Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 144

Rīgā 1998.gada 21.aprīlī (prot. nr.21 13.§)

Noteikumi par labības tirdzniecību un pārstrādi

Izdoti saskaņā ar likuma "Par Latvijas labības tirgu un
Valsts labības rezervi
" 3.panta otrās daļas 2.punktu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) veic labības un tās produktu tirdzniecību un importu (eksportu), kā arī labības pārstrādi.

2. Labības un tās produktu tirgotāji ir uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kuri realizē labību un tās produktus mazumtirdzniecības uzņēmumiem, pārstrādes uzņēmumiem un citiem uzņēmumiem.

3. Labības un tās produktu pārstrādātāji ir uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kuri produkcijas ražošanas tehnoloģiskajā procesā izmanto labību un tās produktus.

4. Šo noteikumu 2. un 3.punktā minētajiem uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) jāreģistrējas bezpeļņas organizācijā valsts akciju sabiedrībā "Labības tirdzniecības aģentūra" (turpmāk - Labības tirdzniecības aģentūra).

5. Lai saņemtu labības tirdzniecības vai pārstrādes uzņēmuma reģistrācijas karti vai labības tirdzniecības un pārstrādes uzņēmuma reģistrācijas karti (turpmāk - reģistrācijas karte), Labības tirdzniecības aģentūrā jāiesniedz šādi dokumenti:

5.1. iesniegums, kurā iesniedzējs vai viņa pilnvarotā persona ar savu parakstu apliecina, ka ir iepazinies ar šo noteikumu prasībām un sniegs Labības tirdzniecības aģentūrā šo noteikumu 7.punktā minēto informāciju;

5.2. uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) reģistrācijas apliecības kopija;

5.3. uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) nodokļu maksātāja reģistrācijas apliecības kopija.

6. Labības tirdzniecības aģentūra desmit dienu laikā pēc šo noteikumu 5.punktā minēto dokumentu saņemšanas izsniedz uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) reģistrācijas karti, kuras derīguma termiņš ir kalendāra gads. Reģistrācijas kartes paraugu apstiprina zemkopības ministrs.

7. Uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) līdz katra nākamā mēneša piektajam datumam jāsniedz Labības tirdzniecības aģentūrā saskaņā ar zemkopības ministra apstiprinātu veidlapu informācija par iepriekšējā mēnesī iepirktās un realizētās labības un tās produktu daudzumu, labības pārstrādes apjomu un labības atlikumiem.

8. Labības tirdzniecības aģentūrai šo noteikumu 7.punktā minēto informāciju ir tiesības izmantot tikai likumā "Par valsts statistiku" noteiktajā kārtībā, lai sastādītu labības ražošanas un patēriņa bilanci.

9. Lai labību un tās produktus varētu realizēt vairumtirdzniecībā, jābūt stingrās uzskaites preču pavadzīmei-rēķinam, reģistrācijas kartes kopijai un Labības valsts inspekcijas atestētas laboratorijas izsniegtajai produkta kvalitātes sertifikāta kopijai.

10. Uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) - lauksaimniecības produkcijas ražotājiem, kuri realizē un pārstrādā pašaudzēto labību vai nodod pārstrādei pašaudzēto labību un realizē pašaudzētās labības pārstrādes produktus, - nav jāreģistrējas Labības tirdzniecības aģentūrā un uz tiem neattiecas šo noteikumu 4., 5., 6., 7., 9 . un 12.punkts.

11. Šo noteikumu 10.punktā minētajiem uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), realizējot pašaudzēto labību, katrai preču partijai jābūt stingrās uzskaites preču pavadzīmei-rēķinam, kā arī šādiem dokumentiem:

11.1. Labības valsts inspekcijas atestētas laboratorijas izsniegta produkta kvalitātes sertifikāta kopija;

11.2. attiecīgā pagasta pašvaldības izsniegtās izziņas par lauksaimniecībā izmantojamās zemes platību kopija.

12. Uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) līdz katra nākamā mēneša piektajam datumam Labības tirdzniecības aģentūrā jāsniedz pārskats par veiktajām importa (eksporta) operācijām iepriekšējā mēnesī saskaņā ar 1. un 2.pielikumu.

13. Valsts nodevas likme labības importa vai eksporta speciālās ataujas (licences) saņemšanai ir pieci lati.

14. Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldei reizi ceturksnī jāsniedz Labības tirdzniecības aģentūrā informācija par faktisko labības un tās produktu daudzumu, kas tiek pārvests pāri muitas robežai. Labības tirdzniecības aģentūra minēto informāciju izmanto atbilst oši šo noteikumu 8.punktam.

Ministru prezidents G.Krasts

Zemkopības ministrs A.Rāviņš

1. pielikums
Ministru kabineta
1998. gada 21. aprīļa
noteikumiem Nr. 144

1.JPG (37017 BYTES)

Zemkopības ministrs A.Rāviņš

2. pielikums
Ministru kabineta
1998. gada 21. aprīļa
noteikumiem Nr. 144

2.JPG (36935 BYTES)

Zemkopības ministrs A.Rāviņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par labības tirdzniecību un pārstrādi Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 144Pieņemts: 21.04.1998.Stājas spēkā: 24.04.1998.Zaudē spēku: 01.05.2003.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 109/110, 23.04.1998.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
47875
24.04.1998
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"