses  | | 0,01*  | 0,05*  | 2.5.4.  | lapu cigoriņi  | | 0,01*  | 0,05*  | 2.5.5.  | garšaugi:  | | 5  | 0,05*  | | kārveles  | | | | | maurloki  | | | | | pētersīļi  | | | | | seleriju lapas  | | | | | pārējie  | | | | 2.6.  | pākšaugu dārzeņi (svaigi):  | | | 0,05*  | | pupas (ar pākstīm)  | | | | | pupas (bez pākstīm)  | | 0,05*  | | | zirņi (ar pākstīm)  | | 2  | | | zirņi (bez pākstīm)  | | 0,3  | | | pārējie  | | 0,01*  | | 2.7.  | stublāju dārzeņi:  | | | | | artišoki  | | | | | fenhelis  | | | | | puravi  | | 10  | | | rabarberi  | | | | | selerijas  | | 10  | | | lapu artišoki  | | | 1  | | sparģeļi  | | | | | pārējie  | | 0,01*  | 0,05*  | 2.8.  | sēnes:  | | | 0,05*  | | kultivētās sēnes  | | 2  | | | meža sēnes  | | 0,01*  | | 3.  | Pākšaugi:  | 0,02*  | 0,01*  | 0,05*  | | lēcas  | | | | | pupas  | | | | | zirņi  | | | | | pārējie  | | | | 4.  | Eļļas augi:  | 0,05*  | | 0,05*  | | kokvilnas sēklas  | | | | | linsēklas  | | | | | magoņu sēklas  | | | | | rapšu sēklas  | | | | | saulespuķu sēklas   | | | | | sinepju sēklas  | | | | | sezama sēklas  | | | | | sojas pupas  | | | | | zemesrieksti  | | 0,05  | | | pārējie  | | 0,01*  | | 5.  | Kartupeļi:  | 0,02*  | 0,01*  | 0,05*  | | agrie kartupeļi  | | | | | uzglabājamie kartupeļi  | | | | 6.  | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta   | 0,05*  | 0,1*  | 0,1*  | | vai nefermentēta Camellia sinensis)  | | | | 7.  | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un   | 0,05*  | 50  | 0,1*";  | | nekoncentrētos sabirzumus  | | | |
6.2.2. izteikt 2.10.apakšnodaļas 1.2., 1.3., 1.4.apakšpunktu, 1.5.apakšpunkta ievaddaļu un 1.5.1.apakšpunktu šādā redakcijā: "1.2.  | koku rieksti (lobīti vai nelobīti):  | | 0,05*  | 0,01*  | | Indijas rieksti  | | | | | Brazīlijas rieksti  | | | | | ciedru rieksti  | | | | | kastaņi  | | | | | kokosrieksti  | | | | | lazdu rieksti  | | | | | Makadamijas rieksti  | | | | | mandeles  | | | | | pekanrieksti  | | | | | pistācijas  | | | | | valrieksti  | | | | | pārējie  | | | | 1.3.  | sulīgie augļi:  | 0,05*  | 0,05*  | 0,01*  | | āboli  | | | | | aivas  | | | | | bumbieri  | | | | | pārējie  | | | | 1.4.  | kauliņaugļi:  | | 0,05*  | 0,01*  | | aprikozes  | | | | | ķirši  | | | | | persiki (ieskaitot gludos persikus un   | | | | | līdzīgus hibrīdus)  | | | | | plūmes  | | | | | pārējie  | | | | 1.5.  | ogas un sīkie augļi:  | | 0,05*  | 0,01*";  | 1.5.1.  | vīnogas:  | | | | | galda vīnogas  | | | | | vīnogas pārstrādei  | | | |
6.2.3. izteikt 2.14.apakšnodaļas tabulas 4.ailes nosaukumu šādā redakcijā: "Endosulfāns*34"; 6.2.4. izteikt 2.23.apakšnodaļas tabulas 3.ailes nosaukumu šādā redakcijā: "Benomils, karbendazīms, metiltiofanāts*13"; 6.2.5. izteikt 2.37.apakšnodaļas 6.punktu šādā redakcijā: "6.  | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta   | 0,05*  | 0,02*  | 0,05*";  | | vai nefermentēta Camellia sinensis)  | | | |
6.2.6. izteikt 2.39.apakšnodaļas 1.5.3.apakšpunktu šādā redakcijā: "1.5.3.  | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):  | 0,1*  | 0,05*  | | | avenes  | | | 0,3  | | kazenes  | | | 0,3  | | Logana ogas  | | | | | pārējās  | | | 0,05*";  |
6.2.7. izteikt 2.39.apakšnodaļas 2.3.1.apakšpunktu šādā redakcijā: "2.3.1.  | nakteņu augi:  | | 0,05*  | 0,2";  | | baklažāni  | 0,02  | | | | paprika  | 0,05  | | | | tomāti  | 0,02  | | | | pārējie  | 0,01*  | | |
6.2.8. izteikt 2.45.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.45. Triasulfurons, metiltifensulfurons un 2,4-D Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Triasulfurons | Metiltifensulfurons | 2,4-D*29 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05* | 0,05* | | 1.1. | citrusaugļi: | 1 | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | 0,05* | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | 0,05* | | aprikozes | | ķirši | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | plūmes | | pārējie | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,05* | 1.5.1. | vīnogas: | | galda vīnogas | | vīnogas pārstrādei | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | | avenes | | kazenes | | Logana ogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | dzērvenes | | mellenes | | ērkšķogas | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | upenes | | pārējās | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 1.6. | dažādi augļi: | 0,05* | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | licijas | | mango | | olīvas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05* | 0,05* | 0,05* | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | galda bietes | | batātes | | burkāni | | saldie kartupeļi | | kāļi | | mārrutki | | pastinaks | | plostbārdis | | redīsi, rutki | | sakņu pētersīļi | | selerijas | | topinambūrs | | rāceņi | | pārējie | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | 2.3.1. | nakteņu augi: | | baklažāni | | paprika | | tomāti | | pārējie | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | | gurķi | | kabači | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 2.4. | krustziežu dārzeņi: | 2.4.1. | ziedošie krustzieži: | | sparģeļkāposti | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | galviņu krustzieži: | | rožu kāposti (Briseles) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | lapu krustzieži: | | Ķīnas kāposti | | virziņkāposti (Savojas) | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 2.5.5. | garšaugi: | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | artišoki | | fenhelis | | puravi | | rabarberi | | selerijas | | lapu artišoki | | sparģeļi | | pārējie | 2.8. | sēnes: | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,05* | 0,05* | 0,05* | | lēcas | | pupas | | zirņi | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,05* | 0,05* | 0,1* | | kokvilnas sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas | | sinepju sēklas | | sezama sēklas | | sojas pupas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,05* | 0,05* | 0,05* | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 0,1* | 0,1* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1* | 0,1* | 0,1*"; |
6.2.9. izteikt 2.46.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā: "2.46. Etilcinidons, butilcihalofops un famoksadons"; 6.2.10. aizstāt 2.46.apakšnodaļas tabulas: 6.2.10.1. 3.ailes nosaukumā vārdu "etil-cinidons" ar vārdu "etilcinidons"; 6.2.10.2. 4.ailes nosaukumā vārdu "butil-cihalofops" ar vārdu "butilcihalofops"; 6.2.11. izteikt 2.46.apakšnodaļas tabulas 2.3.1. un 2.3.2.apakšpunktu šādā redakcijā: "2.3.1. | nakteņu augi: | | | | | baklažāni | 0,2p | | paprika | | | tomāti | 1p | | pārējie | 0,02*p | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,2p"; | | gurķi | | kabači | | cukini | | pārējie |
6.2.12. papildināt pielikumu ar 2.53., 2.54., 2.55., 2.56., 2.57., 2.58. un 2.59.apakšnodaļu šādā redakcijā: "2.53. 2,4-DB, linurons un pendimetalīns Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | 2,4-DB | Linurons | Pendimetalīns | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05*p1 | | 0,05*p1 | 1.1. | citrusaugļi: | 0,05*p1 | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05*p1 | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | 0,05*p1 | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | 0,05*p1 | | aprikozes | | ķirši | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | plūmes | | pārējie | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,05*p1 | 1.5.1. | vīnogas: | | galda vīnogas | | vīnogas pārstrādei | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | | avenes | | kazenes | | Logana ogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | dzērvenes | | mellenes | | ērkšķogas | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | upenes | | pārējās | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 1.6. | dažādi augļi: | 0,05*p1 | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | licijas | | mango | | olīvas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05*p1 | | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | | | galda bietes | | | | batātes | | | | burkāni | 0,2p1 | 0,2p1 | | saldie kartupeļi | | | | kāļi | | | | mārrutki | | 0,2p1 | | pastinaks | 0,2 p1 | 0,2p1 | | plostbārdis | | | | redīsi, rutki | | | | sakņu pētersīļi | 0,2 p1 | 0,2p1 | | selerijas | 0,5 p1 | | | topinambūrs | | | | rāceņi | | | | pārējie | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 2.3.1. | nakteņu augi: | | baklažāni | | paprika | | tomāti | | pārējie | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | | gurķi | | kabači | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 2.4. | krustziežu dārzeņi: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 2.4.1. | ziedošie krustzieži: | | sparģeļkāposti | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | galviņu krustzieži: | | rožu kāposti (Briseles) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | lapu krustzieži: | | Ķīnas kāposti | | virziņkāposti (Savojas) | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | | 0,05*p1 | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | 0,05*p1 | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,05*p1 | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 0,05*p1 | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,05*p1 | 2.5.5. | garšaugi: | | | kārveles | | | maurloki | | | pētersīļi | 1p1 | | seleriju lapas | 1p1 | | pārējie | 0,05*p1 | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | | 0,2p1 | | pupas (ar pākstīm) | | | pupas (bez pākstīm) | 0,1p1 | | zirņi (ar pākstīm) | | | | zirņi (bez pākstīm) | 0,1p1 | | pārējie | 0,05*p1 | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | 0,05*p1 | | artišoki | | | fenhelis | | | puravi | | | rabarberi | | | selerijas | 0,1p1 | | lapu artišoki | | | sparģeļi | | | pārējie | 0,05*p1 | 2.8. | sēnes: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 0,05*p1 | | lēcas | | pupas | | zirņi | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,05*p1 | 0,1*p1 | 0,1*p1 | | kokvilnas sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas | | sinepju sēklas | | sezama sēklas | | sojas pupas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 0,05*p1 | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1*p1 | 0,1*p1 | 0,1*p1 | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1*p1 | 0,1*p1 | 0,1*p1 |
2.54. Imazamokss, oksasulfurons un etoksisulfurons Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Imazamokss | Oksasulfurons | Etoksisulfurons | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 1.1. | citrusaugļi: | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | | aprikozes | | ķirši | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | plūmes | | pārējie | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | 1.5.1. | vīnogas: | | galda vīnogas | | vīnogas pārstrādei | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | | avenes | | kazenes | | Logana ogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | dzērvenes | | mellenes | | ērkšķogas | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | upenes | | pārējās | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 1.6. | dažādi augļi: | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | licijas | | mango | | olīvas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | galda bietes | | batātes | | burkāni | | saldie kartupeļi | | kāļi | | mārrutki | | pastinaks | | plostbārdis | | redīsi, rutki | | sakņu pētersīļi | | selerijas | | topinambūrs | | rāceņi | | pārējie | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | 2.3.1. | nakteņu augi: | | baklažāni | | paprika | | tomāti | | pārējie | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | | gurķi | | kabači | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 2.4. | krustziežu dārzeņi: | 2.4.1. | ziedošie krustzieži: | | sparģeļkāposti | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | galviņu krustzieži: | | rožu kāposti (Briseles) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | lapu krustzieži: | | Ķīnas kāposti | | virziņkāposti (Savojas) | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 2.5.5. | garšaugi: | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | artišoki | | fenhelis | | puravi | | rabarberi | | selerijas | | lapu artišoki | | sparģeļi | | pārējie | 2.8. | sēnes: | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 0,05*p1 | | lēcas | | pupas | | zirņi | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 0,05*p1 | | kokvilnas sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas | | sinepju sēklas | | sezama sēklas | | sojas pupas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,05*p1 | 0,05*p1 | 0,05*p1 | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,01*p1 | 0,01*p1 | 0,01*p1 | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,01*p1 | 0,01*p1 | 0,01*p1 |
