Aptauja ilgs līdz 23. oktobrim.
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta rīkojums Nr.929 Rīgā 2004.gada 26.novembrī (prot. Nr.67 47.§) Par specializētās diētiskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas koncesiju un koncesijas resursiem
1. Saskaņā ar Koncesiju likuma 4.panta pirmo daļu atļaut Veselības ministrijai nodot koncesijā tiesības nodrošināt ar specializētās diētiskās ēdināšanas pakalpojumiem valsts akciju sabiedrību "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" un piešķirt izņēmuma tiesības šim nolūkam izmantot daļu valsts nekustamā īpašuma Rīgā, Pilsoņu ielā 13, 21.korpusā (pacientu ēdināšanas bloks; liters Nr.21, kadastra apzīmējums 0100 056 0115 021). 2. Apstiprināt koncesijas piešķiršanas nosacījumus par tiesībām nodrošināt ar specializētās diētiskās ēdināšanas pakalpojumiem valsts akciju sabiedrību "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" un izmantot valsts akciju sabiedrības "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" pacientu ēdināšanas bloku. Ministru prezidents I.Emsis Veselības ministrs R.Muciņš
Apstiprināti ar Ministru kabineta 2004.gada 26.novembra rīkojumu Nr.929 Koncesijas piešķiršanas nosacījumi par tiesībām sniegt specializētās diētiskās ēdināšanas pakalpojumus valsts akciju sabiedrībai "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" un izmantot valsts akciju sabiedrības "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" pacientu ēdināšanas bloku I. Koncesijas resursi un to atrašanās vieta 1. Koncesija piešķir tiesības nodrošināt ar specializētās diētiskās ēdināšanas pakalpojumiem valsts akciju sabiedrības "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" pacientus un piešķir izņēmuma tiesības šim nolūkam izmantot valsts nekustamo īpašumu - valsts akciju sabiedrības "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" ēdināšanas bloku. 2. Koncesijas resursi ir valsts nekustamā īpašuma (ēkas) daļa 846 m2 platībā, Rīgā, Pilsoņu ielā 13, 21.korpusā, kas reģistrēta zemesgrāmatā (kadastra apzīmējums 0100 056 0115 021) uz Veselības ministrijas vārda un nodota valsts akciju sabiedrības "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca", reģistrācijas Nr.40003457109 (turpmāk - slimnīca), apsaimniekošanā. Norādītajā ēkas daļā atrodas ēdināšanas bloks - specializētā virtuve ar palīgtelpām pacientu ēdināšanas nodrošināšanai, kopumā 42 telpas 846 m2 platībā. Koncesionāram ir tiesības izmantot slimnīcas ēdināšanas bloka telpas, kā arī piebraucamos ceļus un komunālo pakalpojumu piegādes sistēmu. II. Darbības, kuras koncesionārs ir tiesīgs veikt, un koncesionāram piešķirto tiesību apjoms 3. Koncesionārs pārņem no slimnīcas visus ar pacientu ēdināšanu saistītos pienākumus, iesaistot darbā pacientu ēdināšanā slimnīcas darbiniekus, kā arī nodrošinot pārtikas produktu iepirkšanu un uzglabāšanu, personāla darba atlīdzību, ēdienu sagatavošanu un piegādi slimnīcas nodaļām, sedzot visus ar to saistītos izdevumus. Koncesionārs ir tiesīgs gatavot specializēto diētisko pārtiku no kvalitatīviem pārtikas produktiem saskaņā ar slimnīcas nodaļu pasūtījumiem 600 līdz 1300 slimniekiem katru dienu, ņemot vērā ēdināšanas režīmu trīs līdz piecas reizes dienā (atkarībā no noteiktās diētas), kā arī sagatavoto porciju transportēšanu un sadali slimnīcas nodaļām. Koncesionāram atbilstoši koncesijas līguma nosacījumiem katru dienu jānodrošina viena ēdienkarte ar diētas daļu 30 % apmērā, ko nosaka slimnīcas diētas speciālisti. Koncesionāram ir tiesības sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus arī citām personām - slimnīcas darbiniekiem un apmeklētājiem. 