Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 302

Par valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma izsoles organizēšanas noteikumiem

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Apstiprināt pievienotos Valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma izsoles organizēšanas noteikumus.

2. Valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma izsoles organizēšanas noteikumi piemērojami, organizējot pašvaldību īpašuma izsoles Latvijas Republikas Ministru Padomes 1991. gada 31. jūlija lēmuma Nr. 198 «Par eksperimentu tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un sadzīves pakalpojumu mazo objektu privatizācijā» 2. punktā noteiktajās pilsētās un rajonos, kā arī organizējot valsts īpašuma izsoles.

3. Izsoles organizējamas brīvdienās, izņemot svinamās dienas.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētāja vietnieks I. BIŠERS

Latvijas Republikas valdības lietu ministra vietnieks V. ZEIKATS

Rīgā 1991. gada 5. novembrī

APSTIPRINĀTI
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
199l. gada 5. novembra lēmumu Nr. 302

Valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma izsoles organizēšanas
NOTEIKUMI

1. Valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma izsoles organizēšanas noteikumi (tālāk tekstā - «noteikumi») paredz kārtību, kādā organizējamas valsts īpašumā un pašvaldību īpašumā esošo objektu izsoles atbilstoši valsts īpašuma konversijas pamatprincipiem, Latvijas Republikas likumiem un Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmumiem par attiecīgo nozaru privatizāciju.

2. Izsoles organizē valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma privatizācijas komisijas (tālāk tekstā - «privatizācijas komisija») pēc tam, kad valsts institūcijas vai pašvaldību institūcijas pieņēmušas lēmumu par attiecīgā objekta privatizāciju. Pēc valsts un pašvaldību institūciju priekšlikuma privatizācijas komisija var noteikt izsoles papildnoteikumus, kuri nedrīkst būt pretrunā ar šajos noteikumos paredzēto kārtību.

3. Pašvaldību institūcijas var piedalīties valsts īpašumā esošo objektu izsolē un būt izsoles dalībnieki ar visiem šajos noteikumos norādītajiem pienākumiem un atbildību.

4. Attiecīgā privatizācijas komisija apstiprina izsoles sagatavošanas darba grupu vai uztic izsoli specializētām sabiedrībām (uzņēmumiem).

IZSOLES DARBA ORGANIZĀCIJA UN INFORMĀCIJA PAR PRIVATIZĒJAMO OBJEKTU

5. Privatizācijas komisija izveido un apstiprina izsoles sagatavošanas darba grupu. Darba grupas sastāvā jābūt izsoles vadītājam, grāmatvedim un protokolistam. Bez tam darba grupā var būt privatizācijas komisijas locekļi un citas pieaicinātās personas (speciālisti). Valsts īpašuma konversijas departamentam ir tiesības deleģēt uz izsoles sagatavošanas darba grupu savu pārstāvi.

6. Ja izsoles organizēšana tiek uzticēta specializētai sabiedrībai (uzņēmumam), privatizācijas komisija izveido un apstiprina izsoles sagatavošanas darba grupu, kuras vadītājs ir viens no privatizācijas komisijas locekļiem.

7. Privatizācijas komisija organizē objekta izsoli ne vēlāk kā trīs mēnešus pēc tam, kad pieņemts lēmums par šī objekta privatizāciju.

8. Attiecīgās institūcijas, pieņemot lēmumu par izsoles organizēšanu, nosaka izsoles veidu. Var tikt organizētas šādas izsoles:

8.1. izsole, kurā piedalās tikai izraudzītie pretendenti, kas vēlas iegūt izsolāmo objektu savā īpašumā;

8.2. izsole, kurā piedalās fiziskās personas un fizisko personu grupas;

8.3. izsole, kurā piedalās juridiskās personas;

8.4. izsole, kurā piedalās privatizējamā objektā strādājošie.

