Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta instrukcija nr.8

(prot. nr.32, 23.§) Rīgā 1995.gada 13.jūnijā

Instrukcija par kārtību, kādā darbiniekiem tiek saglabātas darba vai civildienesta attiecības līdz valsts noteiktā pensijas vecuma sasniegšanai

Izdota saskaņā ar likumu "Par valsts civildienestu"

1. Šī instrukcija nosaka kārtību, kādā saskaņā ar likuma "Par valsts civildienestu" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 52.nr.) Pārejas noteikumu 5.punkta otro daļu tiek saglabātas darba vai civildienesta attiecības darbiniekiem, kuri strādā valsts civiliestādēs un kuru ieņemamie amati iekļauti valsts civildienesta ierēdņu amatu sarakstā, un kuriem līdz valsts noteiktā pensijas vecuma sasniegšanai atlikuši trīs gadi vai mazāk (tālāk tekstā - "darbinieki").

2. Darbiniekiem ir šādas izvēles tiesības:

2.1. turpināt līdzšinējās darba attiecības ar valsts civiliestādi un pildīt valsts civildienesta pienākumus līdz pensijas vecuma sasniegšanai saskaņā ar darba likumdošanas aktiem;

2.2. piekrist atestācijai turpmākai valsts civildienesta pienākumu pildīšanai ierēdņa kandidāta statusā līdz pensijas vecuma sasniegšanai.

3. Ja darbinieks izdarījis šo noteikumu 2.1.apakšpunktā minēto izvēli, tad pēc tam, kad viņa amats iekļauts valsts civildienesta ierēdņu amatu sarakstā, darbinieks valsts civiliestādes vadītāja noteiktajā termiņā (kas nevar būt īsāks par mēnesi) paziņo viņam savu izvēli, iesniedzot par to iesniegumu vai citādi.

4. Šīs instrukcijas 2.1.apakšpunktā minētā izvēle tiek atzīmēta darbinieka personas lietā, un darbinieks ar savu parakstu apliecina, ka ir ar šo ierakstu iepazinies.

5. Ja darbinieks izdarījis šo noteikumu 2.2.apakšpunktā minēto izvēli, tad pēc tam, kad viņa amats iekļauts valsts civildienesta ierēdņu amatu sarakstā, darbinieks civiliestādes vadītāja noteiktajā termiņā (kas nevar būt īsāks par mēnesi) iesniedz viņam rakstisku iesniegumu, apliecinot, ka piekrīt atestācijai.

6. Valsts civiliestādes vadītājs šīs instrukcijas 5.punktā minēto iesniegumu kopā ar darbinieka personas lietas izrakstu desmit dienu laikā pārsūta Valsts civildienesta pārvaldei.

7. Ja ir iesniegts šīs instrukcijas 5.punktā minētais iesniegums, darbinieks kārto atestāciju vispārējā kārtībā un pēc atestācijas nokārtošanas pilda valsts civildienesta pienākumus ierēdņa kandidāta statusā līdz pensijas vecuma sasniegšanai.

8. Ja darbinieks nenokārto atestāciju, viņš saglabā tiesības turpināt līdzšinējās darba attiecības ar valsts civiliestādi un pilda valsts civildienesta pienākumus līdz pensijas vecuma sasniegšanai saskaņā ar darba likumdošanas aktiem.

9. Ja darbinieks ir izdarījis izvēli saskaņā ar šīs instrukcijas 2.1.apakšpunktu vai nenokārto atestāciju, pēc darba devēja iniciatīvas pārtraukt darba attiecības ar darbinieku vai grozīt darba līguma noteikumus ar viņu var vienīgi Latvijas darba likumu kodeksā paredzētajos gadījumos un kārtībā.

Ministru prezidents M.Gailis

Valsts reformu ministre V.A.Tērauda

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Instrukcija par kārtību, kādā darbiniekiem tiek saglabātas darba vai civildienesta attiecības līdz .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: instrukcija Numurs: 8Pieņemts: 13.06.1995.Stājas spēkā: 07.07.1995.Zaudē spēku: 01.01.2001.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 102, 06.07.1995.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
35737
07.07.1995
86
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"