Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2010. gada 2. februāra noteikumus Nr. 104 "Pārtikas uzņēmumu atzīšanas un reģistrācijas kārtība".
Ministru kabineta noteikumi Nr.127

Rīgā 2003.gada 18.martā (prot. Nr.16 25.§)
Pārtikas uzņēmumu darbības atzīšanas un reģistrācijas kārtība
Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 5.panta ceturto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka pārtikas uzņēmumu darbības atzīšanas un reģistrācijas kārtību.

2. Pārtikas un veterinārais dienests atzīst pārtikas uzņēmumu darbības, kas saistītas ar gaļas ieguvi, pārtikas apstrādi, pārstrādi, ražošanu, saldēšanu, uzglabāšanu un iesaiņošanu (darbības ar katru pārtikas grupu attiecīgajos pārtikas aprites posmos un atrašanās vietās), saskaņā ar šo noteikumu II nodaļu. Ja pārtikas uzņēmuma darbība nav saistīta ar kādu no minētajiem darbības veidiem, Pārtikas un veterinārais dienests attiecīgo darbību reģistrē saskaņā ar šo noteikumu III nodaļu.

3. Pārtikas uzņēmums ar tā darbības atzīšanu vai reģistrāciju saistītos Pārtikas un veterinārā dienesta izdevumus sedz saskaņā ar zemkopības ministra apstiprinātu cenrādi.

4. Pārtikas un veterinārais dienests nodrošina atzīšanas vai reģistrācijas procesā iegūtās informācijas neizpaušanu, izņemot informāciju par iespējamo kaitējumu cilvēka veselībai, dzīvībai vai videi.

II. Pārtikas uzņēmuma darbības atzīšana

5. Pārtikas uzņēmumi, kuru darbība saistīta ar gaļas ieguvi, pārtikas apstrādi, pārstrādi, ražošanu, saldēšanu, uzglabāšanu un iesaiņošanu, iesniedz Pārtikas un veterinārā dienesta teritoriālajā struktūrvienībā uzņēmuma darbības atzīšanas iesniegumu. Iesniegumā norāda:

5.1. uzņēmuma nosaukumu, juridisko adresi, atrašanās vietas adresi, tālruņa un faksa numuru, e-pasta adresi;

5.2. uzņēmuma reģistrācijas numuru uzņēmumu reģistrā vai komercsabiedrības vai individuālā komersanta reģistrācijas numuru komercreģistrā (iesniegumam pievieno reģistrācijas apliecības kopiju);

5.3. pārtikas aprites posmu un pārtikas produktu grupas nosaukumu.

6. Pārtikas un veterinārais dienests 10 darbdienu laikā izskata iesniegumu par uzņēmuma darbības atzīšanu un vienojas ar iesniedzēju par pārtikas uzņēmuma darbības atzīšanas procedūras uzsākšanas datumu.

7. Lai varētu pieņemt motivētu lēmumu par pārtikas uzņēmuma darbības atzīšanu, Pārtikas un veterinārais dienests inspicē attiecīgo pārtikas uzņēmumu un sagatavo ziņojumu (divos eksemplāros). Ziņojuma pirmo eksemplāru izsniedz pārtikas uzņēmumam, bet otrais eksemplārs glabājas Pārtikas un veterinārajā dienestā. Ziņojums ir derīgs 30 dienas pēc inspekcijas pabeigšanas.

8. Pārtikas un veterinārais dienests 10 darbdienu laikā pēc inspekcijas veikšanas pieņem un rakstiski paziņo pārtikas uzņēmumam savu lēmumu. Ja pieņemts lēmums par uzņēmuma darbības atzīšanu, paziņojumā norāda piešķirto atzīšanas pagaidu numuru (uz laiku līdz trim mēnešiem). Ja pieņemts lēmums atteikt uzņēmuma darbības atzīšanu, paziņojumā norāda atteikuma iemeslu.

