Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Finansu un kapitāla tirgus komisija padomes lēmums Nr. 17/5

Rīgā 2001.gada 2.novembrī
Par “Akciju atpirkšanas noteikumu” apstiprināšanu

Pamatojoties uz Finansu un kapitāla tirgus komisijas likuma 6., 7., 8. un 17. pantu, likuma “Par vērtspapīriem” 65. pantu, Finansu un kapitāla tirgus komisijas padome n o l e m j:

1. Apstiprināt “Akciju atpirkšanas noteikumus” (pielikumā).

2. Noteikt, ka ar šī lēmuma 1. punktā minēto noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē ar Vērtspapīru tirgus komisijas 2000. gada 16. augusta rīkojumu Nr. 73 apstiprinātie “Noteikumi par akciju atpirkšanu”.

Finansu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietnieks J. Brazovskis
Akciju atpirkšanas noteikumi
1. Vispārīgie jautājumi

1.1. “Akciju atpirkšanas noteikumi” (tālāk tekstā — noteikumi) izdoti saskaņā ar likumu “Par vērtspapīriem” un Finansu un kapitāla tirgus komisijas likumu un nosaka kārtību, kādā tiek izteikts akciju atpirkšanas piedāvājums, noteikta akciju atpirkšanas cena un atpirktas akcijas.

1.2. Noteikumos lietotie termini:

1.2.1. mērķa sabiedrība — akciju sabiedrība, kuras akcijas piedāvā atpirkt;

1.2.2. piedāvātājs — persona, kas piedāvā atpirkt akcijas no mērķa sabiedrības akcionāriem;

1.2.3. piedāvājums — akciju atpirkšanas piedāvājums, ar kuru piedāvātājs uzņemas saistību atpirkt akcijas no mērķa sabiedrības akcionāriem;

1.2.4. konkurējošs piedāvājums — piedāvājums, kas izteikts attiecībā uz mērķa sabiedrības akcijām, ja ir spēkā cits piedāvājums attiecībā uz šīm akcijām;

1.2.5. piedāvājuma termiņš — termiņš, kurā mērķa sabiedrības akcionāriem ir tiesības pieņemt (akceptēt) piedāvājumu;

1.2.6. kontrole — attiecības starp mātesuzņēmumu un meitasuzņēmumu vai analogas attiecības starp personu un uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību), vai iespēja saskaņā ar statūtiem, līgumu vai vienošanos noteikt uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) finansu un darbības politiku;

1.2.7. rekvizīti — fiziskai personai — vārds, uzvārds, personas kods, adrese, tālruņa numurs, faksa numurs vai elektroniskā pasta adrese; juridiskai personai — nosaukums, reģistrācijas numurs un datums, adrese, tālruņa numurs, faksa numurs vai elektroniskā pasta adrese.

1.3. Piedāvājumu obligāti (tālāk tekstā — obligātais piedāvājums) izsaka:

1.3.1. persona, kas tieši vai netieši iegūst akciju sabiedrības, kuras akcijas ir publiskajā apgrozībā, akcijas tādā daudzumā, ka to iegūšanas rezultātā personas balsstiesības sasniedz vai pārsniedz pusi vai trīs ceturtdaļas no akciju sabiedrības kopējā balsu skaita;

1.3.2. akcionāri, kas akcionāru pilnsapulcē pieņēmuši lēmumu, kurā paredzēta akciju izņemšana no publiskās apgrozības. Šajā gadījumā akcionāri, kas lēmuma pieņemšanā balsojuši “par”, pilnvaro no sava vidus pārstāvi, kurš viņu vārdā izteiks piedāvājumu.

1.4. Piedāvājumu ir tiesības izteikt šo noteikumu 1.3. punktā neminētajos gadījumos (tālāk tekstā — brīvprātīgais piedāvājums). Brīvprātīgo piedāvājumu drīkst izteikt jebkura persona, lai iegūtu publiskajā apgrozībā esošās akcijas tādā daudzumā, kas nodrošina ne mazāk kā 10 procentu no akciju sabiedrības balsstiesīgo akciju skaita.

