Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2002. gada 10. septembra noteikumus Nr. 416 "Kārtība, kādā bēgļi var izvēlēties dzīvesvietu Latvijas Republikā".

Ministru kabineta noteikumi Nr. 19

Rīgā 1998.gada 20.janvārī (prot. nr.3 3.§)

Kārtība, kādā bēgļi var izvēlēties dzīvesvietu Latvijā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par patvēruma meklētājiem un
bēgļiem Latvijas Republikā" 22.panta pirmo daļu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā bēgļi var izvēlēties dzīvesvietu Latvijā.

2. Bēglis var izvēlēties dzīvesvietu Latvijā atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Pašvaldību lietu pārvaldes sarakstam, kas sastādīts saskaņā ar pašvaldību sniegto informāciju par attiecīgās pašvaldības rīcībā esošām brīvām dzīvojamām telpām (turpmāk - saraksts). Ja bēglis izvēlas dzīvesvietu, kura nav norādīta sarakstā, viņam nepieciešama Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Bēgļu lietu centra (turpmāk - Bēgļu lietu centrs) piekrišana.

3. Pašvaldības, kuru rīcībā ir brīvas dzīvojamās telpas, sniedz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Pašvaldību lietu pārvaldei tās noteiktajā termiņā šādu informāciju:

3.1. brīvās dzīvojamās telpas atrašanās vieta, platība, labiekārtotības pakāpe un īres un komunālo maksājumu apmērs mēnesī;

3.2. internātskolās esošās brīvās vietas;

3.3. pansionātos esošās brīvās vietas.

4. Piedāvāt brīvo dzīvojamo platību, kā arī sniegt šo noteikumu 3.punktā minēto informāciju Bēgļu lietu centrā ir tiesīgas arī sabiedriskās un reliģiskās organizācijas.

5. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Pašvaldību lietu pārvalde nosūta sarakstu Bēgļu lietu centram.

6. Bēgļu lietu centrs pēc bēgļa statusa piešķiršanas konkrētai personai nosūta sarakstu attiecīgā patvēruma meklētāju izmitināšanas centra administrācijai.

7. Patvēruma meklētāju izmitināšanas centra administrācija trīs dienu laikā pēc saraksta saņemšanas iepazīstina ar to bēgli.

8. Bēglis septiņu dienu laikā pēc iepazīšanās ar sarakstu izvēlas dzīvesvietu un ar parakstu apliecina, ka viņš piekrīt dzīvot attiecīgajā dzīvesvietā.

9. Maksa par īres un komunālajiem pakalpojumiem vai uzturēšanos internātskolās un pansionātos tiek garantēta no bēgļiem piešķirtā valsts pabalsta.

10. Bēgļu lietu centrs ir tiesīgs izsniegt bēglim atļauju līdz laikam, kamēr bēglis izvēlas dzīvesvietu saskaņā ar sarakstu, uzturēties patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā.

Ministru prezidents G.Krasts

Iekšlietu ministrs Z.Čevers

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā bēgļi var izvēlēties dzīvesvietu Latvijā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 19Pieņemts: 20.01.1998.Stājas spēkā: 23.01.1998.Zaudē spēku: 31.08.2002.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 16/17, 22.01.1998.
Dokumenta valoda:
EN
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
46645
23.01.1998
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"