9. Privatizācijas komisijas vismaz mēnesi pirms izsoles publicē vietējā vai republikāniskajā presē vai speciālā izdevumā šādas ziņas:

9.1. privatizējamā objekta nosaukumu un adresi;

9.2. izsoles organizatoru adresi, tālruņa numuru un darba laiku;

9.3. izsoles vietu un laiku;

9.4. izsoles dalībnieku reģistrācijas vietu, datumu un laiku;

9.5. izsolāmā objekta apskates laiku un kārtību;

9.6. izsolāmā objekta galvenos ekonomiskos un tehniskos rādītājus;

9.7. izsolāma objekta pārdošanas sākumcenu;

9.8. izsoles noteikumus un objekta tālākās izmantošanas noteikumus.

Šīs ziņas par izsolāmo objektu izsoles sagatavošanas darba grupa vienlaikus nosūta arī Valsts īpašuma konversijas departamentam un atzīmē uzskaites žurnālā, kurā laikrakstā vai speciālā izdevumā un kura datumā tās publicētas.

10. Izsoles dalībniekiem ir tiesības iepazīties ar privatizējamā objekta pārdošanas noteikumiem, kā arī ar papildu ekonomiskajiem un tehniskajiem rādītājiem, kuri raksturo objekta darbību pēdējos trijos gados, un ar citu nepieciešamo dokumentāciju. Šīs ziņas izsoles dalībniekiem izsniedz attiecīgā izsoles sagatavošanas darba grupa vai specializētā sabiedrība (uzņēmums).

IZSOLES DALĪBNIEKU REĢISTRĀCIJA

11. Par izsoles dalībnieku var kļūt maksātspējīga fiziskā persona vai fizisko personu grupa, ja šīs personas ir Latvijas Republikas pastāvīgi iedzīvotāji, vai juridiskā persona, kas nomaksājusi izsoles reģistrācijā nodevu un dalībnieka drošības naudu.

12. Fizisko personu grupai, lai piedalītos izsolē, jāuzrāda notariāli apstiprināts šīs grupas dibināšanas līgums, kurā norādīts:

12.1. dalībnieku vārds, tēvvārds un uzvārds;

12.2. katra dalībnieka ieguldījuma daļa;

12.3. grupas pārstāvis (pilnvarotā persona) izsolē un viņa pilnvaras.

13. Līdz reģistrācijai izsoles dalībniekam (pilnvarotajai personai) jāpārskaita privatizācijas komisijas norādītajā bankas kontā izsoles reģistrācijas nodeva - 100 rubļu, kā arī jāiemaksā drošības nauda - 5 procenti no izsolāma objekta pārdošanas sākumcenas.

14. Izsoles sagatavošanas darba grupa reģistrē izsoles dalībniekus presē norādītajos termiņos. Reģistrāciju pārtrauc 3 dienas pirms izsoles sākuma.

15. Personām, kas vēlas reģistrēties par izsoles dalībniekiem, jāuzrāda privatizācijas komisijai šādi dokumenti:

15.1. pase ar atzīmi par pastāvīgo dzīvesvietu republikā;

15.2. kvīts par izsoles reģistrācijas nodevas nomaksu;

15.3. kvīts par drošības naudas iemaksu;

15.4. izsolāmā objekta izmantošanas koncepcija. Tā jāiesniedz 3 dienas pirms izsoles dalībnieku reģistrācijas sākuma, ja tiek organizēta 8.1. apakšpunktā noteiktā izsole.

16. Piereģistrētajam izsoles dalībniekam izsoles sagatavošanas darba grupa izsniedz reģistrācijas apliecību (1. pielikums).

Izsoles dalībniekus reģistrē žurnālā, ierakstot šādas ziņas:

- kārtas numuru;

- vārdu, tēvvārdu, uzvārdu (juridiskās personas pilnu nosaukumu);

- adresi;

- atzīmi par izsoles reģistrācijas nodevas un drošības naudas nomaksu.

Privatizācijas komisijām un to izveidotajām izsoles sagatavošanas darba grupām nav tiesību līdz izsoles sākumam iepazīstināt citas fiziskās un juridiskās personas ar ziņām par izsoles dalībniekiem.