1.5. Piedāvātājs nodrošina mērķa sabiedrības akcionāriem iespēju atsavināt akcijas uz vienlīdzīgiem nosacījumiem.

1.6. Piedāvājuma termiņš nedrīkst būt īsāks par 4 nedēļām un garāks par 10 nedēļām. Obligātā piedāvājuma sākuma termiņu nosaka ne vēlāk kā nākamajā darba dienā pēc šo noteikumu 2.7. punktā minētā sludinājuma publicēšanas.

1.7. Piedāvājuma termiņā nedrīkst būt šādi ar mērķa sabiedrību saistīti vērtspapīru notikumi — dividenžu izmaksa, akciju nominālvērtības maiņa un akciju emisiju apvienošana un dalīšana.

1.8. Latvijas Republikā izstrādātie un apstiprinātie dokumenti un to kopijas jānoformē saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta apstiprināto dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas noteikumu prasībām.

1.9. Ārvalstu personu dokumentiem jābūt legalizētiem, ja vien Latvijas Republikas likumos vai Latvijas Republikas Saeimas apstiprinātajos līgumos nav noteikta cita kārtība. Dokumentiem svešvalodās jābūt ar notariāli apliecinātu tulkojumu latviešu valodā.

1.10. Finanšu un kapitāla tirgus komisija (tālāk tekstā — Komisija), saņemot pieteikumu par akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanu, izmantojot tai pieejamos sakaru un informācijas nodošanas līdzekļus, cik vien ātri iespējams, bet ne vēlāk kā nākamajā darba dienā (tālāk tekstā – nekavējoties), paziņo fondu biržai šādu informāciju:

1.10.1. piedāvātāja rekvizītus;

1.10.2. vienas akcijas atpirkšanas cenu;

1.10.3. piedāvājuma termiņu.

Ja mērķa sabiedrības akcijas nav iekļautas fondu biržas sarakstā, Komisija minēto informāciju ievieto Komisijas mājaslapā internetā.

(FKTK padomes 04.04.2003. lēmuma Nr.77 redakcijā)

2. Piedāvājuma izteikšanas kārtība

2.1. Piedāvātājam ne vēlāk kā 10 dienu laikā pēc šo noteikumu 1.3.1. punktā minēto apstākļu iestāšanās vai šo noteikumu 1.3.2. punktā minētā akcionāru pilnsapulces lēmuma pieņemšanas jāiesniedz Komisijai šādi dokumenti:

2.1.1. Komisijai adresēts pieteikums par atļaujas saņemšanu izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu, kurā uzskaitīti tam pievienotie dokumenti;

2.1.2. piedāvājuma dokuments “Akciju atpirkšanas piedāvājums” (tālāk tekstā — piedāvājuma dokuments), kurā norāda:

2.1.2.1. mērķa sabiedrības rekvizītus,

2.1.2.2. piedāvātāja rekvizītus,

2.1.2.3. piedāvājuma veidu (obligātais vai brīvprātīgais), norādot, kurš no normatīvajos aktos minētajiem nosacījumiem attiecīgā piedāvājuma izteikšanai ir iestājies,

2.1.2.4. akciju kodu,

2.1.2.5. vienas akcijas atpirkšanas cenu,

2.1.2.6. informāciju par akciju apmaksas un maiņas kārtību un termiņiem,

2.1.2.7. piedāvājuma termiņu,

2.1.2.8. kārtību, kādā mērķa sabiedrības akcionāri var pieņemt (akceptēt) piedāvājumu, atsevišķi norādot kārtību, kādā:

2.1.2.8.1. piedāvājumu var pieņemt publiskā apgrozībā esošo akciju īpašnieki,

2.1.2.8.2. piedāvājumu var pieņemt slēgto emisiju akciju īpašnieki. Šajā punktā iekļauj arī informāciju par to, kādā kārtībā atbilstoši likumam “Par akciju sabiedrībām” vai Komerclikumam tiks nodrošināta iespēja mērķa sabiedrības akcionāriem īstenot pirmpirkuma tiesības uz akcijām,

