Teksta versija
UZMANĪBU! Vietnei pielāgotais Google meklētājs (ātrais meklētājs) meklēšanas rezultātos šobrīd neietver daļu tiesību aktu. Problēma tiek risināta, tomēr lūdzam ņemt vērā, ka tiešā veidā Google meklētāja darbību ietekmēt nevaram. Aicinām izmantot vietnes izvērsto meklētāju.
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 Ministru kabineta noteikumi Nr.520

Rīgā 2003.gada 16.septembrī (prot. Nr.49, 10.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 27.jūnija noteikumos Nr.214 "Noteikumi par higiēnas prasībām gaļas un gaļas produktu uzglabāšanai un transportēšanai"

Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 8.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 27.jūnija noteikumos Nr.214 "Noteikumi par higiēnas prasībām gaļas un gaļas produktu uzglabāšanai un transportēšanai" (Latvijas Vēstnesis, 2000, 244./246.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 1.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.5. blakusproduktiem (izņemot liemeni, pat ja gaļa paliek dabiski saistīta ar to);".

2. Svītrot 2.punktu.

3. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Gaļu un gaļas produktus (turpmāk - produkcija) atļauts transportēt vai uzglabāt Latvijas teritorijā, ja tā ir marķēta atbilstoši normatīvajos aktos par pārtikas preču, gaļas un gaļas produktu marķēšanu noteiktajām prasībām."

4. Aizstāt 4.punktā vārdus "Valsts veterinārā dienesta" ar vārdiem "Pārtikas un veterinārā dienesta".

5. Aizstāt 6.punktā vārdus "Valsts veterinārā dienesta" ar vārdiem "Pārtikas un veterinārā dienesta".

6. Izteikt 8.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.1. produkcijas uzglabāšanas telpu, kuru aprīko ar termogrāfiem vai teletermometriem telpas siltākajā vietā un ierīcēm, kas nodrošina šajos noteikumos noteikto produkcijas iekšējās temperatūras režīmu. Mazumtirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos produkcijas uzglabāšanas telpās drīkst izmantot termometrus;".

7. Izteikt 13.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.1. tām jābūt darbināmām bez roku palīdzības; mazumtirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos ir atļauta ūdens krānu darbināšana ar roku palīdzību;".

8. Izteikt 24. un 25.punktu šādā redakcijā:

"24. Produkcijas uzglabāšanas, pieņemšanas un nosūtīšanas telpas, to aprīkojumu, inventāru, tehnoloģiskās līnijas, kā arī transportlīdzekļu kravas nodalījumus tīra, mazgā un/vai dezinficē saskaņā ar pārtikas uzņēmuma paškontroles sistēmas ietvaros izstrādāto tīrīšanas, mazgāšanas un dezinfekcijas programmu.

25. Ja konstatē dzīvnieku infekcijas slimības, pārtikas uzņēmuma telpas, to aprīkojumu, inventāru un tehnoloģiskās līnijas, kā arī transportlīdzekļus mazgā un dezinficē saskaņā ar Pārtikas un veterinārā dienesta attiecīgās teritoriālās struktūrvienības veterinārā inspektora norādījumiem."

9. Izteikt 26.1. un 26.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"26.1. pastāvīgu temperatūru, kāda ir noteikta šajos noteikumos vai produkcijas marķējumā;

26.2. nepārtrauktu temperatūras reģistrēšanu transportlīdzekļos, kuros pārvadā maltu gaļu un gaļas izstrādājumus."

10. Izteikt 37.punktu šādā redakcijā:

"37. Iesaiņotu vai iepakotu produkciju atļauts uzglabāt vai transportēt kopā ar cilvēku uzturā izmantojamiem produktiem, kas nav minēti šajos noteikumos, ja attiecīgie produkti:

37.1. ir iesaiņoti vai iepakoti;

37.2. glabājas ar aizsargsienu norobežotā vietā;

37.3. nerada organoleptiskas pārmaiņas produkcijā."

11. Izteikt 39.punktu šādā redakcijā:

"39. Produkcijas uzglabāšanas laikā reģistrē temperatūru, ja produkta uzglabāšanas nosacījumos noteikta konkrēta uzglabāšanas temperatūra."

12. Izteikt 43.punktu šādā redakcijā:

"43. Saldētai gaļai un blakusproduktiem uzglabāšanas laikā nodrošina ražotāja norādīto temperatūras režīmu un uzglabāšanas ilgumu. Saldētai gaļai un blakusproduktiem uzglabāšanas laikā temperatūra nav augstāka par -12 °C."

13. Svītrot 44. un 45.punktu.

14. Svītrot 49.1. un 49.2.apakšpunktu.

15. Svītrot 52.punktu.

 

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no direktīvām 64/433/EEC, 71/118/EEC, 77/99/EEC un 94/65/EC.

Ministru prezidents E.Repše

Zemkopības ministrs M.Roze

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 20.septembri.

 

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 27.jūnija noteikumos Nr.214 "Noteikumi par higiēnas prasībām .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 520Pieņemts: 16.09.2003.Stājas spēkā: 20.09.2003.Zaudē spēku: 01.01.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 129, 19.09.2003.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
79108
20.09.2003
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"