2.55. Foramsulfurons, oksadiargils un ciazofamīds Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Foramsulfurons | Oksadiargils | Ciazofamīds | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,01*p1 | 0,01*p1 | | 1.1. | citrusaugļi: | 0,01*p1 | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,01*p1 | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | 0,01*p1 | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | 0,01*p1 | | aprikozes | | ķirši | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | plūmes | | pārējie | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | | 1.5.1. | vīnogas: | 0,5p1 | | galda vīnogas | | | vīnogas pārstrādei | | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,01*p1 | 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | | | 0,01*p1 | | avenes | | kazenes | | Logana ogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,01*p1 | | dzērvenes | | mellenes | | ērkšķogas | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | upenes | | pārējās | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,01*p1 | 1.6. | dažādi augļi: | | | 0,01*p1 | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | licijas | | mango | | olīvas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,01*p1 | 0,01*p1 | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,01*p1 | | galda bietes | | batātes | | burkāni | | saldie kartupeļi | | kāļi | | mārrutki | | pastinaks | | plostbārdis | | redīsi, rutki | | sakņu pētersīļi | | selerijas | | topinambūrs | | rāceņi | | pārējie | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | | | 0,01*p1 | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | | 2.3.1. | nakteņu augi: | | | baklažāni | | | paprika | | | tomāti | 0,2p1 | | pārējie | 0,01*p1 | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | | | gurķi | 0,1p1 | | kabači | | | cukini | | | pārējie | 0,01*p1 | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,1p1 | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,01*p1 | 2.4. | krustziežu dārzeņi: | 0,01*p1 | 2.4.1. | ziedošie krustzieži: | | sparģeļkāposti | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | galviņu krustzieži: | | rožu kāposti (Briseles) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | lapu krustzieži: | | Ķīnas kāposti | | virziņkāposti (Savojas) | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,01*p1 | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 2.5.5. | garšaugi: | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,01*p1 | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,01*p1 | | artišoki | | fenhelis | | puravi | | rabarberi | | selerijas | | lapu artišoki | | sparģeļi | | pārējie | 2.8. | sēnes: | 0,01*p1 | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,01*p1 | 0,01*p1 | 0,01*p1 | | lēcas | | pupas | | zirņi | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,01*p1 | 0,01*p1 | 0,02*p1 | | kokvilnas sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas | | sinepju sēklas | | sezama sēklas | | sojas pupas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,01*p1 | 0,01*p1 | 0,01*p1 | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,05* p1 | 0,05* p1 | 0,02*p1 | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,05* p1 | 0,05* p1 | 0,02*p1 |
2.56. Metilparations un fenamifoss Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Metilparations*35 | Fenamifoss*36 | 1 | 2 | 3 | 4 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,02* | | 1.1. | citrusaugļi: | 0,02* | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,02* | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | 0,02* | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | 0,02* | | aprikozes | | ķirši | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | plūmes | | pārējie | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,02* | 1.5.1. | vīnogas: | | | | galda vīnogas | | vīnogas pārstrādei | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | | avenes | | kazenes | | Logana ogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | dzērvenes | | mellenes | | ērkšķogas | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | upenes | | pārējās | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 1.6. | dažādi augļi: | | | ananasi | | | avokado | | | banāni | 0,05 | | dateles | | | granāti | | | kivi augļi | | | kumkvats | | | licijas | | | mango | | | olīvas | | | pasiflora | | | vīģes | | | pārējie | 0,02* | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,02* | | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | | galda bietes | | | batātes | | | burkāni | 0,05 | | saldie kartupeļi | | | kāļi | | | mārrutki | | | pastinaks | | | plostbārdis | | | redīsi, rutki | | | sakņu pētersīļi | | | selerijas | | | topinambūrs | | | rāceņi | | | pārējie | 0,02* | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,02* | | ķiploki | | | sīpoli | | | šalotes | | | vasaras sīpoli | | | pārējie | | 2.3. | augļu dārzeņi: | | 2.3.1. | nakteņu augi: | | | baklažāni | 0,05 | | paprika | 0,1 | | tomāti | 0,05 | | pārējie | 0,02* | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | | | gurķi | 0,05 | | kabači | 0,05 | | cukini | | | pārējie | 0,02* | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | | | arbūzi | 0,05 | | melones | 0,05 | | ķirbji | | | pārējie | 0,02* | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02* | 2.4. | krustziežu dārzeņi: | | 2.4.1. | ziedošie krustzieži: | 0,02* | | sparģeļkāposti | | | ziedkāposti | | | pārējie | | 2.4.2. | galviņu krustzieži: | | | rožu kāposti (Briseles) | 0,05 | | galviņkāposti | 0,05 | | pārējie | 0,02* | 2.4.3. | lapu krustzieži: | 0,02* | | Ķīnas kāposti | | | virziņkāposti (Savojas) | | | pārējie | | 2.4.4. | kolrābji | 0,02* | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,02* | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 2.5.5. | garšaugi: | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,02* | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,02* | | artišoki | | fenhelis | | puravi | | rabarberi | | selerijas | | lapu artišoki | | sparģeļi | | pārējie | 2.8. | sēnes: | 0,02* | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | | 0,02* | | lēcas | | | pupas | | | zirņi | 0,2 | | pārējie | 0,02 | 4. | Eļļas augi: | 0,05* | 0,05* | | kokvilnas sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas | | sinepju sēklas | | sezama sēklas | | sojas pupas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,02* | 0,02* | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,05* | 0,05* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,05* | 0,05* |
2.57. Dzīvsudrabs, aldrīns un dieldrīns, hlordāns Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Dzīvsudraba savienojumu summa, izteikta kā dzīvsudrabs | Kombinēts aldrīns un dieldrīns, izteikts kā dieldrīns | Hlordāns*37 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,01* | 0,01* | 0,01* | 1.1. | citrusaugļi: | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | | aprikozes | | ķirši | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | plūmes | | pārējie | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | 1.5.1. | vīnogas: | | galda vīnogas | | vīnogas pārstrādei | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | | avenes | | kazenes | | Logana ogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | dzērvenes | | mellenes | | ērkšķogas | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | upenes | | pārējās | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 1.6. | dažādi augļi: | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | licijas | | mango | | olīvas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,01* | | 0,01* | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | | galda bietes | | | batātes | | | burkāni | | | saldie kartupeļi | | | kāļi | | | mārrutki | | | pastinaks | 0,02 (pamatojas uz fona līmeņiem, ko rada agrāk lietots dieldrīns un aldrīns) | | plostbārdis | | | redīsi, rutki | | | sakņu pētersīļi | | | selerijas | | | topinambūrs | | | rāceņi | | | pārējie | 0,01* | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,01* | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | | 2.3.1. | nakteņu augi: | 0,01* | | baklažāni | | paprika | | tomāti | | pārējie | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,02 (pamatojas uz fona līmeņiem, ko rada agrāk lietots dieldrīns un aldrīns) | | gurķi | | kabači | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,03 (pamatojas uz fona līmeņiem, ko rada agrāk lietots dieldrīns un aldrīns) | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,01* | 