2.1.2.9. piedāvātāja nodomus attiecībā uz mērķa sabiedrības pārņemšanu, tās turpmāko darbību, vadību un darbiniekiem, norādot jebkādas iespējamās izmaiņas attiecībā uz tiem,

2.1.2.10. citu informāciju, ko piedāvātājs uzskata par nepieciešamu;

2.1.3. piedāvājuma cenas atbilstības izvērtējums visām šo noteikumu 2.8. punkta prasībām;

2.1.4. juridiskai personai — reģistrācijas apliecības kopija, fiziskai personai — personu apliecinoša dokumenta kopija;

2.1.5. dokumenti, kas ļauj pārliecināties par līdzekļu pietiekamību piedāvājumā noteikto saistību izpildei. Par šādu dokumentu uzskatāms:

2.1.5.1. Komisijai adresēts rakstveida apliecinājums (saistību raksts) par līdzekļu piešķiršanu piedāvātājam piedāvājumā noteikto saistību izpildei, ja to izsniegusi kredītiestāde, brokeru sabiedrība vai apdrošināšanas sabiedrība, kura ir reģistrēta:

2.1.5.1.1. Latvijas Republikā, Lietuvas Republikā, Igaunijas Republikā, Eiropas Savienības dalībvalstī vai Eiropas Ekonomiskās telpas valstī,

2.1.5.1.2. Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas dalībvalstī, ar kuras attiecīgu uzraudzības institūciju Komisija ir noslēgusi sadarbības līgumu par informācijas apmaiņu;

2.1.5.2. izziņa par piedāvātāja mērķa noguldījumu, kuru piedāvātājs ir tiesīgs izmantot tikai norēķiniem par akciju atpirkšanu, ja izziņu ir izsniegusi kredītiestāde, kura atbilst šo noteikumu 2.1.5.1.1. un 2.1.5.1.2. punkta prasībām;

2.1.6. šo noteikumu 1.3.2. punktā minētajā gadījumā — tās akcionāru pilnsapulces protokols (kopija vai izraksts), kurā pieņemts lēmums par akciju izņemšanu no publiskās apgrozības, un dokuments, kas apliecina piedāvātāja tiesības izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu šo noteikumu 1.3.2. punktā noteikto personu vārdā.

(Grozīts ar FKTK padomes 25.10.2002. lēmumu Nr.281; FKTK padomes 04.04.2003. lēmumu Nr.77; FKTK padomes 08.08.2003. lēmumu Nr.177)

2.2. Izsakot brīvprātīgo piedāvājumu, piedāvātājs iesniedz Komisijai šo noteikumu 2.1.1., 2.1.2., 2.1.4. un 2.1.5. punktā minētos dokumentus.

2.3. Šo noteikumu 2.1. punktā minētie dokumenti nav jāiesniedz atkārtoti, ja tie Komisijai ir iesniegti iepriekš.

2.4. Komisija izskata pieteikumu un pieņem lēmumu par atļauju izteikt piedāvājumu vai atteikumu 10 dienu laikā pēc visu nepieciešamo normatīvo aktu prasībām atbilstoši noformētu dokumentu saņemšanas. Ja Komisijā nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti vai tie nav noformēti atbilstoši normatīvo aktu prasībām, Komisija nelemj par atļauju izteikt piedāvājumu vai atteikumu un rakstveidā dara zināmus piedāvātājam konstatētos trūkumus, kā arī termiņu to novēršanai. Ja piedāvātājs Komisijas noteiktajā termiņā novērš Komisijas iepriekš rakstveidā norādītos trūkumus, pieteikums uzskatāms par iesniegtu Komisijā dienā, kad tas pirmoreiz iesniegts Komisijā, un Komisija pieņem lēmumu par atļauju izteikt piedāvājumu vai atteikumu. Ja piedāvātājs Komisijas noteiktajā termiņā nenovērš Komisijas iepriekš rakstveidā norādītos trūkumus, tad pieteikums uzskatāms par neiesniegtu. Komisija nekavējoties informē piedāvātāju par pieņemto lēmumu.

