Aptauja ilgs līdz 23. oktobrim.
Ministru kabineta noteikumi Nr. 629 Rīgā 2024. gada 1. oktobrī (prot. Nr. 40 25. §) Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 17. maija noteikumos Nr. 369 "Obligātās nekaitīguma prasības pārtikai, kuras ražošanā izmanto ekstrahējošus šķīdinātājus"Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības
likuma Izdarīt Ministru kabineta 2011. gada 17. maija noteikumos Nr. 369 "Obligātās nekaitīguma prasības pārtikai, kuras ražošanā izmanto ekstrahējošus šķīdinātājus" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 78. nr.; 2018, 78. nr.) šādus grozījumus: 1. Izteikt 4.4. apakšpunktu šādā redakcijā: "4.4. ekstrahējošā šķīdinātāja atlikums pārtikā nepārsniedz šo noteikumu pielikumā norādīto maksimāli pieļaujamo atlieku daudzumu;". 2. Papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 4. apakšpunktu šādā redakcijā: "4) Komisijas 2023. gada 26. janvāra Direktīvas (ES) 2023/175, ar ko attiecībā uz 2-metiloksolānu groza Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 2009/32/EK." 3. Izteikt pielikumu jaunā redakcijā (pielikums). Ministru prezidentes pienākumu
izpildītāja ‒ Zemkopības ministra pienākumu izpildītājs
‒
Pielikums "Pielikums Pārtikas ražošanā atļautie ekstrahējošie šķīdinātāji un to maksimāli pieļaujamais atlieku daudzums pārtikā1. Ekstrahējošie šķīdinātāji, kurus atļauts izmantot visos pārtikas ražošanas tehnoloģiskajos procesos: 1.1. acetons (acetona lietošana olīvu spiedpalieku eļļas attīrīšanā ir aizliegta); 1.2. butāns; 1.3. etanols; 1.4. etilacetāts; 1.5. oglekļa dioksīds; 1.6. propāns; 1.7. slāpekļa oksīds. 2. Ekstrahējošie šķīdinātāji, kurus atļauts izmantot šādos tehnoloģiskajos procesos, un to maksimāli pieļaujamais atlieku daudzums pārtikā:
Piezīmes. 1 N-heksāna līmenis šajā šķīdinātājā nedrīkst pārsniegt 50 mg/kg. Etilmetilketonu nedrīkst lietot kopā ar heksānu. 2 Produkts, kurš sastāv no acikliskiem piesātinātiem ogļūdeņražiem ar sešiem oglekļa atomiem un kura destilācijas temperatūra ir no 64 līdz 70 °C. Heksānu nedrīkst lietot kopā ar etilmetilketonu. 3 Želatīns ir dabīgs šķīstošs proteīns, kas sarec vai nesarec un ko iegūst tāda kolagēna daļējā hidrolīzē, kuru iegūst no kauliem, ādām un cīpslām saskaņā ar attiecīgajām prasībām, kas noteiktas Eiropas Parlamenta un Padomes 2004. gada 29. aprīļa Regulā (EK) Nr. 853/2004, ar ko nosaka īpašus higiēnas noteikumus attiecībā uz dzīvnieku izcelsmes pārtiku (turpmāk - regula Nr. 853/2004). 4 Kolagēns ir produkts uz proteīna bāzes, kuru iegūst no dzīvnieku kauliem, ādām un cīpslām saskaņā ar attiecīgajām regulas Nr. 853/2004 prasībām. 3. Ekstrahējošie šķīdinātāji, kurus atļauts izmantot aromatizētāju ieguvē no dabiskām aromātiskām vielām, un to maksimāli pieļaujamais atlieku daudzums pārtikā, kurai pievienots aromatizētājs:
4. Ekstrahējošā šķīdinātāja 2-metiloksolāna īpašie tīrības kritēriji:
" |
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 17. maija noteikumos Nr. 369 "Obligātās nekaitīguma prasības ..
Statuss:
Spēkā esošs
Saistītie dokumenti
|