Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.673

Rīgā 2004.gada 3.augustā (prot. Nr.46 40.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 3.oktobra noteikumos Nr.347 "Noteikumi par prasībām pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai"
Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14.panta 13.punktu un 48.panta pirmo daļu
un Profesionālās izglītības likuma 18.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 3.oktobra noteikumos Nr.347 "Noteikumi par prasībām pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai" (Latvijas Vēstnesis, 2000, 350./352.nr.; 2001, 143.nr.; 2002, 122.nr.; 2003, 111.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 2.1.apakšpunktā vārdus "vai interešu izglītības skolotāja" ar vārdiem "interešu izglītības skolotāja, bibliotekāra un sporta trenera".

2. Izteikt 2.2. un 2.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.2. otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas, kuras ietver bakalaura programmas obligāto studiju kursu saturu un pēc kuru apguves tiek piešķirts bakalaura grāds pedagoģijā un skolotāja kvalifikācija vai bakalaura grāds mācību priekšmetam atbilstošā zinātnes nozarē un skolotāja kvalifikācija (studiju ilgums - četri līdz pieci gadi);

2.3. otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas, kuras apgūst, ja ir iepriekš iegūts bakalaura grāds un skolotāja profesionālā kvalifikācija vai profesionālā augstākā izglītība un skolotāja kvalifikācija, un pēc kuru apguves tiek piešķirta cita mācību priekšmeta skolotāja kvalifikācija (studiju ilgums attiecīgajā izglītības tematiskajā jomā - viens gads, citā izglītības tematiskajā jomā - divi gadi);".

3. Izteikt 2.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.6. tālākizglītības programmas Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajā kārtībā, pēc kuru apguves tiek izsniegts izglītības un zinātnes ministra apstiprināta parauga sertifikāts par tiesībām īstenot pirmsskolas izglītības programmu, ja līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai pedagoģiskā darba stāžs ir vismaz seši gadi pirmsskolas izglītības pakāpē, kā arī iepriekš ir iegūta profesionālā augstākā pedagoģiskā izglītība un skolotāja (pasniedzēja) kvalifikācija;".

4. Izteikt 2.10.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.10. tālākizglītības programmas Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajā kārtībā, pēc kuru apguves tiek izsniegts izglītības un zinātnes ministra apstiprināta parauga sertifikāts skolotājiem, kuri vispārējās pamatizglītības pakāpē māca mājturību, fiziku, ķīmiju, bioloģiju, ievadu ekonomikā, civilzinības un datorzinības, kā arī skolotājiem, kuri vispārējās vidējās izglītības pakāpē māca mājsaimniecību, fiziku, ķīmiju, bioloģiju, filozofiju, informātiku, biznesa ekonomikas pamatus, politiku un tiesības, ja iepriekš iegūta profesionālā augstākā izglītība Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajā mācību priekšmetam atbilstošā tematiskajā jomā vai akadēmiskā izglītība (bakalaura grāds) atbilstošā zinātnes nozarē;".

5. Izteikt 2.14.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.14. profesionālās pilnveides izglītības programmas pedagoģijā Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajā kārtībā, pēc kuru apguves tiek izsniegts izglītības un zinātnes ministra apstiprināta parauga sertifikāts, ja personai ir profesionālā vidējā izglītība (vidējā izglītība un Latvijas Amatniecības kameras piešķirtā amatnieka kvalifikācija atbilst amata meistara līmenim) vai augstākā izglītība un minētā persona īsteno profesionālās pilnveides vai pieaugušo neformālās izglītības programmas;".

6. Papildināt noteikumus ar 2.15. un 2.16.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.15. profesionālās pilnveides izglītības programmas "C" kategorijas sporta speciālista sertifikāta saņemšanai saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 28.oktobra noteikumiem Nr.593 "Sporta speciālistu sertifikācijas kārtība un prasības, kādām jāatbilst sporta speciālistam, lai iegūtu tiesības strādāt sporta jomā";

2.16. tālākizglītības programmas konkrētā pirmsskolas speciālās izglītības novirzienā Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktā kārtībā, pēc kuru apguves tiek izsniegts izglītības un zinātnes ministra apstiprināta parauga sertifikāts, ja iepriekš iegūta profesionālā augstākā pedagoģiskā izglītība, pirmsskolas skolotāja kvalifikācija vai šo noteikumu 2.6.apakšpunktā noteiktā tālākizglītība."

7. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Prasības pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai noteiktas šo noteikumu pielikumā atbilstoši noteiktai izglītības pakāpei (izņemot skolotāja logopēda, izglītības psihologa, mūzikas skolotāja, sporta skolotāja, svešvalodas skolotāja, vizuālās mākslas skolotāja, latviešu valodas un literatūras skolotāja (tajā skaitā mazākumtautību izglītības programmās), speciālās izglītības skolotāja kvalifikāciju) un pedagoga profesijai."

8. Papildināt noteikumus ar 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Noteikumu 2.15.apakšpunkts stājas spēkā ar 2005.gada 1.septembri."

9. Izteikt pielikuma 1.punktu šādā redakcijā:

"1.

Pirmsskolas izglītības pakāpe:

1.1.

pirmsskolas izglītības pedagogs

profesionālā augstākā pedagoģiskā izglītība, pirmsskolas skolotāja kvalifikācija vai šo noteikumu 2.6.apakšpunktā noteiktā tālākizglītība

1.2.

pirmsskolas speciālās izglītības pedagogs

profesionālā augstākā pedagoģiskā izglītība, skolotāja kvalifikācija konkrētā speciālās izglītības novirzienā vai šo noteikumu 2.16.apakšpunktā noteiktā izglītība".

10. Izteikt pielikuma 3.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.2.

profesionālās izglītības pedagogs

augstākā izglītība nozarē un pedagoģiskā izglītība vai augstākā izglītība, kas iegūta programmās, kuras minētas pielikuma 1.piezīmē

profesionālā vidējā izglītība (vai Latvijas Amatniecības kameras piešķirtā amatnieka kvalifikācija, kas atbilst amata meistara līmenim) nozarē un augstākā pedagoģiskā izglītība (arodizglītības programmās vai tām atbilstošo profesionālās vidējās izglītības programmu mācību priekšmetos un praktiskajās mācībās - pedagoģiskā izglītība)".

11. Svītrot pielikuma 6.punktā vārdus "(izņemot sporta interešu izglītības pedagogus)".

12. Papildināt pielikuma 1.1.piezīmi aiz vārdiem "ģeogrāfs, biologs" ar vārdiem "mākslinieks, diriģents, muzikologs, komponists, vokālists, instrumentu mūziķis, horeogrāfs, režisors, bibliotekārs".

13. Izteikt pielikuma 1.2.piezīmi šādā redakcijā:

"1.2. pēc kuru apguves līdz 2005.gada 1.septembrim iegūts maģistra vai doktora grāds pedagoģijā vai mācāmajam priekšmetam atbilstošā zinātnes nozarē un tā iegūšanai izstrādātais zinātniskais darbs ir saistīts ar attiecīgās izglītības pakāpes vai mācāmā priekšmeta metodiku vai didaktiku."

Ministru prezidents I.Emsis

Izglītības un zinātnes ministrs J.Radzevičs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 3.oktobra noteikumos Nr.347 "Noteikumi par prasībām pedagogiem .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 673Pieņemts: 03.08.2004.Stājas spēkā: 07.08.2004.Zaudē spēku: 19.07.2013.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 124, 06.08.2004.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
92027
07.08.2004
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"