9. Triju mēnešu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par pārtikas uzņēmuma atzīšanu un atzīšanas pagaidu numura piešķiršanas Pārtikas un veterinārais dienests atkārtoti inspicē pārtikas uzņēmumu.

10. Ja Pārtikas un veterinārais dienests atkārtotajā inspekcijā konstatē, ka pārtikas uzņēmums atbilst normatīvajos aktos par pārtiku un pārtikas apriti noteiktajām prasībām, tam piešķir atzīšanas numuru, iekļauj speciālajā pārtikas uzņēmumu reģistrā un izsniedz atzīšanas apliecību. Apliecībā norāda:

10.1. pārtikas uzņēmuma nosaukumu, juridisko adresi un atrašanās vietas adresi;

10.2. uzņēmuma reģistrācijas numuru uzņēmumu reģistrā vai komercsabiedrības vai individuālā komersanta reģistrācijas numuru komercreģistrā;

10.3. pārtikas aprites posmu un pārtikas produktu grupas nosaukumu;

10.4. piešķirto atzīšanas numuru.

11. Ja Pārtikas un veterinārais dienests atkārtotajā inspekcijā konstatē, ka pārtikas uzņēmums neatbilst normatīvajos aktos par pārtiku un pārtikas apriti noteiktajām prasībām, Pārtikas un veterinārais dienests pieņem lēmumu atteikt pārtikas uzņēmuma darbības atzīšanu un anulē pagaidu atzīšanas numuru.

12. Pārtikas uzņēmums atzīšanas numuru norāda:

12.1. pavadzīmē ar Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtu numuru, ja tajā ir vismaz viena pārtikas preču pozīcija;

12.2. pavadzīmē ar Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtu numuru alko­holam – saskaņā ar normatīvajiem aktiem akcīzes preču aprites jomā un normatīvajiem aktiem par pavadzīmēm ar Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtiem numuriem;

12.3. pārtikas preču marķējumā — atbilstoši normatīvajos aktos par pārtikas preču marķējumu noteiktajām prasībām.

(Grozīts ar MK 24.03.2009. noteikumiem Nr.261)

III. Pārtikas uzņēmuma darbības reģistrācija

13. Pārtikas uzņēmumi, kuru darbība nav saistīta ar gaļas ieguvi, pārtikas apstrādi, pārstrādi, ražošanu, saldēšanu, uzglabāšanu un iesaiņošanu, iesniedz Pārtikas un veterinārā dienesta teritoriālajā struktūrvienībā darbības reģistrācijas iesniegumu. Iesniegumā norāda:

13.1. uzņēmuma nosaukumu, juridisko adresi un atrašanās vietas adresi, tālruņa un faksa numuru, e-pasta adresi;

13.2. uzņēmuma reģistrācijas numuru uzņēmumu reģistrā vai komercsabiedrības vai individuālā komersanta reģistrācijas numuru komercreģistrā (pieteikumam pievieno reģistrācijas apliecības kopiju);

13.3. pārtikas aprites posmu un pārtikas produktu grupas nosaukumu.

14. Pārtikas un veterinārais dienests 10 darbdienu laikā piešķir pārtikas uzņēmumam reģistrācijas numuru, iekļauj speciālajā pārtikas uzņēmumu reģistrā un izsniedz reģistrācijas apliecību. Apliecībā norāda:

14.1. uzņēmuma nosaukumu un adresi;

14.2. uzņēmuma reģistrācijas numuru uzņēmumu reģistrā vai komercsabiedrības vai individuālā komersanta reģistrācijas numuru komercreģistrā;

14.3. pārtikas aprites posmu, pārtikas produktu grupas nosaukumu un darbības jomu;

14.4. piešķirto reģistrācijas numuru.

