Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.215

Rīgā 1998.gada 9.jūnijā (prot. nr.29 10.§)
Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 6.maija noteikumos nr.171 "Noteikumi par kompensācijas aprēķināšanu bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem un maksas noteikšanu par īpašumā nodoto zemi pilsētās"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās" 12.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 1997.gada 6.maija noteikumos nr.171 "Noteikumi par kompensācijas aprēķināšanu bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem un maksas noteikšanu par īpašumā nodoto zemi pilsētās" (Latvijas Vēstnesis, 1997, 114.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Kompensāciju par zemi tās bijušajiem īpašniekiem vai viņu mantiniekiem visos gadījumos aprēķina saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par pilsētu zemes kadastrālo vērtēšanu."

2. Izteikt 23.punktu šādā redakcijā:

"23. Neatgūtās zemes pašreizējās vērtības kompensāciju bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās" 12.panta pirmās daļas 1. un 2.punktā minētajos gadījumos aprēķina atbilstoši individuālajam zemes kadastrālajam novērtējumam vai - pēc zemes īpašnieka vai viņa mantinieku vēlēšanās - atbilstoši masveidā veiktajam zemes kadastrālajam novērtējumam šo noteikumu 3., 4., 5., 6., 7. un 8.punktā noteiktajā kārtībā un termiņos, pamatojoties u z zemes komisijas lēmumu (atzinumu), kas izsniegts bijušajam zemes īpašniekam (mantiniekam) un kurā norādīta zemes gabala platība un pievienots zemes tiesiskā ieguvēja aizņemtās zemes robežu plāns vai skice. Ja bijušie zemes īpašnieki vai viņu mantinieki vēlas saņemt kompensāciju atbilstoši masveidā veiktajam zemes kadastrālajam novērtējumam, tie pēc minēto datu vēlākas precizēšanas un lēmuma saņemšanas nevar pretendēt uz papildu kompensāciju saskaņā ar precizētajiem datiem."

Ministru prezidenta vietā - Ministru prezidenta biedra pienākumu izpildītājs, finansu ministrs R.Zīle

Ekonomikas ministrs L.Strujevičs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 6.maija noteikumos nr.171 "Noteikumi par kompensācijas aprēķināšanu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 215Pieņemts: 09.06.1998.Stājas spēkā: 12.06.1998.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 172/173, 11.06.1998.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
48628
12.06.1998
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"