4. Koncesionāram jāveic tās ēkas daļas renovācija, kurā atrodas ēdināšanas bloks. Koncesionāram jānomaina virtuves aprīkojums ar mūsdienu prasībām atbilstošām tehnoloģiskajām iekārtām. 5. Koncesionāram ir tiesības saņemt samaksu par sniegtajiem ēdināšanas pakalpojumiem no pakalpojuma saņēmējiem. III. Paredzētais koncesijas līguma termiņš un gadījumi, kuros pieļaujama līguma pirmstermiņa izbeigšana 6. Koncesijas līguma termiņš ir 10 gadi. 7. Koncedentam ir tiesības vienpusēji lauzt koncesijas līgumu, septiņas dienas iepriekš rakstiski par to informējot koncesionāru, ja koncesionārs ilgāk par 60 dienām, skaitot no darbu grafikā paredzētā termiņa, neuzstāda virtuves aprīkojumu, neuzsāk ēdināšanas pakalpojuma sniegšanu slimnīcai un nevienojas par termiņa pagarinājumu, kā arī ja koncesionārs pārkāpj kādu citu būtisku koncesijas līguma nosacījumu (neievēro projekta dokumentāciju vai darbos izmanto zemākas kvalitātes materiālus, neiesaista darbā slimnīcas darbiniekus, nesniedz ēdināšanas pakalpojumus pietiekamā apjomā) un nenovērš pārkāpumu arī pēc rakstiska brīdinājuma saņemšanas. 8. Koncesionāram ir tiesības vienpusēji lauzt koncesijas līgumu, septiņas dienas iepriekš rakstiski par to informējot koncedentu un slimnīcu, ja koncedents ilgāk par 30 dienām nenodod koncesionāram koncesijas resursus un ja slimnīca ilgāk par 90 dienām kavē kādu no koncesijas līgumā noteiktajiem maksājumiem, un neveic to arī pēc rakstiska atgādinājuma saņemšanas. IV. Koncesijas piešķiršanas juridiskie un finansiālie nosacījumi (tai skaitā minimālais ieguldījumu apjoms un nosacījumi samaksas saņemšanai no patērētāja) 9. Koncesija var tikt piešķirta un par koncesijas ieguvēju var būt normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā reģistrētas juridiskas personas: 9.1. kuras izsaka vēlēšanos piedalīties konkursā; 9.2. kuras atbilst koncesijas konkursa nolikumā noteiktajām prasībām; 9.3. kurām ir pietiekami finanšu līdzekļi koncesijā noteikto investīciju apjoma nodrošināšanai; 9.4. kuru tehniskais piedāvājums atbilst koncesijas nosacījumiem. Koncesijas piešķiršanas juridiskie un finansiālie nosacījumi ietver šādus kritērijus: pretendenta kvalifikācija, piedāvātās tehnoloģijas un tās kvalitātes nodrošinājuma novērtējums, attiecīga kvalitātes sertifikāta esība, atbilstošs piedāvāto investīciju apjoms un atbilstoša pakalpojuma cena. 10. Koncesiju piešķir, ja koncesionārs investē līdzekļus: 10.1. slimnīcas ēdināšanas bloka aprīkojumā (aprīko to ar pārtikas gatavošanai nepieciešamajām mūsdienu prasībām atbilstošām tehnoloģiskajām iekārtām, kuras ir videi nekaitīgas un taupa resursus, tai skaitā ar traukiem un termosiem pārtikas nogādāšanai slimnīcas nodaļās). Minimālā virtuves tehnoloģiskajā