2.4. | krustziežu dārzeņi: | 0,01* | 2.4.1. | ziedošie krustzieži: | | sparģeļkāposti | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | galviņu krustzieži: | | rožu kāposti (Briseles) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | lapu krustzieži: | | Ķīnas kāposti | | virziņkāposti (Savojas) | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,01* | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 2.5.5. | garšaugi: | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,01* | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,01* | | artišoki | | fenhelis | | puravi | | rabarberi | | selerijas | | lapu artišoki | | sparģeļi | | pārējie | 2.8. | sēnes: | 0,01* | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,01* | 0,01* | 0,01* | | lēcas | | pupas | | zirņi | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,02* | 0,02 (pēc pārraudzības datiem dieldrīna līmenis līdz 0,02 mg/kg sastopams ķirbju sēklās, ko izmanto eļļas ekstrakcijā) | 0,02* | | kokvilnas sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas | | sinepju sēklas | | sezama sēklas | | sojas pupas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,01* | 0,01* | 0,01* | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,02* | 0,02* | 0,02* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,02* | 0,02* | 0,02* |
2.58. HCH, heksahlorbenzols, etilēna oksīds Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | HCH*38 | Heksahlorbenzols | Etilēna oksīds*39 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,01* | 0,01* | 0,1* | 1.1. | citrusaugļi: | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | | aprikozes | | ķirši | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | plūmes | | pārējie | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | 1.5.1. | vīnogas: | | galda vīnogas | | vīnogas pārstrādei | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | | avenes | | kazenes | | Logana ogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | dzērvenes | | mellenes | | ērkšķogas | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | upenes | | pārējās | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 1.6. | dažādi augļi: | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | licijas | | mango | | olīvas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,01* | 0,01* | 0,1* | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | galda bietes | | batātes | | burkāni | | saldie kartupeļi | | kāļi | | mārrutki | | pastinaks | | plostbārdis | | redīsi, rutki | | sakņu pētersīļi | | selerijas | | topinambūrs | | rāceņi | | pārējie | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | 2.3.1. | nakteņu augi: | | baklažāni | | paprika | | tomāti | | pārējie | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | | gurķi | | kabači | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 2.4. | krustziežu dārzeņi: | 2.4.1. | ziedošie krustzieži: | | sparģeļkāposti | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | galviņu krustzieži: | | rožu kāposti (Briseles) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | lapu krustzieži: | | Ķīnas kāposti | | virziņkāposti (Savojas) | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 2.5.5. | garšaugi: | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | artišoki | | fenhelis | | puravi | | rabarberi | | selerijas | | lapu artišoki | | sparģeļi | | pārējie | 2.8. | sēnes: | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,01* | 0,01* | 0,1* | | lēcas | | pupas | | zirņi | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,02* | 0,02* | 0,2* | | kokvilnas sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas | | sinepju sēklas | | sezama sēklas | | sojas pupas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,01* | 0,01* | 0,1* | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,02* | 0,02* | 0,2* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,02* | 0,02* | 0,2* |
