Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2007. gada 25. septembra noteikumus Nr. 652 "Speciālās izglītības iestāžu, vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klašu (grupu) un internātskolu finansēšanas kārtība".

Ministru kabineta noteikumi Nr.493

Rīgā 2001.gada 20.novembrī (prot. Nr.57, 37.§)

Speciālās izglītības iestāžu, vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klašu (grupu) un internātskolu finansēšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14.panta 17.punktu,
59.panta trešo daļu un Vispārējās izglītības likuma 4.panta 4.punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek finansētas speciālās izglītības iestādes, vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klases (grupas) un internātskolas.

2. Noteikumi īstenojami likumā par valsts budžetu kārtējam gadam šim mērķim paredzēto finansu līdzekļu ietvaros.

3. Speciālās izglītības iestādes, kā arī vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klases (grupas) un internātskolas finansē no valsts budžeta līdzekļiem:

3.1. valsts speciālās izglītības iestādes - no valsts budžeta dotācijas;

3.2. pašvaldību speciālās izglītības iestādes un vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klases (grupas) - no valsts budžeta mērķdotācijas;

3.3. valsts internātskolas - no valsts budžeta dotācijas;

3.4. pašvaldību internātskolas - no valsts budžeta mērķdotācijas.

4. Valsts un pašvaldību speciālās izglītības iestāžu un vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klašu (grupu) finansēšanai var piesaistīt juridisko personu, fizisko personu un pašvaldību budžeta līdzekļus.

5. Valsts speciālās izglītības iestādēs un valsts internātskolās no valsts budžeta dotācijas tiek segti uzturēšanas izdevumi (to skaitā izdevumi pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām) un izdevumi kapitālieguldījumiem.

6. Pašvaldību speciālās izglītības iestādēs un pašvaldību internātskolās, izņemot speciālās skolas un vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klases (grupas), no valsts budžeta mērķdotācijas tiek segti uzturēšanas izdevumi, to skaitā izdevumi pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

7. Pašvaldību speciālajās skolās un pašvaldību vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klasēs (grupās) no valsts budžeta mērķdotācijas tiek segti izdevumi pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

8. Finansējuma apmērs pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām speciālās izglītības iestādēs, kā arī vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klasēs (grupās) un internātskolās tiek noteikts atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprinātajiem pedagoģisko darbinieku tarifikācijas sarakstiem.

9. Valsts budžeta dotācijas apmēru uzturēšanas izdevumiem un izdevumiem kapitālieguldījumiem valsts speciālās izglītības iestādēs un valsts internātskolās nosaka saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprinātajiem šo iestāžu iesniegtajiem izdevumu tāmju projektiem (budžeta pieprasījumiem), ievērojot valsts budžeta ieņēmumu un izdevumu maksimālu atbilstību prognozētajam fiskālajam deficītam.

10. Mērķdotācijas apmēru izdevumiem pašvaldību speciālās izglītības iestādēs un pašvaldību internātskolās, izņemot speciālās skolas un vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klases (grupas), nosaka saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprinātajiem šo iestāžu iesniegtajiem izdevumu tāmju projektiem (budžeta pieprasījumiem), ievērojot valsts budžeta ieņēmumu un izdevumu maksimālu atbilstību prognozētajam fiskālajam deficītam.

11. Par bērniem, kuri uzņemti valsts vai pašvaldības internātskolā, ja izglītojamo skaits klasē nesasniedz maksimāli pieļaujamo skaitu, un kuri nav bāreņi vai bez vecāku gādības palikuši bērni, vai bērni no trūcīgām ģimenēm, pašvaldība (pēc bērna dzīvesvietas) vai vecāki sedz ēdināšanas izdevumus un citus ar izglītības programmu īstenošanu nesaistītos izdevumus (par aprūpi, ja izglītojamam nodrošināta diennakts uzturēšanās internātskolā) mācību gada laikā.

12. Šo noteikumu 11.punktā minētos izdevumus, kas rodas, papildus uzņemot internātskolā bērnus, sedz atbilstoši to faktiskajiem izdevumiem iepriekšējā mācību gadā, bet nepārsniedzot 89,20 latu mēnesī (ievērojot uzturēšanas izdevumu normatīvu vienam izglītojamam internātskolā gadā (1.pielikums)) saskaņā ar līgumu (2.pielikums), kuru uz vienu mācību gadu internātskola noslēgusi ar vecākiem (aizbildni) vai pašvaldību (pēc bērna dzīvesvietas).

13. Līdz 2004.gada 1.septembrim pašvaldību internātskolās (izņemot speciālās internātskolas) uzturēšanas izdevumus finansē no valsts budžeta mērķdotācijas.

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Izglītības un zinātnes ministrs K.Greiškalns

 

1.pielikums
Ministru kabineta
2001.gada 20.novembra
noteikumiem Nr.493

Uzturēšanas izdevumu normatīvs vienam izglītojamam internātskolā gadā

(pilna aprūpe)

Nr.
p.k.

Uzturēšanas izdevumi

Summa
(Ls)
1.

Tehniskā personāla algas

187,27

2.

Mācību līdzekļi izglītojamam

22,20

3.

Grāmatu un žurnālu iegāde

9,80

4.

Cietais inventārs

19,35

5.

Komandējumu izdevumi

2,06

6.

Samaksa par pakalpojumiem

58,11

7.

Ēdināšanas izdevumi

438,00

8.

Energoresursu, ūdens, materiālu un inventāra (vērtībā līdz 50 latiem) iegāde

176,73
9.

Mīkstais inventārs un personīgās higiēnas preces

140,60
10.

Medikamenti

15,00

11.

Līdzekļi pedagogu tālākizglītībai

1,30

Kopā

1070,42

Vienā mēnesī
89,20

Izglītības un zinātnes ministrs K.Greiškalns

 

2. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 20. novembra
noteikumiem Nr. 493

Līgums Nr. ___

Izglītības un zinātnes ministrs K.Greiškalns

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Speciālās izglītības iestāžu, vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klašu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 493Pieņemts: 20.11.2001.Stājas spēkā: 15.12.2001.Zaudē spēku: 01.01.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 182, 14.12.2001.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
56480
15.12.2001
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"