Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Skatīt Ministru kabineta 2003. gada 8. jūlija noteikumus Nr. 377 "Kvalitātes, klasifikācijas un marķējuma prasības dažādu veidu cukuriem". LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU KABINETS 1998.gada 31.augustā N oteikumi Nr. 330 Rīgā (prot. Nr.47, 6.§) Noteikumi par balto cukuru Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 4.panta otro daļu, 8.panta otro daļu un 13.panta trešo daļu I. Vispārīgie jautājumi 1. Šie noteikumi nosaka obligātās nekaitīguma prasības, kvalitātes prasības, marķējuma un higiēnas prasības baltajam cukuram. 2. Baltais cukurs ir pārtikas produkts, kas sastāv no attīrītas un kristalizētas saharozes un atbilst šo noteikumu 1. un 2.pielikumā noteiktajām prasībām. 3. Pēc fizikālā stāvokļa ir šāds baltais cukurs: smalkais baltais cukurs, pūdercukurs un cukura sīrups. 4. Smalkais baltais cukurs ir cukurs, kas sastāv no atsevišķiem saharozes kristāliem baltā krāsā un pēc organoleptiskajiem rādītājiem un fizikālajām īpašībām ir tīrs, nebojāts, sauss, birstošs, ar viendabīgiem kristāliem un pilnīgi šķīst ūdenī. Pēc kvalitātes izšķir augstākā labuma smalko balto cukuru, smalko balto cukuru un otrās šķiras smalko balto cukuru. 5. Pūdercukurs ir pilnīgi pulverizēts smalkais baltais cukurs, kuram var būt pievienots pretsalipes līdzeklis. 6. Cukura sīrups ir smalkā baltā cukura šķīdums ūdenī, un tam raksturīga sīrupveida konsistence. II. Īpašās prasības marķējumam un fasējumam 7. Mazumtirdzniecībā, ja cukurs tiek fasēts daudzumā no 0,1 līdz 5 kg, smalkā baltā cukura fasējuma vienības masa drīkst būt šāda: 0,125 kg, 0,25 kg, 0,5 kg, 0,75 kg, 1 kg, 2 kg, 2,5 kg, 3 kg, 4 kg un 5 kg. 8. Tirdzniecībā smalkā baltā cukura apzīmēšanai preces nosaukumā var nelietot vārdus "smalkais baltais". 9. Mazumtird zniecībā balto cukuru drīkst realizēt tikai rūpnieciski fasētu. III. Īpašās higiēnas prasības 10. Baltā cukura beztaras pārvadājumi atļauti tikai īpaši aprīkotos slēgta tipa transportlīdzekļos. 11. Telpās, kur uzglabā smalko balto cukuru un pūdercukuru, gaisa relatīvais mitrums nedrīkst pārsniegt 70 procentu. IV. Noslēguma jautājumi 12. Noteikumi stājas spēkā ar 1999.gada 1.janvāri. 13. Šo noteikumu 9.punkts stājas spēkā ar 2000.gada 1.janvāri. Ministru prezidents G.Krasts Zemkopības ministrs A.Rāviņš 1.pielikums Ministru kabineta 1998.gada 31.augusta noteikumiem Nr. 330 Obligātās nekaitīguma prasības baltajam cukuram Pieļaujamais toksisko elementu daudzums *
Baltā cukura mikrobioloģiskie rādītāji **
Piezīmes . * Uzņēmums, kas ražo balto cukuru, vismaz reizi gadā pārbauda minēto toksisko elementu daudzumu baltajā cukurā, kas iegūts no cukurbietēm un no jēlcukura. ** Baltā cukura mikrobioloģisko piesārņojumu nosaka pēc pasūtītāja pieprasījuma.
Zemkopības ministrs A.Rāviņš
2.pielikums Ministru kabineta 1998.gada 31.augusta noteikumiem Nr. 330 Kvalitātes prasības baltajam cukuram
Piezīme . * ICUMSA vienība ( nosacīta cukura krāsainības vienība, ko nosaka pēc ICUMSA (International Commission for Uniform Methods of Sugar Analysis) izstrādātās metodes. Zemkopības ministrs A.Rāviņš |
Tiesību akta pase
Statuss:
Zaudējis spēku
Saistītie dokumenti
|