17. Izsoles dalībnieks netiek reģistrēts:

17.1. ja nav vēl iestājies vai ir jau beidzies reģistrācijas termiņš;

17.2. ja nav uzrādīti visi šo noteikumu 12. un 15. punktā norādītie dokumenti.

18. Ja noteiktajā reģistrācijas laikā ir piereģistrējies tikai viens izsoles dalībnieks, tad privatizācijas komisija izziņo atkārtotu izsoli un dalībnieku reģistrāciju šajos noteikumos paredzētajos termiņos. Privatizācijas komisijai ir tiesības grozīt izsoles noteikumus, ja tas ir nepieciešams.

Ja pirmās reģistrācijas laikā ir piereģistrējies tikai viens izsoles dalībnieks, viņam ir tiesības pieprasīt atpakaļ iemaksāto reģistrācijas nodevu un drošības naudu. Privatizācijas komisijai 7 dienu laikā jāizmaksā pieprasītā summa. Ja dalībnieks nepieprasa iemaksāto summu, tad viņam ir tiesības saņemt jaunu reģistrācijas apliecību un piedalīties atkārtotajā izsolē bez šo noteikumu 15. punktā minēto dokumentu uzrādīšanas. Ja izsoles dalībnieks neierodas uz pārreģistrāciju, viņš zaudē tiesības piedalīties atkārtotajā izsolē un viņam 7 dienu laikā tiek izmaksāta atpakaļ drošības nauda. Reģistrācijas nodeva šai gadījumā netiek atmaksāta.

IZSOLES KĀRTĪBA

19. Izsole notiek ne agrāk kā vienu mēnesi pēc tam, kad ziņas par privatizējamo objektu publicētas attiecīgajā preses izdevumā.

20. Izsole notiek tikai tajos gadījumos, ja uz izsoli ierodas ne mazāk kā divi dalībnieki, kas piereģistrēti noteiktajā kārtībā. Dalībniekiem, kuri nav ieradušies uz izsoli, tiek atmaksāta drošības nauda. Izsoles reģistrācijas nodeva netiek atmaksāta.

21. Ja noteiktajā laikā uz izsoli ierodas tikai viens dalībnieks tad izsoles vadītājs gaida divas stundas, bet pēc tam paziņo, ka izsole nav notikusi, un iepazīstina ieradušos dalībnieku ar viņa tiesībām, kuras paredzētas šo noteikumu 18. punktā.

22. Pie ieejas izsoles telpas izsoles dalībnieki uzrāda reģistrācijas apliecību, uz kuras pamata viņiem izsniedz kartīti ar numuru, kas atbilst reģistrācijas žurnālā un reģistrācijas apliecībā ierakstītajam kārtas numuram.

23. Personas, kas vēlas piedalīties izsolē kā skatītāji, tiek ielaistas zālē, ja viņas uzrāda ieejas biļeti. Ieejas biļetes cenu nosaka attiecīgā privatizācijas komisija. Ieejas maksa netiek ņemta no pašvaldības un Valsts īpašuma konversijas departamenta pilnvarotajiem izsoles novērotajiem, kā arī no žurnālistiem.

24. Izsole tiek protokolēta (2. pielikums).

25. Izsoles1 vadītājs, atklājot izsoli, raksturo pārdodamo objektu (uzņēmumu), paziņo tā pārdošanas sākumcenu, kā arī summu, par kādu cena paaugstināma ar katru nākamo solījumu.

Cenas pieauguma summu nosaka attiecīgā izsoles sagatavošanas darba grupa. Šī summa nevar būt mazāka par vienu procentu no objekta pārdošanas sākumcenas un lielāka par 50000 rubļu.

Izsoles gaitā tās vadītājam ir tiesības samazināt cenas pieauguma summu minētajos šīs summas pieauguma ietvaros.

Izsoles dalībnieki solīšanas procesā paceļ savu kartīti ar numuru. Izsoles vadītājs atkārto pirmā solītāja numuru un viņa piedāvāto cenu. Ja neviens no dalībniekiem vairs augstāku cenu nepiedāvā, tad izsoles vadītājs trīs reizes atkārto pēdējo augstāko cenu un fiksē to ar āmura piesitienu. Pēc piesitiena objekts ir pārdots personai, kas solījusi pēdējo augstāko cenu. Dalībnieka numurs un solītā cena tiek ierakstīti protokolā.

