Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.156

(prot. Nr.ā/34(130), 4.p.) Rīgā 2003. gada 25. jūnijā

Par licences pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu izsniegšanu SIA "L-Ekspresis"

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir izvērtējusi SIA "L-Ekspresis" 2003.gada 14.maija Sabiedrisko pakalpojumu licences pieteikumu (vēstule Nr.5/311) pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu un 2003.gada 13.jūnija grozījumus (vēstule Nr.5/380) tajā. Pamatojoties uz likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 9.panta pirmās daļas 4.punktu un otro daļu un Dzelzceļa likuma 34.pantu, padome nolemj:

1. Izsniegt SIA "L-Ekspresis" licenci Nr. D10003 pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu.

2. Noteikt licences derīguma termiņu no 2003.gada 25.jūnija līdz 2008.gada 24.jūnijam.

3. Noteikt licences darbības zonu - Latvijas Republika.

4. Noteikt īpašos nosacījumus sabiedrisko pakalpojumu sniegšanai:

4.1. Šī licence dod tiesības veikt pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu Latvijas Republikas teritorijā.

4.2. Pakalpojumu sniedzējam sabiedrisko pakalpojumu sniegšana jānodrošina saskaņā ar likumu "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem", Dzelzceļa likumu, Dzelzceļa pārvadājumu likumu un citiem tiesību aktiem, kā arī Konvenciju par starptautiskajiem dzelzceļa pārvadājumiem (COTIF), kas pieņemta un apstiprināta ar likumu "Par 1980.gada 9.maija Bernes konvenciju par starptautiskajiem dzelzceļa pārvadājumiem" un starptautiskajiem līgumiem.

4.3. Pakalpojumu sniedzējs ir atbildīgs par tehnisko un materiālo nodrošinājumu, kas nepieciešams sabiedrisko pakalpojumu sniegšanai.

4.4. Pakalpojumu sniedzējam pasažieru pārvadājumi pa dzelzceļu jāveic saskaņā ar pasažieru vilcienu kustības sarakstu, kurš, kā arī grozījumi kurā pakalpojumu sniedzējam publiski jāizziņo normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

4.5. Pakalpojumu sniedzējam stacijās, pieturas punktos un pasažieru vilcienu vagonos jānodrošina normatīvajos aktos noteiktā informācija pasažieriem.

4.6. Pakalpojumu sniedzējam jānodrošina dzelzceļa transporta nozarē noteikto drošības prasību ievērošana un darbinieku kvalifikācijas atbilstība.

4.7. Pakalpojumu sniedzējam jānodrošina normatīvajiem aktiem, tehniskajiem noteikumiem, standartiem un līgumu nosacījumiem atbilstoša sabiedrisko pakalpojumu kvalitāte.

4.8. Pakalpojumu sniedzējs normatīvajos aktos noteiktā kārtībā ir atbildīgs par pasažieriem nodarītiem zaudējumiem.

4.9. Pakalpojumu sniedzējam jāizskata pretenzijas un prasības saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto kārtību.

4.10. Pakalpojumu sniedzējam jāievēro vides aizsardzības normatīvo aktu prasības.

4.11. Pakalpojumu sniedzēja grāmatvedībā jābūt atsevišķai uzskaitei attiecībā uz katru sabiedrisko pakalpojumu veidu un tai ir jābūt nodalītai no pārējās uzņēmējdarbības kopumā. Pakalpojumu sniedzējam jāizveido tāda uzskaites sistēma, kas sniegtu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai nepieciešamo finansiālo, statistisko, tehnisko un cita veida informāciju (tai skaitā informāciju, kas satur komercnoslēpumus), ko tā uzskata par nepieciešamu saņemt, lai izvērtētu pakalpojumu sniedzēja darbības atbilstību šīs licences nosacījumiem.

4.12. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir tiesīga kontrolēt pakalpojumu sniegšanas kvalitāti, licences nosacījumu ievērošanu un pieprasīt, kā arī netraucēti saņemt informāciju par pakalpojumu sniedzēja saimnieciskās un finansiālās darbības rādītājiem.

4.13. Pakalpojumu sniedzējam jāsniedz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pieprasītā informācija komisijas noteiktajā laikā un kārtībā.

4.14. Pakalpojuma sniedzējam katru gadu jāiesniedz komisijai pilns uzņēmuma gada pārskats ne vēlāk kā mēneša laikā pēc tā apstiprināšanas.

4.15. Pakalpojumu sniedzējs ir atbildīgs par licences izmantošanu, licences nosacījumu ievērošanu un izpildi.

4.16. Pakalpojumu sniedzējs nav tiesīgs nodot licenci citai juridiskai vai fiziskai personai.

4.17. Pakalpojumu sniedzējs nav atbildīgs, ja licences nosacījumu izpilde nav iespējama nepārvaramas varas apstākļu dēļ. Jebkādu nepārvaramas varas apstākļu gadījumā pakalpojuma sniedzēja pienākums ir veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai pēc iespējas labāk turpinātu ievērot šīs licences nosacījumus.

4.18. Pakalpojumu sniedzējs normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā var pārtraukt sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu tiem lietotājiem, kuri nav izpildījuši saistības pret pakalpojumu sniedzēju.

4.19. Pakalpojumu sniedzējs var apturēt, pārtraukt vai izbeigt sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

4.20. Valsts nodevu par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu pakalpojumu sniedzējs maksā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un apmērā. Pēc Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pieprasījuma pakalpojuma sniedzējam jāsniedz tai aprēķins par valsts nodevas par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu maksājumu, norādot sniegtā sabiedrisko pakalpojuma veida neto apgrozījumu iepriekšējā saimnieciskajā gadā.

4.21. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai ir tiesības uzdot pakalpojumu sniedzējam sasniegt noteiktus tehniskās un ekonomiskās darbības rādītājus.

4.22. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai ir tiesības grozīt pakalpojumu sniedzēja licences nosacījumus, kā arī anulēt licenci normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Šo lēmumu var pārsūdzēt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā viena mēneša laikā no tā saņemšanas dienas

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja I.Šteinbuka

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par licences pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu izsniegšanu SIA "L-Ekspresis" Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija Veids: lēmums Numurs: 156Pieņemts: 25.06.2003.Stājas spēkā: 25.06.2003.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 105, 16.07.2003.
77235
25.06.2003
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"