Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.184

Rīgā 2000.gada 30.maijā (prot. Nr.25 9.§)
Ārvalstīs izdoto atbilstības novērtēšanas apstiprinājumu un apliecinājumu atzīšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar likuma "Par atbilstības novērtēšanu" 17.pantu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā Latvijā tiek atzīti ārvalstīs izdotie preču vai procesu atbilstības novērtēšanas apliecinājumi un apstiprinājumi (turpmāk — atbilstības apliecinājumi un apstiprinājumi), ja starp Latviju un attiecīgo valsti nepastāv savstarpēja vienošanās par atbilstības novērtēšanas sistēmu atzīšanu.

2. Latvijā tiek atzīti Eiropas Savienības un Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalstīs atbilstoši Latvijā vai Eiropas Savienībā noteiktajām normām izdotie atbilstības apliecinājumi un apstiprinājumi, kas apliecina (apstiprina), ka attiecīgās preces vai procesi atbilst Latvijā noteiktajām drošuma un nekaitīguma prasībām.

3. Latvijā tiek atzīti šādi atbilstības apliecinājumi un apstiprinājumi: testēšanas vai kalibrēšanas pārskati, inspicēšanas ziņojumi, preču un kvalitātes sistēmu sertifikāti.

4. Eiropas Savienības un Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalstīs izdotos atbilstības apliecinājumus un apstiprinājumus reģistrē Ekonomikas ministrijas Valsts sertifikātu reģistrā (turpmāk — reģistrs) šādā kārtībā:

4.1. uzņēmums vai uzņēmējsabiedrība (turpmāk — uzņēmējs) iesniedz reģistrā:

4.1.1. iesniegumu;

4.1.2. uzņēmēja reģistrācijas apliecības kopiju;

4.1.3. atbilstības apliecinājuma vai apstiprinājuma oriģinālu vai kopiju, kurā ietverta šo noteikumu pielikumā noteiktā informācija attiecībā uz konkrētajām precēm vai procesiem;

4.2. reģistra eksperti izvērtē atbilstības apliecinājumu vai apstiprinājumu un pieņem lēmumu par tā atzīšanu vai neatzīšanu;

4.3. ja radušās šaubas par atbilstības apliecinājuma vai apstiprinājuma atbilstību šo noteikumu 2. un 3.punktā un pielikumā minētajām prasībām, reģistrs var pieprasīt veikt atbilstības novērtēšanu Latvijā noteiktajā kārtībā;

4.4. ja atbilstības apliecinājums vai apstiprinājums neatbilst šo noteikumu 2. un 3.punktā un pielikumā minētajām prasībām, reģistrs pieņem motivētu lēmumu par reģistrācijas atteikšanu. Reģistra lēmumu var pārsūdzēt Ekonomikas ministrijā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

5. Atbilstības apliecinājumi vai apstiprinājumi, kas izdoti valstīs, kuras nav Eiropas Savienības un Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalstis, Latvijā tiek atzīti šādā kārtībā:

5.1. uzņēmējs iesniedz pieteikumu Ministru kabineta pilnvarotajā sertificēšanas institūcijā;

5.2. Ministru kabineta pilnvarotā sertificēšanas institūcija izvērtē preču vai procesu atbilstību Latvijā noteiktajām prasībām;

5.3. ja Ministru kabineta pilnvarotās sertificēšanas institūcijas atzinums ir pozitīvs, tā iesniedz reģistrā informāciju par atzītajiem atbilstības apliecinājumiem un apstiprinājumiem.

6. Uzņēmējs sedz sertificēšanas un reģistrācijas izdevumus:

6.1. atbilstības apliecinājuma vai apstiprinājuma reģistrācijas izmaksas;

6.2. atbilstības novērtēšanas izmaksas.

7. Ja normatīvajos aktos noteikts, ka attiecīgo preču vai procesu atbilstības apliecinājumus un apstiprinājumus atzīst Ministru kabineta pilnvarotā sertificēšanas institūcija, minētā institūcija iesniedz reģistrā informāciju par atzītajiem atbilstības apliecinājumiem un apstiprinājumiem.

8. Latvijā atzītos atbilstības apliecinājumus un apstiprinājumus uzņēmējs glabā vismaz 10 gadus no pēdējās preces piedāvāšanas tirgū, ja normatīvajos aktos nav noteikts cits termiņš.

9. Pēc atbilstības novērtēšanas valsts uzraudzības institūciju pieprasījuma reģistrs bez maksas sniedz nepieciešamo informāciju par reģistrētajiem atbilstības apliecinājumiem un apstiprinājumiem. Pārējām fiziskajām un juridiskajām personām informāciju par reģistrētajiem atbilstības apliecinājumiem un apstiprinājumiem sniedz saskaņā ar ekonomikas ministra apstiprināto cenrādi.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Ekonomikas ministrs A.Kalvītis
Pielikums
Ministru kabineta
2000.gada 30.maija noteikumiem Nr.184
Atbilstības apliecinājumā un apstiprinājumā ietveramā informācija

1. Atbilstības apliecinājuma vai apstiprinājuma izsniedzējas institūcijas nosaukums, adrese, reģistrācijas numurs un atsauce uz akreditāciju.

2. Atbilstības apliecinājuma vai apstiprinājuma numurs.

3. Preces ražotāja vai piegādātāja nosaukums, adrese un reģistrācijas numurs.

4. Preces vai kvalitātes nodrošināšanas sistēmas identifikācijas numurs, tips, veids un marka. Precēm papildus norādāms Eiropas Savienības kombinētās nomenklatūras astoņzīmju kods.

5. Atsauce uz normatīvo aktu vai standartu, kura prasības ir ievērotas.

6. Atbilstības apliecinājuma vai apstiprinājuma izsniegšanas pamatojums, arī atsauce uz testēšanas rezultātiem.

7. Atbilstības apliecinājuma vai apstiprinājuma izsniedzējas institūcijas atbildīgās amatpersonas paraksts un tā atšifrējums, datums un izsniegšanas vieta.

8. Atbilstības apliecinājuma vai apstiprinājuma izsniedzējas institūcijas zīmogs.

9. Atbilstības apstiprinājuma vai apliecinājuma derīguma termiņš.

Ekonomikas ministrs A.Kalvītis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Ārvalstīs izdoto atbilstības novērtēšanas apstiprinājumu un apliecinājumu atzīšanas kārtība Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 184Pieņemts: 30.05.2000.Stājas spēkā: 03.06.2000.Zaudē spēku: 01.05.2004.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 201/204, 02.06.2000.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
7511
03.06.2000
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"