Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.145

Rīgā 2000.gada 18.aprīlī (prot. Nr.18, 4.§)

Kārtība, kādā pārbaudāma pretendenta atbilstība attiecīgajam ierēdņa amatam

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts civildienestu" 5.panta trešo daļu

 

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā valsts civiliestādēs pārbaudāma ierēdņa amata pretendenta (turpmāk - pretendents) atbilstība ierēdņa amatam.

2. Pretendentam izvirzāmās prasības saskaņā ar ierēdņa amata aprakstu valsts civiliestāde norāda, izsludinot pretendentu konkursu.

3. Valsts civiliestādes vadītājs, pamatojoties uz pretendentam izvirzītajām prasībām, pēc valsts civiliestādes speciālista personālvadības jautājumos ieteikuma nosaka pretendenta atbilstības ierēdņa amatam pārbaudes kritērijus.

4. Pretendenta atbilstību ierēdņa amatam pārbauda valsts civiliestādes vadītāja izveidota ekspertu komisija, kuras sastāvā ir ne mazāk kā trīs locekļi. Komisijas sastāvā ir vismaz viens valsts civiliestādes speciālists personālvadības jautājumos un amatpersona, kuras pienākumos ir vakantā ierēdņa amata pienākumu veikšanas nodrošināšana.

5. Saskaņā ar attiecīgajiem kritērijiem ekspertu komisija izvēlas vienu vai vairākus pretendentus, kas vislabāk atbilst pretendentam izvirzītajām prasībām, un iesaka tos valsts civiliestādes vadītājam iecelšanai ierēdņa amatā vai noraida visus pretendentus. Ekspertu komisijas sēdes protokolē.

6. Valsts civiliestādes vadītājs pēc ekspertu komisijas ieteikuma izvērtēšanas pieņem lēmumu par pretendenta iecelšanu ierēdņa amatā vai par atkārtota konkursa izsludināšanu (ja visi pretendenti ir noraidīti).

7. Par valsts civiliestādes vadītāja lēmumu valsts civiliestāde pretendentam paziņo ne vēlāk kā trīs darbdienu laikā pēc attiecīgā lēmuma pieņemšanas.

8. Pretendentam ir tiesības iepazīties ar ekspertu komisijas sēdes protokolu un ekspertu komisijas ieteikumu, kā arī nedēļas laikā no brīža, kad pretendentam ir kļuvis zināms valsts civiliestādes vadītāja lēmums, apstrīdēt pieņemto lēmumu Valsts civildienesta pārvaldē.

9. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru kabineta 1996.gada 27.februāra instrukciju Nr.2 "Instrukcija par valsts civildienesta ierēdņu amatu pretendentu konkursa izsludināšanu, sagatavošanu un rezultātu paziņošanu" (Latvijas Vēstnesis, 1996, 40.nr.).  

Ministru prezidents A.Šķēle  

Īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes
un pašvaldību reformu lietās J.Bunkšs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā pārbaudāma pretendenta atbilstība attiecīgajam ierēdņa amatam Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 145Pieņemts: 18.04.2000.Stājas spēkā: 27.04.2000.Zaudē spēku: 01.01.2001.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 145/147, 26.04.2000.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
5017
27.04.2000
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"