Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 43

Rīgā 1997.gada 21.janvārī (prot. nr.5 10.§)

Noteikumi par lauksaimniecības skaitīšanu

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par valsts statistiku" 6. un 7.pantu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek organizēta lauksaimniecības skaitīšana laikposmā no 1997. - 2001.gadam un saistībā ar to veidots lauksaimniecības uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību), zemnieku saimniecību, piemājas saimniecību un personisko palīgsaimniecību (turpmāk - saimniecība) reģistrs.

2. Saskaņā ar 2000.gada Vispasaules lauksaimniecības skaitīšanu Latvijas Republikā lauksaimniecības skaitīšanas dati vācami un apkopojami pēc stāvokļa valstī uz 2000.gada 15.jūniju.

3. Lauksaimniecības skaitīšana ir saskaņā ar noteiktu programmu veicama periodiska informācijas vākšana interviju, aptauju vai pārskatu veidā no saimniecībām, kuru kopējā zemes platība ir lielāka par 0,1 ha.

4. Lauksaimniecības skaitīšanā iegūstama šāda informācija:

4.1. saimniecības vispārējs raksturojums;

4.2. demogrāfiskie un nodarbinātību raksturojošie rādītāji;

4.3. ziņas par saimniecības zemi un uz tās esošajām ūdenstilpēm;

4.4. augkopības rādītāji;

4.5. lopkopības rādītāji;

4.6. ziņas par lauksaimniecības tehniku;

4.7. saimniecību nodrošinājums ar ēkām un būvēm.

5. Par lauksaimniecības skaitīšanas sagatavošanu un praktisko izpildi atbildīgā valsts institūcija ir Valsts statistikas komiteja. Lai sagatavotu un veiktu lauksaimniecības skaitīšanu, Valsts statistikas komitejai ir tiesības šajā darbā iesaistīt valsts pārvaldes institūcijas, arī pašvaldības.

6. Visas fiziskās un juridiskās personas, kuras ir zemes īpašnieki vai zemes lietotāji, sniedz lauksaimniecības skaitīšanai nepieciešamās ziņas.

7. No saimniecībām, kurās tiek veikta grāmatvedības uzskaite, datus iegūst statistisko pārskatu veidā, bet no pārējām saimniecībām - ar intervētāju (skaitītāju) starpniecību.

8. Valsts zemes dienests un Valsts meža dienests attiecīgajās datorizētajās sistēmās uzkrājamo informāciju, kas izmantojama lauksaimniecības skaitīšanā, saskaņo ar Valsts statistikas komiteju.

9. Gatavošanos lauksaimniecības skaitīšanai vada valdības izveidota komisija šādā sastāvā: ekonomikas ministrs (komisijas priekšsēdētājs), Valsts statistikas komitejas priekšsēdētājs (komisijas priekšsēdētāja vietnieks), Zemkopības ministrijas pārstāvis, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis, Valsts zemes dienesta pārstāvis, Valsts meža dienesta pārstāvis, Valsts statistikas komitejas Nozaru statistikas departamenta direktors, Valsts statistikas komitejas Lauksaimniecības un mežsaimniecības statistikas daļas vadītājs.

10. Ekonomikas ministrija noteiktā kārtībā pieprasa nepieciešamos līdzekļus no valsts budžeta mērķdotācijas veidā Valsts statistikas komitejai, kā arī citām lauksaimniecības skaitīšanas sagatavošanas darbā iesaistītajām institūcijām.

Ministru prezidents A.Šķēle

Ekonomikas ministrs G.Krasts

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par lauksaimniecības skaitīšanu Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 43Pieņemts: 21.01.1997.Stājas spēkā: 25.01.1997.Zaudē spēku: 09.12.1997.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 27, 24.01.1997.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
41992
25.01.1997
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"