Ministru kabineta
noteikumi Nr. 221
Rīgā 1998.gada 16.jūnijā (prot. nr.
31, 25.§)
Noteikumi par
pilnvaru sadalījumu starp ministrijām pārtikas aprites valsts
uzraudzības un kontroles nodrošināšanai
Izdoti saskaņā
ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 21.pantu
1. Šie noteikumi nosaka pilnvaru
sadalījumu starp ministrijām pārtikas aprites valsts uzraudzības
un kontroles nodrošināšanai iekšējā tirgū šādās darbības
jomās:
1.1. pārtikas uzņēmumu kontrolei
saskaņā ar inspicēšanas programmām;
1.2. pārtikas uzņēmumu kontrolei,
ja radušās pamatotas aizdomas par pārtikas produktu neatbilstību
obligātajām nekaitīguma un kvalitātes prasībām vai sakarā ar
patērētāju sūdzībām.
2. Pārtikas aprites valsts
uzraudzību un kontroli šo noteikumu 1.punktā minētajās darbības
jomās nodrošina Zemkopības ministrijas un Labklājības ministrijas
padotībā esošās valsts uzraudzības un kontroles institūcijas un
normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pilnvarotas kompetentas
institūcijas atbilstoši šo noteikumu pielikumā minētajam pilnvaru
un kompetences sadalījumam starp ministrijām.
Ministru prezidents G.Krasts
Zemkopības ministrs A.Rāviņš
Pielikums
Ministru kabineta
1998.gada 16.jūnija
noteikumiem nr. 221
Pilnvaru sadalījums starp
ministrijām pārtikas aprites valsts uzraudzības un kontroles
nodrošināšanai
Nr.
p.k. |
Produktu grupas
nosaukums
(pēc Latvijas preču kombinētās nomenklatūras) |
Kods (pēc Latvijas preču
kombinētās nomenklatūras)
|
Aprites posms
|
ieguve, ražošana
(lauksaimniecība), transports
|
tirgus1 |
pārstrāde, rūpnieciskā
ražošana, transports
|
vairumtirdzniecības
noliktavas, saldētavas, transports1; 2
|
mazumtirdzniecība,
sabiedriskā ēdināšana
|
1
|
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
1.
|
Gaļa un pārtikas gaļas subprodukti |
0200 |
ZM |
ZM |
ZM |
ZM |
LM |
2.
|
Zivis, vēžveidīgie, moluski un pārējie ūdens
bezmugurkaulnieki |
0300 |
ZM |
ZM |
ZM |
ZM |
LM |
3.
|
Piens un piena produkti; putnu olas;
dabiskais medus; citur neminēti dzīvnieku izcelsmes pārtikas
produkti |
0400 |
ZM |
ZM |
ZM |
ZM |
LM |
4.
|
Pārtikas dārzeņi, daži sakņaugi un
bumbuļaugi |
0700 |
ZM |
LM |
LM |
LM |
LM |
5.
|
Pārtikas augļi un rieksti; citrusaugļu un
ķirbjaugu mizas |
0800 |
ZM |
LM |
LM |
LM |
LM |
6.
|
Kafija, tēja, mate un garšvielas |
0900 |
ZM |
LM |
LM |
LM |
LM |
|
(izņemot mati) |
(0903) |
|
|
|
|
|
7.
|
Graudaugu kultūras |
1000 |
ZM |
ZM |
- |
ZM |
LM |
8.
|
Miltrūpniecības produkcija; iesals; ciete;
inulīns, kviešu lipeklis |
1100 |
- |
LM |
ZM |
LM |
LM |
9. |
Eļļas augu sēklas un augļi, dažādi graudi,
sēklas un augļi; augi rūpniecības un medicīnas vajadzībām;
salmi un lopbarība |
1200 |
ZM |
LM |
ZM |
LM (uzturam)
ZM (pārstrādei) |
LM |
10.
