Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 378

Rīgā 1998.gada 29.septembrī (prot. Nr. 54, 28.§)

Pašvaldības finansu stabilizācijas procesa uzrauga darbības noteikumi

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldību finansu stabilizēšanu
un pašvaldību finansiālās darbības uzraudzību" 19.pantu

 

1. Šie noteikumi nosaka pašvaldības finansu stabilizācijas procesa uzrauga (turpmāk - stabilizācijas uzraugs) darbību, ja finansu ministrs vai Ministru kabinets ir pieņēmis lēmumu par pašvaldības finansu stabilizācijas procesa uzsākšanu.

2. Stabilizācijas uzraugs piedalās pašvaldības finansu stabilizācijas procesa projekta (turpmāk - stabilizācijas projekts) izstrādāšanā un sagatavo rakstisku atzinumu (ja nepieciešams, norāda atšķirīgos viedokļus) par pašvaldības domes (padomes) apstiprināto stabilizācijas projektu.

3. Stabilizācijas uzrauga atzinumu pievieno pašvaldības domes (padomes) sagatavotajam un apstiprinātajam stabilizācijas projektam un nosūta finansu ministram akceptēšanai.

4. Stabilizācijas uzrauga pienākumi un tiesības noteiktas likuma "Par pašvaldību finansu stabilizēšanu un pašvaldību finansiālās darbības uzraudzību" 19. un 20.pantā.

5. Ja stabilizācijas uzraugam ir nepieciešama papildu informācija, Finansu ministrija ir tiesīga pieprasīt to no ministrijām un citām valsts institūcijām, ja likumos nav noteikts citādi.

6. Visi stabilizācijas uzrauga priekšlikumi likuma "Par pašvaldību finansu stabilizēšanu un pašvaldību finansiālās darbības uzraudzību" 19.panta 3. un 4.punkta izpildes nodrošināšanai sagatavojami rakstiski un izskatāmi pašvaldības domes (padomes) kārtējā (ārkārtas) sēdē.

7. Reizi ceturksnī stabilizācijas uzraugs iesniedz finansu ministram un likuma "Par pašvaldību finansu stabilizēšanu un pašvaldību finansiālās darbības uzraudzību" 8.panta otrajā daļā noteiktajai pastāvīgajai komisijai rakstisku pārskatu par pašvaldības finansu stabilizācijas procesa gaitu un iepazīstina ar to arī attiecīgās pašvaldības domi (padomi) un tās priekšsēdētāju.

8. Stabilizācijas uzraugs pēc finansu ministra pieprasījuma sniedz viņam informāciju par pašvaldības finansu stabilizācijas procesa gaitu.

9. Ja stabilizācijas uzraugs atkāpjas no amata vai finansu ministrs viņu atbrīvo no amata, visa apkopotā dokumentācija par pašvaldības finansu stabilizācijas procesa gaitu stabilizācijas uzrauga darbības laikā iesniedzama Finansu ministrijā.  

Ministru prezidents G.Krasts

Finansu ministrs R.Zīle

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Pašvaldības finansu stabilizācijas procesa uzrauga darbības noteikumi Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 378Pieņemts: 29.09.1998.Stājas spēkā: 03.10.1998.Zaudē spēku: 03.01.2001.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 284/285, 02.10.1998.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
49952
03.10.1998
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"