Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.111

Rīgā 2004.gada 21.aprīlī (prot. Nr.18 (173), 10.p.)

Par Vispārējo atļauju reģistrācijas kārtību uzņēmējdarbības (komercdarbības) veikšanai pasta nozarē

Pamatojoties uz likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 9.panta otro daļu, Pasta likuma 5.¹panta otro daļu un Pasta likuma Pārejas noteikumu 2.punktu, padome nolemj:
1. Apstiprināt Vispārējo atļauju reģistrācijas kārtību uzņēmējdarbības (komercdarbības) veikšanai pasta nozarē (pielikumā).
2. Noteikt, ka šī lēmuma 1.punktā paredzētā kārtība stājas spēkā 2004.gada 1.maijā.

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāja I. Šteinbuka

Vispārējo atļauju reģistrācijas kārtība uzņēmējdarbības (komercdarbības) veikšanai pasta nozarē

Izdoti saskaņā ar Pasta likuma 5.1 panta otro daļu

I nodaļa
Lietotie termini

1. Eksprespaka - pasta paka, kurai pasta pakalpojuma sniedzējs nodrošina papildu pakalpojuma īpašības.
2. Ekspresvēstule - vēstuļu korespondence, kurai pasta pakalpojuma sniedzējs nodrošina papildu pakalpojuma īpašības.
3. Papildu pakalpojums - no vispārējā pasta pakalpojuma nepārprotami atšķirams pakalpojums, kuru raksturo papildu pievienotā vērtība un kuram papildus ātrākai izņemšanai, transportēšanai un piegādei piemīt vēl viena vai vairākas šādas papildu pakalpojuma pazīmes:
1) korespondences pieņemšana tieši no sūtītāja;
2) korespondences nogādāšana adresātam personiski vai tā pilnvarotam pārstāvim;
3) piegādes nodrošināšana līdz noteiktam datumam;
4) iespēja tranzīta laikā mainīt galamērķi un adresātu;
5) piegādes fakta apliecināšana sūtītājam;
6) individuāla pieeja klientam;
7) pakalpojuma piedāvāšana atkarībā no prasībām.
4. Pasta paka - pasta sūtījums, kurā pārsūta rūpniecības, sadzīves un kultūras preces, pārtikas produktus un citus priekšmetus.
5. Vispārējā atļauja - regulatora reģistrēta atļauja, kura dod tiesības uzņēmumam sniegt papildu pasta pakalpojumus un pasta pakalpojumus, kuri neietilpst vispārējo pasta pakalpojumu kategorijā un kuras saņemšanai nav nepieciešams īpašs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmums.
6. Vispārējie pasta pakalpojumi - iekšzemes vai starptautiskie vēstuļu korespondences (pastkartes, vēstules, bandroles, sīkpakas) sūtījumi, tajā skaitā ierakstīti vai apdrošināti; iekšzemes un starptautiskie pasta paku (līdz 10 kilogramiem) sūtījumi, tajā skaitā apdrošināti, kas atbilst Pasta noteikumos noteiktajām minimālajām prasībām attiecībā uz savākšanu, šķirošanu, pārvadāšanu un piegādi.

II nodaļa
Vispārīgie noteikumi

7. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk tekstā - Komisija) saskaņā ar Pasta likumu veic pasta pakalpojumu sniedzēju vispārējo atļauju (turpmāk tekstā - atļauja) reģistrāciju.
8. Atļaujas uzņēmējdarbībai (komercdarbībai) pasta nozarē pasta pakalpojumu sniedzējiem tiek reģistrētas pasta pakalpojumiem saskaņā ar Pasta likuma 5.1 panta pirmo daļu.
9. Atļaujas turētājam ir jāpiesakās uz individuālo licenci, ja tas sniegs vispārējos pasta pakalpojumus, iesniedzot nepieciešamo informāciju atbilstoši Komisijas noteiktajai licencēšanas kārtībai.
10. Pasta pakalpojumu sniedzējs ievēro atļaujas nosacījumus, kas ir atļaujas neatņemama sastāvdaļa un ko paredz Komisijas apstiprināti noteikumi.

III nodaļa
Atļaujas saņemšanai iesniedzamie dokumenti

11. Iesniedzamie dokumenti:
11.1. aizpildīta Paziņojuma Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai vispārējās atļaujas reģistrēšanai uzņēmējdarbības (komercdarbības) veikšanai pasta nozarē (turpmāk - paziņojums) veidlapa (1.pielikums);
11.2. atbilstoši paziņojuma veidlapā (1.pielikums) paredzētajam iesniedzamo dokumentu sarakstam.
12. Pasta pakalpojumu sniedzējs iesniedz aizpildīto paziņojuma veidlapu un dokumentus Komisijai - Brīvības ielā 55, Rīga, LV - 1010.