|
Šellaka; sveķi un sveķainas vielas un pārējās
augu izcelsmes sulas un ekstrakti |
1300 |
- |
LM |
LM |
LM |
LM |
11.
|
Dzīvnieku vai augu izcelsmes tauki un eļļas;
to sašķelšanas produkti; |
|
|
|
|
|
|
sagatavoti pārtikas tauki; dzīvnieku vai augu
izcelsmes vaski |
1500 |
- |
LM (augu izcelsmes produkti) ZM(dzīvnieku
izcelsmes produkti) |
LM (augu izcelsmes produkti) ZM(dzīvnieku
izcelsmes produkti) |
LM (augu izcelsmes produkti) ZM(dzīvnieku
izcelsmes produkti) |
LM |
12.
|
Gaļas, zivju vai vēžveidīgo, molusku vai
pārējo ūdens bezmugurkaulnieku izstrādājumi |
1600 |
- |
ZM |
ZM |
ZM |
LM |
13.
|
Cukurniedru vai cukurbiešu cukurs un ķīmiski
tīra saharoze, cietā stāvoklī |
1701 |
- |
LM |
ZM |
LM |
LM |
|
Pārējie cukura veidi, ieskaitot ķīmiski tīru
laktozi, maltozi, glikozi un fruktozi, cietā stāvoklī; cukura
sīrupi bez aromātiskām un krāsojošām piedevām; |
|
|
|
|
|
|
mākslīgais medus, sajaukts vai nesajaukts ar
dabisko medu; grauzdēts cukurs |
1702 |
- |
LM |
ZM |
LM |
LM |
Melase, kas iegūta cukura ekstrakcijas vai
rafinēšanas rezultātā |
1703 |
- |
LM |
ZM |
LM |
LM |
Konditorejas izstrādājumi no cukura
(ieskaitot balto šokolādi) bez kakao piedevas |
1704 |
- |
LM |
LM |
LM |
LM |
14.
|
Kakao un kakao izstrādājumi |
1800 |
- |
LM |
LM |
LM |
LM |
15.
|
Graudaugu, miltu, cietes un piena
izstrādājumi; miltu konditorejas izstrādājumi |
1900 |
- |
LM |
LM |
LM |
LM |
16.
|
Dārzeņu, augļu, riekstu vai citu augu daļu
izstrādājumi |
2000 |
- |
LM |
LM |
LM |
LM |
17.
|
Jaukti pārtikas produkti |
2100 |
- |
LM (augu izcelsmes produkti) ZM (dzīvnieku
izcelsmes produkti) |
LM (augu izcelsmes produkti) ZM (dzīvnieku
izcelsmes produkti) |
LM (augu izcelsmes produkti) ZM (dzīvnieku
izcelsmes produkti) |
LM |
18.
|
Bezalkoholiskie un alkoholiskie dzērieni un
etiķis |
2200 |
- |
LM |
LM |
LM |
LM |
19.
|
Sāls (ieskaitot galda un denaturēto sāli) un
tīrais nātrija hlorīds ūdens šķīdumā vai neizšķīdināts un ar
pretsacietēšanas vai brīvu vielu piedevu; jūras ūdens |
2501 |
- |
LM |
LM |
LM |
LM |
20.
|
Olbaltumvielas; modificētas cietes; līmes;
fermenti |
3500 |
- |
LM |
LM |
LM |
LM |
1 Higiēnas prasību
ievērošanu objektā kontrolē institūcijas pēc savstarpējās
vienošanās.
2 Ja
vairumtirdzniecības noliktavās tiek veikta arī mazumtirdzniecība,
produktu nekaitīgumu mazumtirdzniecībā kontrolē tā institūcija,
kura kontrolē produktu nekaitīgumu vairumtirdzniecībā
Piezīmes.
1. ZM - Zemkopības ministrija
2. LM - Labklājības ministrija
Zemkopības ministrs A.Rāviņš