2.59. Nitrofens un 1,2-dihloretāns Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Nitrofens | 1,2-dihloretāns | 1 | 2 | 3 | 4 | 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,01* | 0,01* | 1.1. | citrusaugļi: | | apelsīni | | citroni | | greipfrūti | | laimi | | mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | | pampelmūzes | | pārējie | 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | | Indijas rieksti | | Brazīlijas rieksti | | ciedru rieksti | | kastaņi | | kokosrieksti | | lazdu rieksti | | Makadamijas rieksti | | mandeles | | pekanrieksti | | pistācijas | | valrieksti | | pārējie | 1.3. | sulīgie augļi: | | āboli | | aivas | | bumbieri | | pārējie | 1.4. | kauliņaugļi: | | aprikozes | | ķirši | | persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | | plūmes | | pārējie | 1.5. | ogas un sīkie augļi: | 1.5.1. | vīnogas: | | galda vīnogas | | vīnogas pārstrādei | 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | | avenes | | kazenes | | Logana ogas | | pārējās | 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | | dzērvenes | | mellenes | | ērkšķogas | | jāņogas (sarkanās un baltās) | | upenes | | pārējās | 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 1.6. | dažādi augļi: | | ananasi | | avokado | | banāni | | dateles | | granāti | | kivi augļi | | kumkvats | | licijas | | mango | | olīvas | | pasiflora | | vīģes | | pārējie | 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,01* | 0,01* | 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | | galda bietes | | batātes | | burkāni | | saldie kartupeļi | | kāļi | | mārrutki | | pastinaks | | plostbārdis | | redīsi, rutki | | sakņu pētersīļi | | selerijas | | topinambūrs | | rāceņi | | pārējie | 2.2. | sīpolu dārzeņi: | | ķiploki | | sīpoli | | šalotes | | vasaras sīpoli | | pārējie | 2.3. | augļu dārzeņi: | 2.3.1. | nakteņu augi: | | baklažāni | | paprika | | tomāti | | pārējie | 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | | gurķi | | kabači | | cukini | | pārējie | 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | | arbūzi | | melones | | ķirbji | | pārējie | 2.3.4. | cukurkukurūza | 2.4. | krustziežu dārzeņi: | 2.4.1. | ziedošie krustzieži: | | sparģeļkāposti | | ziedkāposti | | pārējie | 2.4.2. | galviņu krustzieži: | | rožu kāposti (Briseles) | | galviņkāposti | | pārējie | 2.4.3. | lapu krustzieži: | | Ķīnas kāposti | | virziņkāposti (Savojas) | | pārējie | 2.4.4. | kolrābji | 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | | kreses | | salāti | | salātu baldriņi | | endīvijas | | pārējie | 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | | spināti | | biešu lapas (lapu bietes) | | pārējie | 2.5.3. | ūdens kreses | 2.5.4. | lapu cigoriņi | 2.5.5. | garšaugi: | | kārveles | | maurloki | | pētersīļi | | seleriju lapas | | pārējie | 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | | pupas (ar pākstīm) | | pupas (bez pākstīm) | | zirņi (ar pākstīm) | | zirņi (bez pākstīm) | | pārējie | 2.7. | stublāju dārzeņi: | | artišoki | | fenhelis | | puravi | | rabarberi | | selerijas | | lapu artišoki | | sparģeļi | | pārējie | 2.8. | sēnes: | | kultivētās sēnes | | meža sēnes | 3. | Pākšaugi: | 0,01* | 0,01* | | lēcas | | pupas | | zirņi | | pārējie | 4. | Eļļas augi: | 0,02* | 0,02* | | kokvilnas sēklas | | linsēklas | | magoņu sēklas | | rapšu sēklas | | saulespuķu sēklas | | sinepju sēklas | | sezama sēklas | | sojas pupas | | zemesrieksti | | pārējie | 5. | Kartupeļi: | 0,01* | 0,01* | | agrie kartupeļi | | uzglabājamie kartupeļi | 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,02* | 0,02* | 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,02* | 0,02*"; |
6.3. aizstāt piezīmēs tekstu "p - stājas spēkā ar 2007.gada 14.jūliju." ar tekstu "p - līdz 2007.gada 14.jūlijam noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā. p1 - līdz 2007.gada 31.decembrim noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā."; 6.4. papildināt piezīmes ar tekstu šādā redakcijā: "34. Alfa un beta endosulfāna sulfāta summa, izteikta kā endosulfāns. 35. Metilparationa un metilparaoksona summa, izteikta kā metilparations. 36. Fenamifosa, tā sulfoksīda un sulfona summa, izteikta kā fenamifoss. 37. Cis- un trans- hlordāna summa. 38. Visu izomēru (izņemot gamma izomērus) summa. 39. Etilēna oksīda un 2-hloretanola summa, izteikta kā etilēna oksīds." 7. Svītrot 4.pielikuma II nodaļas 6., 7., 13., 21., 29., 35., 44., 64., 79., 80., 81. un 82.punktu.
Ministru prezidents A.Kalvītis
Zemkopības ministrs M.Roze
|
|
Saistītie dokumenti
-
Zaudējis spēku ar
-
Grozītais
-
Izdoti saskaņā ar
|