Ministru kabineta noteikumi Nr. 6
Rīgā 2025. gada 7. janvārī (prot. Nr. 1 19.
§)
Grozījums Ministru kabineta 2010.
gada 24. augusta noteikumos Nr. 800 "Noteikumi par barības
sastāvdaļu kategorijām, ko norāda mājas (istabas) dzīvnieku
barības maisījumu marķējumā"
Izdoti saskaņā ar Dzīvnieku barības aprites
likuma
4. panta otro daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 24. augusta noteikumos
Nr. 800 "Noteikumi par barības sastāvdaļu kategorijām, ko norāda
mājas (istabas) dzīvnieku barības maisījumu marķējumā" (Latvijas
Vēstnesis, 2010, 136. nr.) šādu grozījumu:
1. Izteikt pielikumu jaunā redakcijā (pielikums).
Ministru prezidente E. Siliņa
Zemkopības ministrs A. Krauze
Pielikums
Ministru kabineta
2025. gada 7. janvāra
noteikumiem Nr. 6
"Pielikums
Ministru kabineta
2010. gada 24. augusta
noteikumiem Nr. 800
Barības sastāvdaļu
kategorijas, ar kurām var aizstāt barības sastāvdaļu nosaukumus
mājas (istabas) dzīvniekiem paredzēto barības maisījumu
marķējumā
Nr. p. k.
|
Kategorijas apraksts
|
Definīcija
|
1.
|
Gaļa un gaļas
produktu atvasinājumi |
Nokautie
siltasiņu sauszemes dzīvnieki svaigā veidā vai konservēti,
izmantojot atbilstošu apstrādi, un visi siltasiņu sauszemes
dzīvnieku liemeņu vai to daļu pārstrādes produkti un
derivāti svaigā veidā vai konservēti, izmantojot atbilstošu
apstrādi |
2.
|
Piens un piena
produktu atvasinājumi |
Visi piena
produkti svaigā veidā vai konservēti, izmantojot atbilstošu
apstrādi, un to pārstrādē iegūtie produkti |
3.
|
Olas un to
produktu atvasinājumi |
Visi olu
produkti svaigā veidā vai konservēti, izmantojot atbilstošu
apstrādi, un to pārstrādē iegūtie produkti |
4.
|
Eļļas un
tauki |
Visas dzīvnieku
un augu izcelsmes eļļas un tauki |
5.
|
Raugi |
Visi raugi,
kuru šūnās ir pārtraukti dzīvības procesi un kuri ir
izžāvēti |
6.
|
Zivis un to
produktu atvasinājumi |
Zivs vai tās
daļas svaigā veidā vai konservētas, izmantojot atbilstošu
apstrādi, un to pārstrādē iegūtie produkti |
7.
|
Graudi |
Visu veidu
graudi neatkarīgi no to veida vai produkti, kas iegūti no
cieti saturošas endospermas |
8.
|
Dārzeņi |
Visu veidu
dārzeņi un pākšaugi svaigā veidā vai konservēti, izmantojot
atbilstošu apstrādi |
9.
|
Augu izcelsmes
produkti |
Augu izcelsmes
produkti, kas iegūti to pārstrādes procesā, galvenokārt
graudu, dārzeņu, pākšaugu un eļļu pārstrādē |
10.
|
Augu
olbaltumvielu ekstrakti |
Visi augu
izcelsmes produkti, kuru pārstrādes rezultātā ir iegūta
vismaz 50 % sausnas kopproteīna koncentrācija |
11.
|
Minerālvielas |
Visas
neorganiskās vielas, kas ir izmantojamas dzīvnieku
barībai |
12.
|
Dažādi
cukuri |
Visu veidu
cukurs |
13.
|
Augļi |
Visu veidu
augļi svaigā veidā vai konservēti, izmantojot atbilstošu
apstrādi |
14.
|
Rieksti |
Visi no
čaumalām izlobītie kodoli |
15.
|
Sēklas |
Visu veidu
sēklas, veselas vai rupja maluma |
16.
|
Aļģes |
Aļģes svaigā
veidā vai konservētas, izmantojot atbilstošu apstrādi |
17.
|
Moluski un
vēžveidīgie |
Visu veidu
moluski, vēžveidīgie svaigā veidā vai konservēti,
izmantojot atbilstošu apstrādi, un to pārstrādes
produkti |
18.
|
Kukaiņi |
Visu veidu
kukaiņi un to attīstības stadijas |
19.
|
Maizes
izstrādājumi |
Visu veidu
maize, kūkas, cepumi un makaronu izstrādājumi |
|
|
"
|