Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2003. gada 2. septembra noteikumus Nr. 490 "Ugunsgrēku un to seku uzskaites noteikumi".

Ministru kabineta noteikumi Nr. 438

Rīgā 1998.gada 24.novembrī (prot. Nr. 63, 6.§)

Ugunsgrēku un to seku uzskaites noteikumi

Izdoti saskaņā ar likuma "Par ugunsdrošību" 10.pantu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā uzskaitāmi ugunsgrēki un to sekas - tieši ar ugunsgrēku saistītie materiālie zaudējumi, kā arī cietušie un bojā gājušie cilvēki, kuru nāvi izraisījuši ugunsgrēka bīstamie faktori (turpmāk - nodarītie zaudējumi).

2. Tiek uzskaitīti visi ugunsgrēki (neatkarīgi no to izcelšanās vietas un nodarītajiem zaudējumiem), izņemot ugunsgrēkus, kuri izcēlušies objektā ar eksteritoriālām tiesībām.

3. Faktu, ka noticis ugunsgrēks, apstiprina attiecīgs dokuments - akts par ugunsgrēku (1.pielikums) vai protokols par meža ugunsgrēku (2.pielikums).

4. Ugunsgrēkus un to nodarītos zaudējumus uzskaita:

4.1. Iekšlietu ministrijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (turpmāk - Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests);

4.2. Valsts meža dienests - par meža ugunsgrēkiem.

5. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests savas kompetences ietvaros apkopo statistikas datus par ugunsgrēkiem un to nodarītajiem zaudējumiem un reizi mēnesī iesniedz pārskatu Centrālajā statistikas pārvaldē.

6. Valsts meža dienests savas kompetences ietvaros apkopo statistikas datus par meža ugunsgrēkiem un to nodarītajiem zaudējumiem un reizi gadā iesniedz pārskatu Centrālajā statistikas pārvaldē.

7. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta teritoriālā struktūrvienība, kā arī Valsts meža dienesta attiecīgā struktūrvienība 24 stundu laikā pēc ugunsgrēka reģistrē to ugunsgrēku uzskaites žurnālā.

8. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta teritoriālā struktūrvienība par katru ugunsgrēku piecu dienu laikā pēc tā likvidēšanas noformē reģistrācijas kartīti un iesniedz to Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

9. Valsts meža dienesta attiecīgā struktūrvienība par katru meža ugunsgrēku triju dienu laikā pēc tā likvidēšanas noformē protokolu par meža ugunsgrēku, apkopo datus un reizi gadā iesniedz pārskatu Valsts meža dienestā.

10. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta teritoriālo struktūrvienību vadītāji un Valsts meža dienesta struktūrvienību vadītāji savas kompetences ietvaros ir atbildīgi par statistiskās informācijas par ugunsgrēku un tā nodarītajiem zaudējumiem iesniegšanu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā vai Valsts meža dienestā.

11. Ja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta teritoriālā struktūrvienība vai Valsts meža dienesta struktūrvienība nav piedalījusies ugunsgrēka dzēšanā, bet par to ir saņemta informācija no citām juridiskajām vai fiziskajām personām, pēc attiecīgā fakta pārbaudes ugunsgrēks un tā nodarītie zaudējumi reģistrējami saskaņā ar šiem noteikumiem. 

Ministru prezidents G.Krasts 

Iekšlietu ministrs A.Krastiņš

126A5~1.JPG (131759 BYTES)

12AA5~1.JPG (128915 BYTES)

226A5~1.JPG (116543 BYTES)

22AA5~1.JPG (83667 BYTES)

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Ugunsgrēku un to seku uzskaites noteikumi Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 438Pieņemts: 24.11.1998.Stājas spēkā: 28.11.1998.Zaudē spēku: 01.01.2003.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 352/354, 27.11.1998.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
51589
28.11.1998
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"