26. Dalībnieks, kas piedāvājis visaugstāko cenu, pēc nosolīšanas nekavējoties uzrāda izsoles sagatavošanas darba grupai savu reģistrācijas apliecību un ar savu parakstu protokolā apliecina tur uzrādītās cenas atbilstību nosolītajai cenai. Izsoles dalībnieks, kurš objektu nosolījis, bet nevar uzrādīt izsoles sagatavošanas darba grupai reģistrācijas apliecību un neparakstās protokolā, tādējādi ir atteicies no nosolītā objekta. Pēc izsoles sagatavošanas darba grupas vadītāja lēmuma viņš tiek svītrots no dalībnieku saraksta, kā arī viņam netiek izmaksāta atpakaļ reģistrācijas nodeva un drošības nauda. Ja pēc tam izsolē ir palikuši vismaz divi dalībnieki, tad tiek izdarīts attiecīgs ieraksts protokolā un izsole tūliņ tiek atkārtota, bet, ja palicis tikai viens dalībnieks, - tiek izziņota atkārtota izsole saskaņā ar šiem noteikumiem.

27. Pēc visu protokola eksemplāru parakstīšanas dalībnieks, kurs nosolījis objektu, saņem izziņu pēc noteiktas veidlapas (3. pielikums). Šīs izziņas divi eksemplāri tiek izsniegti dalībniekam, kas vienu eksemplāru nodod bankas iestādei.

28. Ja izsoles vadītājs vai izsoles sagatavošanas darba grupa konstatē, ka pircēji atturas no tālāksolīšanas pēc savstarpējas norunas vai objekta (uzņēmuma) cena ir pieaugusi mazāk par 5 procentiem no tā pārdošanas sākumcenas, izsoli var uzskatīt par nenotikušu. Šīs izsoles dalībnieki, kas vēlas piedalīties atkārtotā izsolē, par to rakstiski paziņo izsoles sagatavošanas darba grupai un iemaksā jaunu reģistrācijas nodevu. Pēc šo noteikumu 15.2. un 15.3. apakšpunktā minēto dokumentu uzrādīšanas viņiem tiek izsniegtas jaunas dalībnieku reģistrācijas apliecības.

29. Vienu un to pašu objektu pēc vieniem un tiem pašiem izsoles noteikumiem var pārdot tikai divās izsolēs. Trešajā reizē attiecīgajai valsts vai pašvaldības institūcijai ir jāgroza šī objekta izsoles noteikumi.

NORĒĶINS PAR PRIVATIZĒTO OBJEKTU

30. Izsoles dalībniekam, kas nosolījis augstāko cenu, izsniegtā izziņa ir derīga 10 dienas no tās izsniegšanas brīža. Šajā laikā dalībniekam ir jāiemaksā summa, ko veido starpība starp nosolīto cenu (vai obligāto iemaksas daļu, ja tiek pirkts uz nomaksu pa daļām) un drošības naudu. Izsoles reģistrācijas nodeva norēķinos par nosolīto objektu netiek ieskaitīta.

31. Ja izsoles dalībnieks 10 dienu laika nav iesniedzis privatizācijas komisijai bankas dokumentu par attiecīgo norēķinu nokārtošanu, viņš zaudē tiesības uz privatizējamo objektu. Izsole šai gadījumā tiek paziņota par nenotikušu. Reģistrācijas nodeva un drošības nauda šādam dalībniekam netiek atmaksāta. Atkārtota izsole tiek izziņota saskaņā ar šiem noteikumiem.