(FKTK padomes 04.04.2003. lēmuma Nr.77 redakcijā)

2.5. Ja mērķa sabiedrības akcijas ir iekļautas Latvijas Republikā reģistrētas fondu biržas (tālāk tekstā — fondu birža) sarakstā, Komisija pēc lēmuma pieņemšanas par atļauju izteikt piedāvājumu nekavējoties paziņo fondu biržai par piedāvājumu un nosūta piedāvājuma dokumenta kopiju. Ja mērķa sabiedrības akcijas nav iekļautas fondu biržas sarakstā, Komisija pēc lēmuma pieņemšanas par atļauju izteikt piedāvājumu nekavējoties ievieto piedāvājuma dokumentu Komisijas mājas lapā internetā.

(Grozīts ar FKTK padomes 04.04.2003. lēmumu Nr.77)

2.6. Piedāvātājs pēc Komisijas lēmuma par atļauju izteikt piedāvājumu saņemšanas nekavējoties informē mērķa sabiedrību par piedāvājumu un nodrošina mērķa sabiedrības valdei iespēju iepazīties ar piedāvājuma dokumentu.

2.7. Piedāvātājs 5 darba dienu laikā pēc tam, kad saņemts Komisijas lēmums par atļauju izteikt piedāvājumu, laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” un vēl vismaz vienā Latvijā izdotā laikrakstā, ar kura starpniecību pēc piedāvātāja pamatota uzskata par piedāvājumu tiks informēts visplašākais to personu loks, kuru intereses skar piedāvājums, publicē sludinājumu par piedāvājumu, kurā ietver:

2.7.1. šo noteikumu 2.1.2.1., 2.1.2.2., 2.1.2.5. un 2.1.2.7. punktā minēto informāciju;

2.7.2. norādi par vietu un laiku, kur un kad var iepazīties un saņemt piedāvājuma dokumentu.

2.8. Ja izsaka obligāto piedāvājumu, vienas atpērkamās akcijas cena nedrīkst būt zemāka par jebkuru no šajā punktā minētajiem rādītājiem:

2.8.1. vidējo svērto cenu, kuru nosaka, ņemot vērā visus akciju iegādes darījumus, kurus šo noteikumu 1.3.1. punktā noteiktajā gadījumā piedāvātājs veicis ar mērķa sabiedrības akcijām pēdējo 12 mēnešu laikā pirms šo noteikumu 1.3.1. punktā minēto apstākļu iestāšanās. Ja piedāvātājs akcijas minētajos darījumos iegādājies, to apmaksu veicot arī privatizācijas sertifikātos, tad, aprēķinot cenu, jāņem vērā privatizācijas sertifikātu tirgus cena darījuma noslēgšanas dienā;

2.8.2. akcijas vidējo svērto tirgus cenu fondu biržā pēdējo 12 mēnešu laikā pirms šo noteikumu 1.3. punktā minēto apstākļu iestāšanās, ja tā ir noteikta, pamatojoties uz šo akciju cenām aktīvā tirgū;

2.8.3. akcijas vērtību, ko aprēķina, mērķa sabiedrības tīros aktīvus dalot ar emitēto akciju skaitu. Tīros aktīvus uz vienu akciju aprēķina šādi: no kopējiem aktīviem atskaita mērķa sabiedrības īpašumā esošās pašas akcijas un saistības. Ja mērķa sabiedrībai ir akcijas ar dažādu nominālvērtību, aprēķinot akcijas vērtību, tīros aktīvus sadala proporcionāli katras nominālvērtības akciju īpatsvaram pamatkapitālā. Akcijas vērtības aprēķinā tiek izmantoti dati no pēdējā akcionāru sapulcē apstiprinātā mērķa sabiedrības gada pārskata, par kuru sniegts zvērināta revidenta vai zvērinātu revidentu komercsabiedrības atzinums (ziņojums). Laiks starp tā darbības gada, par kuru ir sagatavots gada pārskats, pēdējo dienu un piedāvājuma iesniegšanas dienu Komisijā nevar būt garāks par 16 mēnešiem.

