Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 115

Rīgā 1998.gada 31.martā (prot. nr. 17 15.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 15.aprīļa noteikumos nr.149 "Kārtība, kādā muitas nodoklis un pievienotās vērtības nodoklis piemērojams dāvinājumiem - ārvalstu neatmaksājamajai tehniskajai palīdzībai"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par muitas nodokli (tarifiem)" 22.pantu un
likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 6. un 7.pantu

 

Izdarīt Ministru kabineta 1997.gada 15.aprīļa noteikumos nr.149 "Kārtība, kādā muitas nodoklis un pievienotās vērtības nodoklis piemērojams dāvinājumiem - ārvalstu neatmaksājamajai tehniskajai palīdzībai" (Latvijas Vēstnesis, 1997, 106./107.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu izdošanas atsaucē vārdus "6.pantu" ar vārdiem "6. un 7.pantu".

2. Papildināt noteikumus ar 1.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.4. pārdevējs - Valsts ieņēmumu dienestā reģistrēta ar pievienotās vērtības nodokli apliekama persona, kura ir noslēgusi līgumu ar palīdzības sniedzēju un atbilstoši šim līgumam piegādā palīdzības saņēmējam preces un sniedz pakalpojumus, kas paredzēti Latvijas Republikas valdības noslēgtajos līgumos vai Tehniskās palīdzības komisijā apstiprinātajos projektos un tiek apmaksāti no ārvalstu neatmaksājamās tehniskās palīdzības līdzekļiem."

3. Papildināt noteikumus ar 2.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.3. pievienotās vērtības nodokļa 0 procentu likme piemērojama preču piegādēm un pakalpojumiem, kas sniegti palīdzības saņēmējam saskaņā ar Latvijas Republikas valdības noslēgtajiem līgumiem vai Tehniskās palīdzības komisijā apstiprinātajiem projektiem un tiek apmaksāti no ārvalstu neatmaksājamās tehniskās palīdzības līdzekļiem."

4. Aizstāt 13.1.apakšpunktā vārdu "pielikums" ar vārdiem "1.pielikums".

5. Aizstāt 15.punktā vārdus "tiek aizpildīta" ar vārdiem "piecu darba dienu laikā tiek aizpildīta".

6. Izteikt ceturto nodaļu šādā redakcijā:

"IV. Kārtība, kādā pievienotās vērtības nodokļa 0 procentu likme piemērojama preču piegādēm un pakalpojumiem, kas sniegti palīdzības saņēmējam Latvijā

20. Preču piegādēm un pakalpojumiem, kas sniegti palīdzības saņēmējam Latvijā par ārvalstu neatmaksājamās tehniskās palīdzības līdzekļiem, tiek piemērota pievienotās vērtības nodokļa 0 procentu likme, ja pārdevējs, kas piegādā palīdzības saņēmējam preces un sniedz pakalpojumus atbilstoši palīdzības sniedzēja un pārdevēja noslēgtajam līgumam, ir saņēmis atļauju Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē.

21. Šo noteikumu 20.punktā minētajā līgumā iekļaujams:

21.1. šo noteikumu 22.2.apakšpunktā minētā līguma par projekta realizāciju vai Tehniskās palīdzības komisijā apstiprinātā projekta numurs, nosaukums un datums;

21.2. preču un pakalpojumu vērtība bez pievienotās vērtības nodokļa.

22. Lai saņemtu šo noteikumu 20.punktā minēto atļauju, palīdzības sniedzējs iesniedz Finansu ministrijas Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas departamentā:

22.1. iesniegumu par pievienotās vērtības nodokļa 0 procentu likmes piemērošanu (2.pielikums) (turpmāk - iesniegums) divos eksemplāros ar lūgumu atļaut pārdevējam pārdot preces un sniegt pakalpojumus, kas norādīti šo noteikumu 20.punktā minētajā līgumā, piemērojot pievienotās vērtības nodokļa 0 procentu likmi;

22.2. pilnvarojuma gadījumā - Latvijas Republikas valdības līguma ietvaros noslēgtā līguma par projekta realizāciju kopiju, kas apliecina pilnvarotās personas tiesības rīkoties palīdzības sniedzēja vārdā;

22.3. šo noteikumu 20.punktā minēto līgumu.

