Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Tieslietu ministrijas instrukcija Nr. 1-2/1

Rīgā 2003. gada 10. janvārī

Minimālā apdrošināšanas summa zvērinātu tiesu izpildītāju individuālajam apdrošināšanas līgumam un apdrošināšanas līguma obligātie noteikumi

Izdota saskaņā ar Tiesu izpildītāju likuma 37.panta trešo daļu

1. Šī instrukcija nosaka minimālo apdrošināšanas summu zvērināta tiesu izpildītāja individuālajam apdrošināšanas līgumam un apdrošināšanas līguma obligātos noteikumus.

2. Minimālais atbildības limits individuālajam apdrošināšanas līgumam ir 30 000 LVL. Maksimālo apdrošinājuma summu var izvēlēties apdrošinājuma ņēmējs, vienojoties ar apdrošinātāju.

3. Apdrošinājuma ņēmējs ir zvērināts tiesu izpildītājs vai zvērināta tiesu izpildītāja aizvietotājs, slēdzot individuālo apdrošināšanas līgumu.

4. Apdrošinātais ir zvērināts tiesu izpildītājs, viņa palīgs un zvērināta tiesu izpildītāja kandidāts, aizvietojot zvērinātu tiesu izpildītāju, un zvērināta tiesu izpildītāja aizvietotājs.

5. Trešās personas ir personas, kas nav apdrošinājuma ņēmējs vai apdrošinātais.

6. Apdrošināšanas objekts ir civiltiesiskā atbildība par trešajām personām radītajiem zaudējumiem zvērināta tiesu izpildītāja profesionālās darbības rezultātā.

7. Apdrošināšanas gadījums ir zaudējumi trešajām personām, kuri cēloņsakarīgi radušies Apdrošinātā kļūdas vai neuzmanības dēļ, veicot zvērināta tiesu izpildītāja profesionālo darbību polisē norādītajā tiesu apgabalā, un kas atklāti apdrošināšanas seguma teritorijā, apdrošināšanas perioda laikā un par kuriem viņš / viņa ir civiltiesiski atbildīgs saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanu. Apdrošināšanas sabiedrība sedz arī finansiālos zaudējumus zvērināta tiesu izpildītāja palīga vai zvērināta tiesu izpildītāja kandidāta kļūdas vai neuzmanības dēļ, par kuru Apdrošinātais ir atbildīgs saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanu.

8. Apdrošināšanas periods ir ne mazāks kā viens gads.

9. Pagarinātais zaudējumu atklāšanas (ziņošanas) periods ir trīs gadi, kas sākas apdrošināšanas perioda beigās un beidzas pēc trīs gadiem. Ja zaudējumu pieteikums ir iesniegts pagarinātā zaudējumu atklāšanas perioda pēdējā dienā, tas tiek uzskatīts par iesniegtu termiņā. Pagarinātais zaudējumu atklāšanas periods tiek nodrošināts bez papildu prēmijas maksājuma.

10. Apdrošināšanas seguma teritorija ir Latvijas teritorija.

Tieslietu ministrs A. Aksenoks

Saskaņots:

Finanšu ministrs V. Dombrovskis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Minimālā apdrošināšanas summa zvērinātu tiesu izpildītāju individuālajam apdrošināšanas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Tieslietu ministrija Veids: instrukcija Numurs: 1-2/1Pieņemts: 10.01.2003.Stājas spēkā: 15.01.2003.Zaudē spēku: 01.01.2005.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 6, 14.01.2003.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
70139
15.01.2003
86
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"