32. Izsoles dalībniekiem, kas nav nosolījuši privatizējamo objektu, nedēļas laikā tiek atmaksāta drošības nauda.

33. Lai norēķinātos par iegādāto objektu, fiziskās un juridiskās personas var izmantot:

33.1. valsts vienreizējas izmaksas un kredītus;

33.2. Latvijas Republikā apgrozībā esošo naudu;

33.3. konvertējamu valūtu pēc Latvijas Bankas apstiprinātā kursa;

33.4. vērtspapīrus, kas Latvijas Republikā atzīti par savstarpēju norēķinu dokumentiem;

33.5. citus maksāšanas līdzekļus un aizdevumus.

IZSOLES REZULTĀTU APSTIPRINĀŠANA

34. Privatizācijas komisijas izveidotā izsoles sagatavošanas darba grupa pēc tam, kad saņemti bankas dokumenti par norēķinu nokārtošanu, saskaņā ar šo noteikumu 30. punktu iesniedz attiecīgajai privatizācijas komisijai visus nepieciešamos dokumentus par notikušo izsoli un tās rezultātiem.

35. Privatizācijas komisijas saņem šādus dokumentus:

35.1. izsoles protokolu par attiecīgā īpašuma privatizāciju (3 eksemplāros);

35.2. bankas dokumentus par šo noteikumu 30. punktā norādīto maksājumu nokārtošanu.

Pēc šo dokumentu saņemšanas attiecīgā privatizācijas komisija apstiprina izsoles rezultātus.

Izsoles protokola pirmais eksemplārs un bankas dokumenti paliek privatizācijas komisijā, bet protokola otrais eksemplārs tiek nosūtīts Valsts īpašuma konversijas departamentam.

36. Ne vēlāk kā viena mēneša laikā bijušais īpašnieks vai tā pilnvarota institūcija noslēdz ar personu, kas nosolījusi objektu, notariāli apstiprinātu pirkšanas-pārdošanas līgumu.

NENOTIKUŠAS UN SPĒKĀ NEESOŠAS IZSOLES

37. Izsole uzskatāma par nenotikušu:

37.1. ja par izsoles dalībnieku reģistrācijas laiku un vietu nav bijusi informācija attiecīgajā laikrakstā vai speciālā izdevumā vai ja izsole tikusi izziņota, pārkāpjot šos noteikumus;

37.2. ja tiek konstatēts, ka nepamatoti noraidīta kāda dalībnieka piedalīšanās izsolē vai nepareizi noraidīts kāds pārsolījums;

37.3. ja tiek konstatēts, ka bijusi noruna atturēt kādu no piedalīšanās izsolē;

37.4. ja objektu pirkusi persona, kurai nav tiesību piedalīties izsolē;

37.5. ja dalībnieku reģistrācija un izsole notiek citā laikā un vietā, nekā izziņots presē vai speciālā izdevumā publicētajā informācijā;

37.6. ja objekts pārdots pirms presē vai speciālā izdevumā publicētajā informācijā norādītā termiņa;

37.7. šo noteikumu 18., 21., 26., 28. un 31. punktā minētajos gadījumos.

Lēmumu par izsoles atzīšanu par nenotikušu pieņem attiecīgā privatizācijas komisija vai institūcija. Lēmumu var pārsūdzēt tiesā.

Pēc nenotikušas izsoles tās dalībniekiem nedēļas laikā tiek atmaksāta drošības nauda, izņemot šo noteikumu 18., 21., 26., 28. un 31. punktā noteiktos gadījumus.

38. Ja izsoles darījums likumā noteiktajā kārtībā atzīts par spēkā neesošu, arī notikusī izsole atzīstama par spēkā neesošu.

Ja izsole ir atzīta par spēkā neesošu attiecīgās privatizācijas komisijas vai izsoles sagatavošanas darba grupas vainas dēļ, tad visus sakarā ar to radušos zaudējumus sedz privatizācijas komisija vai specializētā sabiedrība (uzņēmums), kam uzticēta izsoles organizēšana. Privatizācijas komisijas un specializētās sabiedrības (uzņēmuma) darbinieki ir atbildīgi likuma noteiktajā kārtībā.