23. Pārdevējs kopā ar palīdzības sniedzēju aizpilda iesnieguma pirmo daļu.

24. Finansu ministrijas Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas departamentā iesniegumam piešķir reģistrācijas kodu un piecu darba dienu laikā aizpilda iesnieguma otro daļu. Iesnieguma otrā daļa uzskatāma par Finansu ministrijas atzinumu par šo noteikumu 20.punktā minētajā līgumā norādīto preču un pakalpojumu atbilstību Latvijas Republikas valdības līguma ietvaros noslēgtajam līgumam vai Tehniskās palīdzības komisijā apstiprinātajam projektam. Informācija par Finansu ministrijas atzinumā norādītajām precēm un pakalpojumiem tiek ievadīta datu bāzē.

25. Pārdevējs abus iesnieguma eksemplārus kopā ar šo noteikumu 20.punktā minēto līgumu iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē pēc pārdevēja juridiskās adreses.

26. Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde piecu darba dienu laikā aizpilda iesnieguma trešo daļu un apstiprina to ar parakstu un zīmogu. Iesnieguma trešā daļa uzskatāma par Valsts ieņēmumu dienesta atļauju pārdot preces un sniegt pakalpojumus, kas norādīti līgumā, piemērojot pievienotās vērtības nodokļa 0 procentu likmi. Viens aizpildītā iesnieguma eksemplārs tiek atdots pārdevējam, otrs glabājas attiecīgajā Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē.

27. Pēc atļaujas saņemšanas pārdevējs izraksta palīdzības sniedzējam pievienotās vērtības nodokļa rēķinu par precēm un pakalpojumiem, kas paredzēti palīdzības saņēmējam saskaņā ar šo noteikumu 20.punktā minēto līgumu, piemērojot pievienotās vērtības nodokļa 0 procentu likmi. Rēķinā norāda iesnieguma reģistrācijas kodu, līguma numuru un atzīmi, ka rēķins tiek apmaksā t s no ārvalstu neatmaksājamās tehniskās palīdzības līdzekļiem.

28. Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajai iestādei ir tiesības neizsniegt šo noteikumu 26.punktā minēto atļauju, ja pārdevējam ir nodokļu parādi, kuru samaksas termiņš nav pagarināts saskaņā ar likumu "Par nodokļiem un nodevām".

29. Ja attiecīgā Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde ir pieņēmusi lēmumu neizsniegt atļauju saskaņā ar šo noteikumu 28.punkta nosacījumiem, tā piecu dienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas par to rakstiski informē iesniedzēju un Finansu ministrijas Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas departamentu un norāda atteikuma iemeslu."

7. Aizstāt noteikumu pielikumā vārdu "Pielikums" ar vārdiem "1.pielikums".

8. Papildināt noteikumus ar 2.pielikumu (pielikums). 

Ministru prezidents G.Krasts

Finansu ministrs R.Zīle

Pielikums
Ministru kabineta
1998. gada 31. marta
noteikumiem Nr. 115

"2. pielikums
Ministru kabineta
1997. gada 15. aprīļa
noteikumiem Nr. 149

Iesniegums par pievienotās vērtības nodokļa 0 procentu likmes piemērošanu

1.JPG (90925 BYTES)

2.JPG (72196 BYTES)

Finansu ministrs R.Zīle

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 15.aprīļa noteikumos nr.149 "Kārtība, kādā muitas nodoklis .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 115Pieņemts: 31.03.1998.Stājas spēkā: 03.04.1998.Zaudē spēku: 28.06.2001.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 87/88, 02.04.1998.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
47543
03.04.1998
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"