Ja atbilstīgi normatīvajiem aktiem mērķa sabiedrība sagatavo gada pārskatu ne vēlāk kā septiņus mēnešus pēc pārskata gada beigām, tad akcijas vērtības aprēķinā tiek izmantoti dati no akcionāru sapulcē apstiprinātā gada pārskata, par kuru sniegts zvērināta revidenta vai zvērinātu revidentu komercsabiedrības atzinums (ziņojums). Laiks starp tā darbības gada, par kuru ir sagatavots gada pārskats, pēdējo dienu un piedāvājuma iesniegšanas dienu Komisijā, nevar būt garāks par 19 mēnešiem.

Akcijas vērtības aprēķinā izmanto datus no pēdējā mērķa sabiedrības ceturkšņa pārskata, ja akciju vērtība, kas aprēķināta, lietojot ceturkšņa pārskata datus, ir lielāka par akciju vērtību, kas noteikta, lietojot gada pārskata datus, vismaz par 10 procentiem.

(Grozīts ar FKTK padomes 04.04.2003. lēmumu Nr.77; FKTK padomes 05.09.2003. lēmumu Nr.194)

2.8.1 Piedāvātājam, kuram saskaņā ar likuma “Par vērtspapīriem” Pārejas noteikumu 10. punktu ir tiesības izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu līdz 2003. gada 26. septembrim, par šo noteikumu 1.3.1. punktā minēto apstākļu iestāšanās dienu uzskatāma diena, kad piedāvātājs parakstījis akciju atpirkšanas piedāvājuma dokumentu.

(FKTK padomes 04.04.2003. lēmuma Nr.77 redakcijā)

2.9. Ja mērķa sabiedrībai ir akcijas ar dažādu nominālvērtību, vienas atpērkamās akcijas cenu nosaka katras nominālvērtības akcijām atsevišķi.

2.10. Ja piedāvātājs, sākot ar brīdi, kad viņam jāizsaka obligātais piedāvājums, līdz piedāvājuma termiņa beigām slēdz darījumu par mērķa sabiedrības akciju iegādi par cenu, kas ir lielāka par piedāvājumā fiksēto, tad šī darījuma cena kļūst par piedāvājuma cenu.

2.11. Ja izsaka brīvprātīgo piedāvājumu, piedāvātājam ir tiesības noteikt minimālo vai maksimālo akciju skaitu, ko tas plāno atpirkt. Ja piedāvātājs šīs tiesības izmanto, viņam tas jānorāda piedāvājuma dokumentā un šo noteikumu 2.7. punktā minētajā sludinājumā.

2.12. Ja mērķa sabiedrības akcionāri pieņem brīvprātīgo piedāvājumu par tādu akciju skaitu, kas pārsniedz piedāvājuma dokumentā norādīto maksimālo akciju skaitu, piedāvātājs akcijas atpērk proporcionāli no visiem mērķa sabiedrības akcionāriem, kas pieņēmuši piedāvājumu.

2.13. Ja mērķa sabiedrības akcionāri pieņem brīvprātīgo piedāvājumu par tādu akciju skaitu, kas nesasniedz piedāvājuma dokumentā norādīto minimālo akciju skaitu, piedāvājums nav spēkā, ja tas paredzēts piedāvājuma dokumentā un 2.7. punktā minētajā sludinājumā.

2.14. Piedāvātājs akciju apmaksu veic ne vēlāk kā piecu darba dienu laikā pēc piedāvājuma termiņa beigām.

Publiskā apgrozībā esošo akciju atpirkšanu drīkst veikt atbilstoši norēķinu veidam “piegāde pret vienlaicīgu samaksu” (delivery versus payment).

Slēgto emisiju akciju apmaksu veic atbilstoši piedāvājuma dokumentā noteiktajai kārtībai. Izmaiņas mērķa sabiedrības akcionāru reģistrā, kuras ir nepieciešams izdarīt pēc atpirkšanas piedāvājuma noslēgšanās, mērķa sabiedrības valde drīkst veikt tikai, pamatojoties uz dokumentiem, kas apliecina akciju apmaksu.