15. Pārtikas uzņēmums reģistrācijas apliecību novieto patērētājam redzamā vietā.

IV. Izmaiņas pārtikas uzņēmumu darbībā

16. Pārtikas uzņēmums rakstiski informē Pārtikas un veterināro dienestu šādos gadījumos:

16.1. ja paredzēts mainīt pārtikas produktu grupu vai uzņēmuma faktisko atrašanās vietu;

16.2. ja uzņēmumam mainījies kāds rekvizīts (nosaukums, juridiskā adrese, atrašanās vietas adrese, reģistrācijas numurs). Uzņēmums informē Pārtikas un veterināro dienestu 10 darbdienu laikā pēc grozījumu izdarīšanas statūtos;

16.3. ja uzņēmums normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izbeidz darbību pārtikas apritē atzītajā vai reģistrētajā jomā. Uzņēmums informē Pārtikas un veterināro dienestu 10 darbdienu laikā pēc attiecīgās darbības izbeigšanas;

16.4. ja uzņēmumu paredzēts reorganizēt vai pārreģistrēt.

(Grozīts ar MK 24.03.2009. noteikumiem Nr.261)

17. Pārtikas un veterinārais dienests izvērtē šo noteikumu 16.punktā minēto informāciju un pieņem attiecīgu lēmumu:

17.1. par nepieciešamību veikt pārtikas uzņēmuma inspekciju;

17.2. par atbilstošu grozījumu izdarīšanu atzīšanas vai reģistrācijas apliecībā un speciālajā pārtikas uzņēmumu reģistrā.

18. (Svītrots ar MK 24.03.2009. noteikumiem Nr.261.)

V. Noslēguma jautājumi

19. Noteikumu 5. un 6.punktā noteiktās prasības, 8.punktā noteiktā prasība attiecībā uz piešķirto pagaidu atzīšanas numuru, 9.punktā noteiktā prasība attiecībā uz atkārtotas inspekcijas veikšanu un 10.punktā noteiktās prasības neattiecas uz pārtikas uzņēmumiem, kuru darbība saistīta ar gaļas ieguvi, pārtikas apstrādi, pārstrādi, ražošanu, saldēšanu, uzglabāšanu un iesaiņošanu un kuri ir uzsākuši savu darbību un pieteikušies Pārtikas un veterinārajā dienestā likumā noteiktajā kārtībā.

20. Pārtikas uzņēmumi, kuru darbība saistīta ar gaļas ieguvi, pārtikas apstrādi, pārstrādi, ražošanu, saldēšanu, uzglabāšanu un iesaiņošanu un kuri ir uzsākuši savu darbību un pieteikušies Pārtikas un veterinārajā dienestā likumā noteiktajā kārtībā, līdz 2003.gada 30.aprīlim vienojas ar Pārtikas un veterināro dienestu par pārtikas uzņēmuma atzīšanu šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

21. Pārtikas uzņēmumiem, kuru darbība nav saistīta ar gaļas ieguvi, pārtikas apstrādi, pārstrādi, ražošanu, saldēšanu, uzglabāšanu un iesaiņošanu un kuri ir uzsākuši savu darbību un pieteikušies Pārtikas un veterinārajā dienestā likumā noteiktajā kārtībā, Pārtikas un veterinārais dienests līdz 2003.gada 31.martam izsniedz reģistrācijas apliecību.

Ministru prezidents E.Repše

Zemkopības ministrs M.Roze
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Pārtikas uzņēmumu darbības atzīšanas un reģistrācijas kārtība Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 127Pieņemts: 18.03.2003.Stājas spēkā: 22.03.2003.Zaudē spēku: 15.12.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 45, 21.03.2003.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
72965
{"selected":{"value":"01.04.2009","content":"<font class='s-1'>01.04.2009.-14.12.2009.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"01.04.2009","iso_value":"2009\/04\/01","content":"<font class='s-1'>01.04.2009.-14.12.2009.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"22.03.2003","iso_value":"2003\/03\/22","content":"<font class='s-1'>22.03.2003.-31.03.2009.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
01.04.2009
87
1
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"