Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.221

Rīgā 1996.gada 20.jūnijā (prot. nr.32 16.§)

Noteikumi par kārtību, kādā atļauts veikt pasažieru komercpārvadājumus ar citu personu īpašumā esošiem autotransporta līdzekļiem

Izdoti saskaņā ar Autopārvadājumu likuma 30.panta otro daļu

 

1. Šie noteikumi regulē kārtību, kādā uzņēmējs -juridiska vai fiziska persona (turpmāk tekstā - "pārvadātājs") - var veikt pasažieru komercpārvadājumus (turpmāk tekstā - "pārvadājumi") ar citu personu īpašumā esošiem autotransporta līdzekļiem.

2. Pārvadātājam ir jābūt attiecīgajām Autopārvadājumu likumā (Latvijas Vēstnesis, 1995, 138.nr.; 1996, 64.nr.) noteiktajām licencēm un atļaujām, un viņam savā darbībā jāievēro citas prasības, kādas paredz minētais likums un tiesību akti, kas regulē pārvadājumus un uzņēmējdarbību.

3. Pārvadātājs drīkst veikt pārvadājumus ar citu personu īpašumā esošiem autotransporta līdzekļiem, pamatojoties uz rakstisku līgumu par autotransporta līdzekļa nomu.

4. Ja pārvadātājs nomā autotransporta līdzekli no fiziskas personas, kas pati strādās pie pārvadātāja par šī autotransporta līdzekļa vadītāju (šoferi), tad bez nomas līguma jānoslēdz arī darba līgums.

5. Nomas līgumā bez datiem par iznomāto autotransporta līdzekli (marka, izlaides gads, valsts numurs, šasijas un motora numurs) obligāti jāparedz, ka:

5.1. iznomātajam autotransporta līdzeklim jāatbilst attiecīgajos pasažieru pārvadājumu noteikumos noteiktajām tehniskajām un aprīkojuma prasībām. Uz šī autotransporta līdzekļa jāatveido minētajos noteikumos paredzētās firmas emblēmas vai pazīšanas zīmes;

 5.2. pārvadātājs (autotransporta līdzekļa nomnieks) ir atbildīgs par nomāta autotransporta līdzekļa atbilstību satiksmes drošības prasībām, un viņam tas obligāti jāapdrošina, kā noteikts pārvadājumus regulējošajos tiesību aktos;

5.3. viena (norādot kura) no līgumslēdzējām pusēm apdrošina civiltiesisko atbildību par ceļu satiksmes negadījumā nodarīto zaudējumu trešajai personai.

6. Aizliegts veikt pārvadājumus ar citu personu īpašumā esošiem autotransporta līdzekļiem, pamatojoties uz autotransporta līdzekļu apakšnomas līgumu.

7. Autotransporta direkcija, republikas pilsētas dome vai rajona padome, pamatojoties uz licenci, nomas līgumu un autotransporta līdzekļa reģistrācijas apliecību, attiecīgi izsniedz katram nomātājam licences kartīti nomātā autotransporta līdzekļa lietošanai, izdarot šai kartītē atzīmi "Nomāts". Licences kartīte tiek izsniegta uz pārvadājumu licencēšanas noteikumos noteikto laiku, nepārsniedzot autotransporta līdzekļa nomas līguma termiņu.

8. Institūcijai, kas pārvadātājam izsniegusi licences kartīti nomātā autotransporta līdzekļa lietošanai, 30 dienu laikā par to jāpaziņo Valsts ieņēmumu dienestam pēc autotransporta līdzekļa nomnieka un iznomātāja juridiskajām adresēm.

Pārejas jautājumi

9. Pārvadātājiem, kuri uzsākuši pārvadājumus ar citu personu īpašumā esošiem autotransporta līdzekļiem pirms šo noteikumu stāšanās spēkā, līdz 1996.gada 1.septembrim jānoregulē nomas līguma attiecības atbilstoši šo noteikumu prasībām.

10. Šo noteikumu 5.3.apakšpunkts stājas spēkā vienlaikus ar noteikumiem par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu.

Ministru prezidents A.Šķēle

Satiksmes ministrs V.Krištopans

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par kārtību, kādā atļauts veikt pasažieru komercpārvadājumus ar citu personu īpašumā .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 221Pieņemts: 20.06.1996.Stājas spēkā: 26.06.1996.Zaudē spēku: 01.01.2003.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 110, 28.06.1996.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
63960
26.06.1996
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"