(FKTK padomes 08.08.2003. lēmuma Nr.177 redakcijā)

2.15. Piedāvātājam ir tiesības paredzēt bez mērķa sabiedrības akciju apmaksas naudā arī to apmaiņu pret citiem vērtspapīriem vai to iegūšanas tiesībām. Ja piedāvātājs šīs tiesības izmanto, to ietver piedāvājuma dokumentā, norādot apmaiņas noteikumus. Maiņas kārtība ir jānosaka tāda, kas nepieļauj risku, ka tie mērķa sabiedrības akcionāri, kuri pieņēmuši piedāvājumu, nesaņem apmaiņai piedāvātos vērtspapīrus.

(FKTK padomes 25.10.2002. lēmuma Nr.281 redakcijā)

2.16. Konkurējošo piedāvājumu nedrīkst izteikt personas, kuras:

2.16.1. atrodas tiešā vai netiešā piedāvātāja vai trešās personas, kas kontrolē arī piedāvātāju, kontrolē;

2.16.2. noslēgušas vienošanos ar piedāvātāju par kopīgu darbību attiecībā uz piedāvājumu;

2.16.3. saņēmušas piedāvātāja pilnvarojumu balsot tā vārdā mērķa sabiedrības akcionāru pilnsapulcē un minētais pilnvarojums ir spēkā piedāvājuma izteikšanas laikā.

2.17. Konkurējošo piedāvājumu drīkst izteikt, ja līdz spēkā esoša piedāvājuma termiņa beigām ir vismaz 5 darba dienas.

3. Grozījumi piedāvājumā un tā atcelšana

3.1. Ja līdz piedāvājuma termiņa beigām ir vismaz 10 darba dienas, piedāvātājam ir tiesības mainīt šādus piedāvājuma nosacījumus:

3.1.1. pagarināt piedāvājuma termiņu, nepārsniedzot šo noteikumu 1.6. punktā minētos termiņa ierobežojumus;

3.1.2. paaugstināt vienas atpērkamās akcijas cenu;

3.1.3. mainīt citus nosacījumus, ja tādējādi nepasliktinās pārējo mērķa sabiedrības akcionāru stāvoklis, kā arī nerodas apstākļi, kas būtu diskriminējoši attiecībā uz mērķa sabiedrības akcionāriem, kuri pieņēmuši piedāvājumu.

3.2. Ja piedāvātājs nolemj mainīt piedāvājuma nosacījumus, tas sagatavo piedāvājuma dokumenta grozījumus un iesniedz tos Komisijai. Komisija 3 darba dienu laikā no piedāvājuma dokumenta grozījumu saņemšanas pieņem lēmumu par atļauju mainīt piedāvājuma nosacījumus vai atteikumu un par to nekavējoties informē piedāvātāju.

3.3. Piedāvātājs 5 darba dienu laikā pēc tam, kad saņemts Komisijas lēmums par atļauju mainīt piedāvājuma nosacījumus laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” un vēl vismaz vienā Latvijā izdotā laikrakstā, ar kura starpniecību pēc piedāvātāja pamatota uzskata par piedāvājuma nosacījumu izmaiņām, tiks informēts visplašākais to personu loks, kuru intereses skar piedāvājums, publicē sludinājumu par izmaiņām piedāvājuma nosacījumos, kuram jāsatur šo noteikumu 2.1.2.1. un 2.1.2.2. punktā minētā informācija, kā arī informācija par piedāvājuma nosacījumu izmaiņām saskaņā ar šo noteikumu 3.1. punktu.

3.4. Komisija ir tiesīga atcelt piedāvājumu, ja tā konstatē normatīvo aktu pārkāpumus vai no piedāvātāja neatkarīgus apstākļus, kuru rezultātā piedāvājumu nevar izpildīt. Pēc tam, kad Komisija pieņem lēmumu par piedāvājuma atcelšanu, tā nekavējoties par to paziņo piedāvātājam.

3.5. Ja mērķa sabiedrības akcijas ir iekļautas fondu biržas sarakstā, Komisija pēc tam, kad pieņemts lēmums par atļauju mainīt piedāvājuma nosacījumus vai par piedāvājuma atcelšanu, nekavējoties paziņo fondu biržai par piedāvājuma nosacījumu izmaiņām vai tā atcelšanu. Vienlaikus ar paziņojumu par piedāvājuma nosacījumu izmaiņām Komisija nosūta fondu biržai piedāvājuma dokumenta grozījumu kopiju.

