Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Finansu un kapitāla tirgus komisijas Padomes lēmums Nr. 18/3

Rīgā 2001. gada 9. novembrī

Par "Privatizējamo valsts īpašuma objektu vērtspapīru un informācijas atklāšanas prospektu reģistrācijas noteikumu" apstiprināšanu

Pamatojoties uz Finansu un kapitāla tirgus komisijas likuma 6., 7., 8. un 17. pantu, likuma "Par vērtspapīriem" 5. panta trešo daļu, Finansu un kapitāla tirgus komisijas padome n o l e m j:

1. Apstiprināt "Privatizējamo valsts īpašuma objektu vērtspapīru un informācijas atklāšanas prospektu reģistrācijas noteikumus" (pielikumā).

2. Noteikt, ka ar šī lēmuma 1. punktā minēto noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē ar Vērtspapīru tirgus komisijas 1997. gada 11. augusta rīkojumu Nr. 47 apstiprinātie "Noteikumi par privatizējamo valsts īpašuma objektu vērtspapīru reģistrāciju un atļaujas saņemšanu to laišanai publiskajā apgrozībā", ar Vērtspapīru tirgus komisijas 1998. gada 15. maija rīkojumu Nr. 118 apstiprinātie noteikumi "Grozījumi ar Vērtspapīru tirgus komisijas 1997. gada 11. augusta rīkojumu Nr. 47 apstiprinātajos noteikumos "Par privatizējamo valsts īpašuma objektu vērtspapīru reģistrāciju un atļaujas saņemšanu to laišanai publiskajā apgrozībā"", ar Vērtspapīru tirgus komisijas 1998. gada 28. oktobra rīkojumu Nr. 248 apstiprinātie noteikumi "Par grozījumiem ar Vērtspapīru tirgus komisijas 1997. gada 11. augusta rīkojumu Nr. 47 apstiprinātajos noteikumos "Noteikumi par privatizējamo valsts īpašuma objektu vērtspapīru reģistrāciju un atļaujas saņemšanu to laišanai publiskajā apgrozībā"" un ar Vērtspapīru tirgus komisijas 1999. gada 5. janvāra rīkojumu Nr. 3 apstiprinātie noteikumi "Par grozījumiem ar Vērtspapīru tirgus komisijas 1997. gada 11. augusta rīkojumu Nr. 47 apstiprinātajos noteikumos "Noteikumi par privatizējamo valsts īpašuma objektu vērtspapīru reģistrāciju un atļaujas saņemšanu to laišanai publiskajā apgrozībā"".

Finansu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietnieks J. Brazovskis

Privatizējamo valsts īpašuma objektu vērtspapīru un informācijas atklāšanas prospektu reģistrācijas noteikumi

1. Vispārīgie jautājumi

1.1. "Privatizējamo valsts īpašuma objektu vērtspapīru un informācijas atklāšanas prospektu reģistrācijas noteikumi" (tālāk tekstā - noteikumi) ir izstrādāti, pamatojoties uz Finansu un kapitāla tirgus komisijas likumu un likumu "Par vērtspapīriem".

1.2. Noteikumi nosaka kārtību, kādā notiek privatizējamo valsts īpašuma objektu vērtspapīru un informācijas atklāšanas prospektu reģistrācija Finansu un kapitāla tirgus komisijā (tālāk tekstā - Komisija).

1.3. Noteikumi piemērojami, ja bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" (tālāk tekstā - Privatizācijas aģentūra) apstiprinātajos valsts īpašuma objekta privatizācijas noteikumos ir paredzēts, ka visi vai daļa no valstij piederošiem privatizējamā valsts īpašuma objekta vērtspapīriem tiek laisti publiskajā apgrozībā.

2. Privatizējamā valsts īpašuma objekta vērtspapīru reģistrācija

2.1. Lai reģistrētu privatizējamā valsts īpašuma objekta vērtspapīrus, Privatizācijas aģentūra iesniedz Komisijai pieteikumu ar lūgumu reģistrēt vērtspapīrus, kuram pievieno:

2.1.1. valsts īpašuma objekta vai valsts kapitāla daļas akciju sabiedrībā ar privāto kapitālu privatizācijas noteikumus;

2.1.2. Ministru kabineta noteiktajā kārtībā apliecinātas akciju sabiedrības reģistrācijas apliecības un statūtu kopijas (norakstus), ja šie dokumenti un to grozījumi nav iesniegti Komisijai pirms pieteikuma iesniegšanas;

2.1.3. Privatizācijas aģentūras valdes vai akciju sabiedrības pilnvarotas institūcijas lēmumu par akciju sabiedrības vērtspapīru laišanu publiskajā apgrozībā.