aprīkojumā obligāti investējamā summa ir aptuveni 250000 latu atbilstoši koncesiju konkursa nolikumā norādītajam minimālajam nepieciešamo tehnoloģisko iekārtu sarakstam; 10.2. šo koncesijas nosacījumu 2.punktā norādītajā ēkas daļas renovācijā. Minimālā investīcija ēkas daļās ēdināšanas bloka renovācijā atbilstoši renovācijas projekta prasībām ir aptuveni 250000 latu. 11. Koncesionāram par saviem līdzekļiem jāapdrošina virtuves tehnoloģiskais aprīkojums. Apdrošināšanas summai jābūt ne mazākai par aprīkojuma vērtību. Tehnoloģiskais aprīkojums ir apdrošināms pēc tā uzstādīšanas uz visu koncesijas darbības laiku. 12. Slimnīca samaksā koncesionāram par pacientu ēdināšanu saskaņā ar koncesijas līgumā noteikto pakalpojuma cenu. V. Papildu nosacījumi attiecībā uz vides un kultūras pieminekļu aizsardzību un sanitārajām normām 13. Pārtikas gatavošanas tehnoloģijām ir jābūt videi nekaitīgām. 14. Koncesionārs organizē darbu atbilstoši attiecīgajiem Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem. VI. Maksājumi valsts budžetā 15. Koncesionārs un slimnīca, izpildot koncesijas līguma nosacījumus, maksā normatīvajos aktos noteiktos nodokļus valsts budžetā. Citi maksājumi valsts budžetā nav paredzēti. VII. Samaksas saņemšanas kārtība 16. Slimnīca samaksā koncesionāram par pacientu ēdināšanu saskaņā ar koncesijas konkursa rezultātiem koncesijas līgumā noteiktajā kārtībā. 17. Koncesionārs papildus var saņemt samaksu no citām personām, kuras izmanto koncesionāra sniegtos sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus. Par šiem pakalpojumiem maksā paši pakalpojumu saņēmēji. VIII. Kārtība, kādā koncesijas resursi tiek nodoti atpakaļ koncedentam pēc līguma izbeigšanas vai izbeigšanās 18. Visu koncesijas darbības laiku ēkas daļa - ēdināšanas bloka telpas - paliek valsts īpašumā. 19. Pēc līguma izbeigšanās ēkas daļa un tajā veiktie neatdalāmie ieguldījumi paliek valsts īpašumā, bet ēdnīcas tehnoloģiskais aprīkojums pāriet slimnīcas īpašumā koncesijas līgumā noteiktajā kārtībā, ņemot vērā tehnoloģiskā aprīkojuma nolietojumu. 20. Ja līgumu izbeidz pirms termiņa, ēkas daļa paliek valsts īpašumā, bet ēdnīcas tehnoloģisko aprīkojumu slimnīcai ir tiesības izpirkt par atlikušo vērtību, ņemot vērā tehnoloģiskā aprīkojuma nolietojumu. IX. Koncedenta garantijas koncesionāram attiecībā uz finansiālajiem un komerciālajiem riskiem 21. Koncedenta garantijas koncesionāram attiecībā uz finansiālajiem un komerciālajiem riskiem nav paredzētas. X. Koncesijas noteikumu pārskatīšanas periodiskums, pieļaujamās robežas un kārtība 22. Koncesijas noteikumu pārskatīšana netiek paredzēta. XI. Termiņš, kādā pēc konkursa rezultātu noteikšanas jāpanāk galīgā vienošanās ar koncesijas ieguvēju par koncesijas līgumu 23. Galīgā vienošanās ar koncesijas ieguvēju par koncesijas līguma noslēgšanu ir jāpanāk viena mēneša laikā pēc konkursa rezultātu paziņošanas un konkursa komisijas lēmuma pārsūdzēšanas termiņa beigām. Veselības ministrs R.Muciņš |
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par specializētās diētiskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas koncesiju un koncesijas resursiem
Statuss:
Zaudējis spēku
Saistītie dokumenti
|