1. pielikums
Valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma
izsoles organizēšanas noteikumiem

____________________________________________________________________________
(privatizācijas komisijas nosaukums un adrese)

____________________________________________________________________________
 

REĢISTRĀCIJAS APLIECĪBA Nr._________

____________________________________________________________________________
(izsoles dalībnieka vārds, tēvvārds, uzvārds, adrese, tālruņa numurs)

dzīv. _______________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

nomaksājis reģistrācijas nodevu ___________________________________________________
(summa ar cipariem un vārdiem)

un drošības naudu _____________________________________________________________
(summa ar cipariem un vārdiem)

un ieguvis tiesības piedalīties izsolē, kura notiks __________________________________

_________________________________________________________ un kurā tiks izsolīts
(izsoles laiks un vieta)

____________________________________________________________________________
(privatizējamā objekta nosaukums un adrese)

____________________________________________________________________________

Izsolāmā objekta pārdošanas sākumcena __________________________________________

____________________________________________________________________________
(summa ar cipariem un vārdiem)

Apliecība izdota ______________________________________________________________
(datums)

Reģistrators      
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

       

Z.v.

 

 

2. pielikums
 
Valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma izsoles
organizēšanas noteikumiem

APSTIPRINĀTS

ar _____________________________
(privatizācijas komisijas nosaukums)

19___ gada "____"  ______________

lēmumu Nr._____

 

(privatizācijas komisijas nosaukums un adrese)

IZSOLES PROTOKOLS Nr.____

Izsoles laiks un vieta ____________________________________________________________

____________________________________________________________________________

Izsolāmā objekta nosaukums un adrese ______________________________________________

____________________________________________________________________________

Izsolāmā objekta pārdošanas sākumcena _____________________________________________

____________________________________________________________________________
(summa ar cipariem un vārdiem)

Izsolē piedāvātā augstākā cena ____________________________________________________

____________________________________________________________________________
(summa ar cipariem un vārdiem)

____________________________________________________________________________
(izsoles dalībnieks, kurš par objektu nosolījis augstāko cenu;

____________________________________________________________________________
viņa vārds, tēvvārds, uzvārds un reģistrācijas kartītes numurs)

Pircējam 10 dienu laikā jāpārskaita privatizācijas komisijas norādītajā kontā

____________________________________________________________________________
(summa ar cipariem un vārdiem)

Pircējs apņemas nomaksāt visu summu pēc šādiem noteikumiem:

____________________________________________________________________________
(samaksas noteikumi)

____________________________________________________________________________

 

 

Izsoles sagatavošanas grupas vadītājs

     

(nosolītā objekta

     
   

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

pircēja vārds, tēvvārds, uzvārds)

Grāmatvedis

     
   

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

(paraksts)

Protokolists

     
   

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

Z. v.

 

3. pielikums
Valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma
izsoles organizēšanas noteikumiem

 

(privatizācijas komisijas nosaukums un adrese)

 

IZZIŅA
norēķinam par izsolē iegūto objektu

 

(izsoles dalībnieka, izsolāmā objekta nosolītāja,

,

vārds, tēvvārds, uzvārds)

dzīv.

,

(adrese un tālruņa numurs)

izsolē, kas notika

,

 ieguva īpašumā
 

 (datums un vieta)

 
 
 

(objekta nosaukums un adrese)

 
par summu  
  (summa ar cipariem un vārdiem)
Iemaksāta drošības nauda  
  (summa ar cipariem un vārdiem)

Līdz 19____ gada «____» ___________________ jāpārskaita ___________________________

____________________________________________________________________________
(summa ar cipariem un vārdiem)

____________________________________________________________________________
(privatizācijas komisijas norādītās bankas nosaukums, adrese un konta numurs)

Izsoles sagatavošanas darba grupas vadītājs      
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

Grāmatvedis      
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

Protokolists      
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

Z. v.

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par valsts īpašuma un pašvaldību īpašuma izsoles organizēšanas noteikumiem Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 302Pieņemts: 05.11.1991.Stājas spēkā: 05.11.1991.Zaudē spēku: 10.09.1992.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 15/16, 16.04.1992.; Diena, 227, 22.11.1991.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Citi saistītie dokumenti
65440
05.11.1991
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"