Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 417

Rīgā 1998.gada 20.oktobrī (prot. Nr. 57 40.§)

Kompensācijas izmaksas kārtība, dzēšot īpašuma kompensācijas sertifikātus, kas piešķirti par administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām atņemto mantu

Izdoti saskaņā ar likuma "Par kompensāciju izmaksas atjaunošanu
administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām un šīm personām
piešķirto īpašuma kompensācijas sertifikātu dzēšanu
" 16.pantu

 

1. Šie noteikumi nosaka kompensācijas izmaksas kārtību, dzēšot īpašuma kompensācijas sertifikātus, kas piešķirti administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām par naudā neizmaksāto atņemtās mantas vērtības daļu saskaņā ar Ministru kabineta 1996.gada 23.aprīļa noteikumiem Nr.148 "Kārtība, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība personām, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR vai KPFSR sastāvā iekļautās Latvijas PSR teritorijas daļas atzīta par nepamatotu", kuri ar Satversmes tiesas 1998.gada 10.jūnija spriedumu atzīti par spēkā neesošiem no to pieņemšanas brīža.

2. Rajona padome vai republikas pilsētas dome (turpmāk - pašvaldība), pamatojoties uz pieņemtajiem lēmumiem, sastāda un iesniedz Latvijas Attīstības aģentūras Privatizācijas un sertifikācijas informatīvā nodrošinājuma centrā (turpmāk - Informācijas centrs) to administratīvi nepamatoti izsūtīto personu sarakstus, kurām laikposmā no 1996.gada 2.maija līdz 1998.gada 10.jūnijam piešķirti īpašuma kompensācijas sertifikāti par naudā neizmaksāto atņemtās mantas vērtības daļu.

3. Pēc šo noteikumu 2.punktā minēto sarakstu pārbaudes Informācijas centrs katru mēnesi apstiprina un iesniedz kredītiestādēs, kurās ir atvērti kompensācijas saņēmēju privatizācijas sertifikātu konti, un Valsts kasē to personu sarakstus, kurām dzēšami par administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām atņemto mantu piešķirtie īpašuma kompensācijas sertifikāti (turpmāk - sertifikāti).

4.  Saskaņā ar Informācijas centra apstiprināto sarakstu kredītiestāde divu nedēļu laikā no saraksta saņemšanas dienas sagatavo un nosūta sarakstā norādītajam kompensācijas saņēmējam, mantiniekam vai mantojuma aizgādnim (turpmāk - kompensācijas saņēmējs) uzaicinājumu (1.pielikums) ierasties attiecīgajā kredītiestādē, kurā tam ir atvērts privatizācijas sertifikātu konts, un dot kredītiestādei rīkojumu pārskaitīt sertifikātus Informācijas centra īpašajā privatizācijas sertifikātu kontā (turpmāk - īpašais sertifikātu konts).

5. Ja mēneša laikā no uzaicinājuma nosūtīšanas dienas kompensācijas saņēmējs vai tā pilnvarota persona nav ieradusies kredītiestādē un devusi rīkojumu pārskaitīt sertifikātus, kredītiestāde tam nosūta atkārtotu uzaicinājumu. Ja mēneša laikā pēc atkārtota uzaicinājuma nosūtīšanas kompensācijas saņēmējs vai tā pilnvarota persona nav ieradusies, kredītiestāde piecu darbdienu laikā par to informē Informācijas centru. Informācijas centrs publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" to kompensācijas saņēmēju sarakstu, kuri pēc atkārtota uzaicinājuma nav ieradušies kredītiestādē.

6. Kompensācijas saņēmējs vai tā pilnvarota persona, uzrādot attiecīgu pilnvarojumu, iesniedz kredītiestādē, kurā atvērts kompensācijas saņēmēja privatizācijas sertifikātu konts, rīkojumu par sertifikātu pārskaitīšanu īpašajā sertifikātu kontā, kā arī iesniegumu (2.pielikums) ar norādi par norēķinu kontu, kurā ieskaitāma par dzēšamajiem sertifikātiem izmaksājamā summa.

7. Ja persona, kurai saskaņā ar šo noteikumu 3.punktu dzēšami sertifikāti, ir mirusi, rīkoties ir tiesīgs minētās personas mantinieks vai mantojuma aizgādnis, ja viņš iesniedzis kredītiestādē, kurā tam ir atvērts privatizācijas sertifikātu konts, tiesas sprieduma norakstu par mantojuma tiesību apstiprināšanu vai mant o juma aizgādņa iecelšanu.

8. Kredītiestāde pārskaita sertifikātus īpašajā sertifikātu kontā, pamatojoties uz Informācijas centra iesniegto kompensācijas saņēmēju un dzēšamo sertifikātu skaita sarakstu, kā arī kompensācijas saņēmēja vai tā pilnvarotas personas iesniegumu. Kompensācijas saņēmējs dod rīkojumu kredītiestādei pārskaitīt sertifikātus īpašajā sertifikātu kontā ne vēlāk kā līdz 1999.gada 1.novembrim. Kredītiestāde katram kompensācijas saņēmējam pārskaita sertifikātus īpašajā sertifikātu kontā tikai vienu reizi.

9. Kredītiestāde nākamajā darbdienā pēc sertifikātu ieskaitīšanas īpašajā sertifikātu kontā sagatavo un iesniedz Valsts kasē to personu sarakstu, kuru sertifikāti ir pārskaitīti īpašajā sertifikātu kontā, pievieno īpašā sertifikātu konta izrakstu, kā arī norāda kompensācijas saņēmēju norēķinu kontu rekvizītus un no valsts budžeta līdzekļiem izmaksājamās summas.

10. Valsts kase salīdzina kredītiestādes iesniegtos sarakstus ar Informācijas centra iesniegtajiem sarakstiem un atbilstoši pārskaitīto sertifikātu skaitam trīs darbdienu laikā pārskaita valsts budžeta līdzekļus no Valsts kases valsts budžeta konta kredītiestādes norādītajā kompensācijas saņēmēja norēķinu kontā, kā arī paziņo Informācijas centram par šī pārskaitījuma izpildi. No valsts budžeta kompensējamā summa tiek ieskaitīta kompensācijas saņēmēja norēķinu kontā, kas atvērts tajā kredītiestādē, kurā ir atvērts kompensācijas saņēmēja privatizācijas sertifikātu konts.

11. Informācijas centrs īpašajā sertifikātu kontā ieskaitīto sertifikātu skaitu salīdzina ar kompensācijas saņēmēju sarakstiem un Valsts kases sniegtajām ziņām par naudas pārskaitījumu un dod rīkojumu kredītiestādei dzēst sertifikātus īpašajā sertifikātu kontā.

12. Kredītiestādei atlīdzība par izmaksām un sertifikātu pārskaitījumiem tiek noteikta saskaņā ar kredītiestādes un Valsts kases vienošanos.

13. Šo noteikumu izpildi pārrauga Ekonomikas ministrija un Finansu ministrija.  

Ministru prezidents G.Krasts  

Finansu ministrs R.Zīle

11695~1.JPG (148802 BYTES)
11A95~1.JPG (110577 BYTES)

2417~1.JPG (89884 BYTES)

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kompensācijas izmaksas kārtība, dzēšot īpašuma kompensācijas sertifikātus, kas piešķirti par .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 417Pieņemts: 20.10.1998.Stājas spēkā: 24.10.1998.Zaudē spēku: 09.07.2004.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 308/312, 23.10.1998.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
50309
24.10.1998
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"