Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

 LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKAS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas iedzīvotāju aptaujas sarīkošanu

Lai noskaidrotu Latvijas iedzīvotāju viedokli Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas jautājumā un pamatotu Latvijas Republikas valsts varas un pārvaldes institūciju darbību laikposmā, kad notiek pāreja uz pilnīgu valstisku neatkarību, Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Sarīkot 1991. gada 3. martā visā Latvijas teritorijā Latvijas iedzīvotāju aptauju saskaņā ar Latvijas Republikas Augstākās Padomes lēmumu «Par kārtību, kādā notiek Latvijas iedzīvotāju aptauja».

2. Nodot Latvijas iedzīvotāju aptaujai šādu jautājumu: «Vai Jūs esat par demokrātisku un valstiski neatkarīgu Latvijas Republiku?»

Noteikt uz šo jautājumu šādus atbildes variantus:

«jā» vai «nē».

3. Noteikt, ka Latvijas Republikas teritorijas sadalījums iedzīvotāju aptaujas iecirkņos atbilst sadalījumam Latvijas Republikas tautas deputātu vēlēšanu iecirkņos.

4. Uzdot Latvijas Republikas centrālajai vēlēšanu komisijai, rajonu, Daugavpils, Jelgavas, Jūrmalas, Liepājas, Rēzeknes, Ventspils pilsētas, kā arī Rīgas pilsētas rajonu vēlēšanu komisijām sagatavot Latvijas iedzīvotāju aptauju un nodrošināt tās norisi.

5. Atjaunot Latvijas Republikas tautas deputātu vēlēšanām izveidoto iecirkņu vēlēšanu komisiju darbību un atzīt šīs komisijas par tiesīgām sarīkot iedzīvotāju aptauju.

6. Noteikt, ka vietējām Tautas deputātu padomēm vai to prezidijiem ir tiesības papildināt vai grozīt rajonu, pilsētu, pilsētas rajonu un iecirkņu vēlēšanu komisiju sastāvu vai veidot šīs komisijas no jauna, ja tas nepieciešams.

7. Uzdot Latvijas Republikas Augstākās Padomes Kancelejai sniegt organizatorisku palīdzību aptaujas sagatavošanā un norisē.

8. Uzdot Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidijam uzaicināt par novērotājiem pārstāvjus no citu valstu parlamentiem un starptautiskajām organizācijām.

9. Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1991. gada 12. februārī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Latvijas iedzīvotāju aptaujas sarīkošanu Izdevējs: Augstākā Padome Veids: lēmums Pieņemts: 12.02.1991.Stājas spēkā: 12.02.1991.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 17/18, 09.05.1991.; Diena, 30, 14.02.1991.
65212
12.02.1991
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"