IV nodaļa
Atļauju reģistrācijas kārtība

13. Saņemot paziņojumu par atļaujas reģistrēšanu, Komisija pārbauda paziņojuma un iesniegto dokumentu atbilstību šajos noteikumos un normatīvajos aktos paredzētajām prasībām.
14. Ja paziņojums un tam pievienotie dokumenti neatbilst šajos noteikumos un normatīvajos aktos paredzētajām prasībām, Komisija rakstiski informē pasta pakalpojumu sniedzēju par nepilnībām vai neprecizitātēm un nosaka termiņu, kādā paziņojums iesniedzams atkārtoti, nosūtot pasta pakalpojumu sniedzējam uz paziņojumā norādīto pasta adresi ierakstītu sūtījumu. Paziņojuma saņemšanas diena ir diena, kad Komisijā ir saņemts un reģistrēts visām Komisijas un normatīvajos aktos paredzētajām prasībām atbilstošs paziņojums.
15. Komisija piecpadsmit dienu laikā no paziņojuma saņemšanas dienas izskata visus iesniegtos dokumentus un:
15.1. reģistrē atļauju;
15.2. atsaka atļaujas reģistrēšanu.
16. Ja paziņojums un tam pievienotie dokumenti pēc būtības neatbilst Komisijas un normatīvajos aktos paredzētajām prasībām, Komisija informē paziņojuma iesniedzēju, ka atļauja netiek reģistrēta, un dod tam iespēju veikt nepieciešamās darbības atļaujas saņemšanas nosacījumu izpildei.
17. Pēc atkārtota paziņojuma saņemšanas Komisija trīsdesmit dienu laikā izskata un informē paziņojuma iesniedzēju par atļaujas reģistrāciju vai sniedz motivētu atteikumu.
18. Komisijā atļauja tiek reģistrēta vienotā atļauju reģistrā.
19. Ja iesniegtais paziņojums un dokumenti atbilst Komisijas un normatīvajos aktos paredzētajām prasībām, Komisija reģistrē atļauju, par to telefoniski vai ar citu saziņas līdzekļu starpniecību informējot pasta pakalpojumu sniedzēju, vienojoties par atļaujas saņemšanas laiku un veidu.
20. Ja ir pieņemts lēmums par atļaujas reģistrācijas atteikumu, Komisija ne vēlāk kā trīs darba dienu laikā par to informē pasta pakalpojumu sniedzēju, nosūtot pieprasītājam uz paziņojumā norādīto pasta adresi ierakstītu sūtījumu - norādot tiesisku pamatojumu, uz kura pamata tiek atteikta atļaujas reģistrācija.
21. Informācija par atļaujas reģistrēšanu Komisijā vai lēmums par atļaujas reģistrācijas atteikumu paziņojuma iesniedzējam jāsaņem trīsdesmit dienu laikā no paziņojuma saņemšanas dienas.
22. Komisija regulāri publicē pasta pakalpojumu sniedzēju sarakstu, kam šajos noteikumos paredzētajā kārtībā ir reģistrētas atļaujas, savā mājas lapā internetā - www.sprk.gov.lv.

V nodaļa
Reģistrēto atļauju nosacījumu grozīšana

23. Komisija var grozīt reģistrētās atļaujas nosacījumus, ja ir stājušies spēkā grozījumi normatīvajos aktos, kas regulē pasta nozari.
24. Komisija par nodomu grozīt reģistrētās atļaujas nosacījumus informē pasta pakalpojumu sniedzēju vismaz vienu mēnesi pirms plānotās grozījumu stāšanās spēkā. Komisija nosūta pasta pakalpojumu sniedzējam uz paziņojumā norādīto pasta adresi ierakstītu sūtījumu, norādot pasta pakalpojumu sniedzēja pilnu nosaukumu, tiesisko pamatojumu, uz kura pamata tiek veikti grozījumi atļaujas nosacījumos, reģistrētās atļaujas nosacījumu punktu, kas tiek grozīts, grozījuma jauno redakciju.

VI nodaļa
Atļaujas reģistrācijas anulēšana

25. Komisija var anulēt atļaujas reģistrāciju, izslēdzot pasta pakalpojumu sniedzēju no atļauju reģistra, šādos gadījumos:
25.1. ja pasta pakalpojumu sniedzējs iesniedzis pamatotu ierosinājumu atļaujas reģistrācijas anulēšanai - Komisija anulē atļaujas reģistrāciju, izslēdzot pasta pakalpojumu sniedzēju no atļauju reģistra, un pasta pakalpojumu sniedzējam tiek nosūtīts uz paziņojumā vai ierosinājumā norādīto pasta adresi ierakstīts sūtījums. Komisija trīs darba dienu laikā publicē paziņojumu par atļaujas reģistrācijas anulēšanu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis";
25.2. ja pasta pakalpojumu sniedzējs pārkāpis tiesību aktu prasības pasta pakalpojumu sniegšanā - Komisija nosūta ierakstītu sūtījumu ar brīdinājumu pasta pakalpojumu sniedzējam par atļaujas reģistrācijas anulēšanu, nosakot pienākumus un termiņus konstatēto pārkāpumu novēršanai. Ja pasta pakalpojumu sniedzējs Komisijas noteiktajā termiņā pārkāpumus nav novērsis, Komisija ir tiesīga pieņemt lēmumu par atļaujas reģistrācijas anulēšanu. Komisija pasta pakalpojumu sniedzējam paziņo par pieņemto lēmumu, nosūtot uz paziņojumā norādīto pasta adresi ierakstītu pasta sūtījumu. Komisija septiņu darba dienu laikā publicē paziņojumu par atļaujas reģistrācijas anulēšanu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis". Sarakstu pasta pakalpojumu sniedzējiem, kuriem atļaujas reģistrācijas ir anulētas, Komisija publicē Komisijas mājas lapā internetā - www.sprk.gov.lv .

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāja I. Šteinbuka

1.pielikums

01SAB111.PNG (104990 bytes)

02SAB111.PNG (101093 bytes)

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Vispārējo atļauju reģistrācijas kārtību uzņēmējdarbības (komercdarbības) veikšanai pasta .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija Veids: lēmums Numurs: 111Pieņemts: 21.04.2004.Stājas spēkā: 21.04.2004.Zaudē spēku: 09.12.2005.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 66, 28.04.2004.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Citi saistītie dokumenti
87728
21.04.2004
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"