4. Citi jautājumi

4.1. Mērķa sabiedrības valde 5 darba dienu laikā pēc tam, kad saskaņā ar 2.7. punkta noteikumiem ir publicēts sludinājums par piedāvājumu, izmantojot tos informācijas izplatīšanas līdzekļus, ar kuru starpniecību pēc mērķa sabiedrības valdes pamatota uzskata tiks informēts visplašākais to personu loks, kuru intereses skar piedāvājums, izsaka savu viedokli par piedāvājumu, kā arī informē mērķa sabiedrības darbiniekus par piedāvājumu, tā ietekmi uz mērķa sabiedrības turpmāko darbību un par iespējamām darbinieku skaita izmaiņām.

4.2. Mērķa sabiedrības padomes un valdes locekļiem ir aizliegts ar savu darbību vai bezdarbību traucēt piedāvājumu vai apzināti radīt zaudējumus akcionāriem.

4.3. Pēc sludinājuma par piedāvājumu publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” vai ar to brīdi, kad mērķa sabiedrībai kļūst zināma informācija par pienākumu izteikt obligāto piedāvājumu, mērķa sabiedrība nedrīkst veikt jaunas vērtspapīru emisijas, kuru rezultātā mainās vai var mainīties balsstiesību sadalījums akcionāru pilnsapulcē. Šis aizliegums ir spēkā līdz piedāvājuma termiņa un piedāvātāja noteiktā apmaksas termiņa beigām.

4.4. Piedāvātājs 2 darba dienu laikā pēc piedāvājuma termiņa beigām iesniedz Komisijai un mērķa sabiedrībai ziņojumu par piedāvājuma rezultātiem, kurā norāda:

4.4.1. šo noteikumu 2.1.2.1. un 2.1.2.2. punktā minēto informāciju;

4.4.2. pārdošanai piedāvāto akciju skaitu;

4.4.3. akciju skaitu, kas pēc piedāvājuma izpildes būs piedāvātāja rīcībā.

4.5. Piedāvātājs 5 darba dienu laikā pēc piedāvājuma termiņa beigām laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” un vēl vismaz vienā Latvijā izdotā laikrakstā, ar kuru starpniecību pēc piedāvātāja pamatota uzskata par piedāvājuma rezultātiem tiks informēts visplašākais to personu loks, kuru intereses skar piedāvājums, publicē sludinājumu par piedāvājuma rezultātiem, kuram jāsatur šo noteikumu 2.1.2.1., 2.1.2.2. un 4.4.3. punktā minētā informācija.

4.6. Ja mērķa sabiedrības akcijas ir iekļautas fondu biržas sarakstā, fondu birža pēc attiecīga Komisijas paziņojuma saņemšanas nekavējoties publiski informē par piedāvājumu, grozījumiem tajā un tā atcelšanu. Par piedāvājuma rezultātiem fondu birža paziņo nekavējoties pēc attiecīgas informācijas saņemšanas no Komisijas.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par “Akciju atpirkšanas noteikumu” apstiprināšanu Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija Veids: lēmums Numurs: 17/5Pieņemts: 02.11.2001.Stājas spēkā: 02.11.2001.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 168, 21.11.2001.
Satura rādītājs
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Citi saistītie dokumenti
55738
{"selected":{"value":"05.09.2003","content":"<font class='s-1'>05.09.2003.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"05.09.2003","iso_value":"2003\/09\/05","content":"<font class='s-1'>05.09.2003.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"08.08.2003","iso_value":"2003\/08\/08","content":"<font class='s-1'>08.08.2003.-04.09.2003.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"04.04.2003","iso_value":"2003\/04\/04","content":"<font class='s-1'>04.04.2003.-07.08.2003.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"25.10.2002","iso_value":"2002\/10\/25","content":"<font class='s-1'>25.10.2002.-03.04.2003.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"02.11.2001","iso_value":"2001\/11\/02","content":"<font class='s-1'>02.11.2001.-24.10.2002.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
05.09.2003
136
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"