2.2. Finansu un kapitāla tirgus komisija:

2.2.1. izskata iesniegto pieteikumu 10 dienu laikā un pieņem lēmumu par privatizējamā valsts īpašuma objekta vērtspapīru reģistrāciju vai atteikumu reģistrēt vērtspapīrus;

2.2.2. nosūta paziņojumu par pieņemto lēmumu Privatizācijas aģentūrai un akciju sabiedrībai 3 darba dienu laikā no attiecīgā lēmuma pieņemšanas dienas. Pieņemot lēmumu par atteikumu reģistrēt vērtspapīrus, Komisija minētajā paziņojumā norāda atteikuma iemeslu.

2.3. Komisija pieņem lēmumu par atteikumu reģistrēt vērtspapīrus, ja:

2.3.1. reģistrācijai iesniegtos dokumentos iekļautā informācija nav precīza vai nav patiesa, kā arī ja tā neatbilst likumā "Par vērtspapīriem" un citos likumos noteiktajām prasībām;

2.3.2. nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti vai iesniegtie dokumenti nav noformēti atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

2.4. Pieņemot lēmumu par vērtspapīru reģistrāciju, Komisija izsniedz akciju sabiedrībai emisijas apliecību, norādot tajā:

2.4.1. apliecības numuru;

2.4.2. emitenta nosaukumu;

2.4.3. emitenta juridisko adresi un reģistrācijas numuru;

2.4.4. vērtspapīru skaitu, nominālvērtību un emisijas apjomu;

2.4.5. vērtspapīru šķiru, veidu un kategoriju.

3. Publiskās akciju sabiedrības informācijas atklāšanas prospekta reģistrācija

3.1. Pēc vērtspapīru reģistrācijas Komisijā 2. punktā noteiktajā kārtībā privatizējamā akciju sabiedrība 90 dienu laikā pēc nākamā gada pārskata apstiprināšanas iesniedz Komisijai reģistrācijai akciju sabiedrības informācijas atklāšanas prospektu. Informācijas atklāšanas prospektu noformē un tajā sniedz informāciju atbilstoši Finansu un kapitāla tirgus komisijas izdotajiem normatīvajiem aktiem, kas regulē vērtspapīru reģistrāciju laišanai publiskajā apgrozībā. Informācijas atklāšanas prospektu apstiprina akciju sabiedrības valde tās statūtos noteiktajā kārtībā.

3.2. Šo noteikumu 3.1. punktā norādītais informācijas atklāšanas prospekta iesniegšanas termiņš nav attiecināms uz akciju sabiedrībām, kuru vērtspapīrus iekļauj Latvijas Republikā reģistrētas fondu biržas oficiālajā sarakstā.

3.3. Akciju sabiedrībai nav jāsniedz Komisijai informācijas atklāšanas prospekts, ja 3.1. punktā noteiktajā termiņā ir iesniegts emisijas prospekts.

3.4. Lai reģistrētu informācijas atklāšanas prospektu, akciju sabiedrība iesniedz Komisijai pieteikumu ar lūgumu reģistrēt informācijas atklāšanas prospektu, kuram pievieno:

3.4.1. informācijas atklāšanas prospekta 3 oriģināleksemplārus, kā arī prospektu elektroniskā veidā;

3.4.2. Ministru kabineta noteiktajā kārtībā apliecinātas akciju sabiedrības reģistrācijas apliecības un statūtu kopijas (norakstus), ja šie dokumenti un to grozījumi nav iesniegti Komisijai pirms pieteikuma iesniegšanas;

3.4.3. akciju sabiedrības pilnvarotās pārvaldes institūcijas lēmumu par informācijas atklāšanas prospekta apstiprināšanu.

3.5. Komisija izskata iesniegto pieteikumu akciju sabiedrības informācijas atklāšanas prospekta reģistrācijai un 10 dienu laikā pēc visu noteikto dokumentu iesniegšanas pieņem lēmumu par informācijas atklāšanas prospekta reģistrāciju vai atteikumu to reģistrēt.

3.6. Komisija 3 darba dienu laikā pēc lēmuma par informācijas atklāšanas prospekta reģistrāciju nosūta akciju sabiedrībai paziņojumu par pieņemto lēmumu.

3.7. Ja nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti vai informācijas atklāšanas prospekts nav sagatavots atbilstoši 3.1. punktā noteiktajām prasībām, Komisija 3.5. punktā norādītajā termiņā nosūta akciju sabiedrībai rakstisku paziņojumu, kurā norāda termiņu, kādā trūkumi un nepilnības jānovērš un pieprasītie dokumenti jāiesniedz Komisijai.

3.8. Komisija pēc lēmuma par informācijas atklāšanas prospekta reģistrāciju pieņemšanas izsniedz akciju sabiedrībai informācijas atklāšanas prospektu divos eksemplāros ar Komisijas atzīmi.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par "Privatizējamo valsts īpašuma objektu vērtspapīru un informācijas atklāšanas prospektu reģistrācijas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija Veids: lēmums Numurs: 18/3Pieņemts: 09.11.2001.Stājas spēkā: 09.11.2001.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 171, 27.11.2001.
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Citi saistītie dokumenti
55916
09.11.2001
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"