Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.768

Rīgā 2004.gada 7.septembrī (prot. Nr.52 6.§)
Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības fonda līdzekļu pārvaldīšanas un izlietošanas kārtība

1. Noteikumi nosaka Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības fonda (turpmāk — fonds) turētāju un kārtību, kādā pieņemami lēmumi par fonda līdzekļu izlietošanu un sniedzama informācija par izlietotajiem fonda līdzekļiem.

2. Fonda turētāja ir Kultūras ministrija.

3. Juridisko un fizisko personu, kā arī citu valstu un starptautisko organizāciju ziedojumus izlieto tikai ziedotāju norādītajiem mērķiem. Ja ziedotājs nav norādījis ziedojuma mērķi, ziedojums tiek izlietots Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumā paredzētajiem mērķiem.

4. Fonda padome ir kultūras ministra izveidota sabiedriska konsultatīva institūcija. Fonda padomes sastāvā ir:

4.1. Kultūras ministrijas pārstāvis;

4.2. Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas pārstāvis;

4.3. Rīgas domes pārstāvis;

4.4. UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas pārstāvis;

4.5. Latvijas Arhitektu savienības pārstāvis.

5. Fonda padomes sēdi sasauc ne retāk kā reizi trijos mēnešos. Par tās norises vietu, laiku un darba kārtību Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija rakstiski informē visus fonda padomes locekļus. Pirmo fonda padomes sēdi sasauc kultūras ministrs. Nākamās fonda padomes sēdes sasauc fonda padomes priekšsēdētājs.

6. Fonda padomes priekšsēdētāju pirmajā fonda padomes sēdē ievēlē fonda padomes locekļi no fonda padomes locekļu vidus.

7. Fonda padomes sēdes tiek protokolētas. Sēdes protokolu paraksta fonda padomes priekšsēdētājs un visi fonda padomes locekļi, kas piedalījušies sēdē.

8. Katram fonda padomes loceklim lēmumu pieņemšanā ir viena balss. Fonda padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās ne mazāk kā puse fonda padomes locekļu. Lēmumus pieņem ar klātesošo fonda padomes locekļu vienkāršu balsu vairākumu. Ja balsu skaits ir vienāds, noteicošā ir fonda padomes priekšsēdētāja balss. Ja kāds no fonda padomes locekļiem, kas piedalās sēdē, iebilst pret vairākuma pieņemto lēmumu, viņa izteiktos iebildumus ieraksta sēdes protokolā.

9. Fonda padome:

9.1. sniedz Kultūras ministrijai atzinumu par fonda ieņēmumu un izdevumu budžeta programmu un ieņēmumu un izdevumu tāmi;

9.2. sniedz Kultūras ministrijai atzinumu par fonda līdzekļu izmantošanas prioritātēm, ievērojot Rīgas vēsturiskā centra sadalījumu atbilstoši kultūrvēsturiskās vides vērtībai;

9.3. sniedz Kultūras ministrijai atzinumu par projektu pārskata saturu;

9.4. sniedz Kultūras ministrijai vienu no šādiem atzinumiem par finansiālu atbalstu izvērtētajiem projektu pieteikumiem:

9.4.1. atbalstīt projektu un iedalīt tam finanšu līdzekļus;

9.4.2. konceptuāli atbalstīt projektu un norādīt projektā veicamos labojumus un precizējumus;

9.4.3. neatbalstīt projektu, norādot projektā veicamās konceptuālās izmaiņas;

9.4.4. noraidīt projektu, norādot pamatojumu;

9.4.5. par atbalstīto projektu turpmāku finansēšanu;

9.5. sniedz Kultūras ministrijai atzinumu par līdzekļu saņēmējam piešķirto līdzekļu izmantošanu atbalstītā projekta pieteikumā paredzētajiem darbiem un līdzekļu izlietošanas termiņu ievērošanu;

9.6. sniedz Kultūras ministrijai atzinumu par fonda gada pārskatu.

10. Fiziska vai privāto tiesību juridiska persona var iesniegt fonda padomē iesniegumu par līdzekļu piešķiršanu. Iesniegumam pievieno:

10.1. projekta aprakstu;

10.2. projekta dokumentāciju, ko sagatavojis sertificēts speciālists;

10.3. projekta tāmi;

10.4. informāciju par kultūras pieminekli:

10.4.1. īpašumtiesības apliecinošus dokumentus;

10.4.2. fotofiksāciju;

10.4.3. tehniskā stāvokļa novērtējumu.

11. Fonda padomei ir tiesības pieprasīt papildu informāciju par iesniegtajiem projektiem. Iesniegumu par līdzekļu piešķiršanu izskata Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

12. Lēmumu par fonda līdzekļu izlietojumu un līguma slēgšanu ar fonda līdzekļu saņēmēju pieņem Kultūras ministrija, pamatojoties uz fonda padomes atzinumu.

13. Fonda līdzekļu saņēmējs līdz kārtējā ceturkšņa pirmā mēneša desmitajam datumam iesniedz fonda padomei pārskatu par finanšu līdzekļu izlietojumu iepriekšējā ceturksnī atbilstoši likumam “Par grāmatvedību” un citiem normatīvajiem aktiem, kuri reglamentē minētos jautājumus. Pārskatā papildus iekļauj informāciju par projekta īstenošanas gaitu un saņemto līdzekļu izlietojumu atbilstoši projektā noteiktajiem mērķiem.

14. Ja pārskats nesatur pilnīgu informāciju vai netiek iesniegts noteiktajos termiņos, fonda padome neizskata citus iesniedzēja projektus. Minētos projektus fonda padome izskata tikai pēc atbilstoši noformēta pārskata saņemšanas un akceptēšanas.

15. Līdzekļu saņēmējs, pamatojoties uz Kultūras ministrijas lēmumu, mēneša laikā atmaksā fondā piešķirtos līdzekļus, kuri bez objektīva iemesla nav izmantoti pieprasījumā paredzētajiem darbiem atbilstoši projektā noteiktajiem mērķiem vai nav izmantoti paredzētajā termiņā.

16. Ja līdz saimnieciskā gada beigām nav izlietoti visi fonda līdzekļi, līdzekļu atlikumu (izņemot valsts un pašvaldību finansējumu) izlieto fonda izdevumu segšanai nākamajā saimnieciskajā gadā.

17. Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija sagatavo fonda padomes sēdes darba kārtību, organizē sēdes un tehniski nodrošina padomes darbu, kā arī nodrošina padomes lēmumu ievietošanu Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas mājas lapā internetā.

18. Fonda līdzekļi glabājas Valsts kasē.

Ministru prezidents I.Emsis

Kultūras ministre H.Demakova
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības fonda līdzekļu pārvaldīšanas un izlietošanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 768Pieņemts: 07.09.2004.Stājas spēkā: 11.09.2004.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 144, 10.09.2004.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
93472
11.09.2004
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"